Από έρευνα του ΙΟΒΕ το 64% των Ελλήνων δεν τα βγάζει πέρα. Σύμφωνα με άλλες έρευνες που δείχνουν τα "σοβαρά" δελτία ειδήσεων δεν υπάρχει σουβλατζίδικο και ταβέρνα για αύριο που να μην είναι ήδη κλεισμένα (είναι εκπληκτικό το τι θεωρείται είδηση σε ελληνικό δελτίο.... για να μην αναφερθώ στο άλλο χιλιοειπωμένο "λες και τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες ο Έλληνας τη βγάζει με φακές" ).
Επίσης μια βόλτα οποιοδήποτε ΣΚ σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας δείχνει πως ο Έλληνας δεν έχει μόνο την Τσικνοπέμπτη αλλά όλο τον χρόνο χρήματα για εξόδους. Και όχι μόνο τα Σ/Κ.
Όπως έχει και για καταναλωτικά αγαθά. Και για διακοπές.
Όπως έχει και για καταναλωτικά αγαθά. Και για διακοπές.
Φαντάζομαι πως για τα δύο τριήμερα του Μαρτίου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυρίως από Έλληνες (δικά μας είναι τα τριήμερα) θα αγγίζουν και πάλι το 80% και το 90%. Και στους πιο δημοφιλείς προορισμούς και το 100%.
Αλλά δεν τα "βγάζει πέρα".
Αλλά δεν τα "βγάζει πέρα".
Το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι μετά από 9 χρόνια μνημόνια και μετά από τους δημόσιους πανηγυρισμούς για την έξοδό μας από αυτά, το τελευταίο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 21,5 δις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Αυξήθηκαν λέει οι δαπάνες...
Δε χρειάζεται να πω "πού και γιατί".