Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

πόσο πια....;

 Αυτό....που κάνεις ένα εμβόλιο και μετά παθαίνεις θρόμβωση, εγκεφαλικό, παράλυση...κάτι τέλος πάντων που μπορεί να σου στοιχίσει και τη ζωή...αλλά το εμβόλιο, δλδ η ουσία που μπήκε μέσα σου σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε συνδέεται με τον μάλλον πρόωρο θάνατό σου....αυτό επιβεβαιώνει μόνο ένα πράγμα. Ή μάλλον δύο : ότι μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους και εντελώς αναλώσιμους.


8 σχόλια:

thinks είπε...

Καλησπέρα Scarlett!

Γεγονός: Κανείς δεν γνωρίζει ποιο από τα εμβόλια θα φέρει τι αποτελέσματα ή και παρενέργειες στην μακρά πνοή, χρόνια από τώρα.
Γεγονός: Όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα σώζουν ίσως 995 στους χίλιους και σκοτώνουν ίσως 5 στους χίλιους. Πουθενά δεν συμβαίνει να αποφασίσει μια κοινωνία να πεθάνουν 300 χωρίς φάρμακο αντί να πεθάνουν 5 με το φάρμακο (αριθμοί για παράδειγμα σκεπτικού στο περίπου).
Αυτό το σκεπτικό ισχύει για όλα τα φάρμακα και εμβόλια που εφευρέθηκαν ποτέ.

Με το κόβιντ, αυτό που πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν είναι ότι όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν θεωρούνται ως ισχύος 6-12 μηνών. Δηλαδή του χρόνου φτου κι’ απ’ την αρχή.

scarlett είπε...

Καλημέρα Δημήτρη,
το τελευταίο που γράφεις το ξέρουμε, ότι δλδ το εμβόλιο κρατάει το πολύ έναν χρόνο. Άλλωστε αυτό ισχύει με όλα τα εμβόλια των εποχικών ιώσεων.
Αυτό που όμως προσωπικά με θυμώνει είναι η κοροϊδία. Οι περισσότεροι που γνωρίζουμε πέντε κολυβογράμματα γνωρίζουμε ότι για να εγκριθεί ένα φάρμακο και να κυκλοφορήσει ευρέως χρειάζεται τουλάχιστον 2 χρόνια δοκιμών. Και ακόμη και τότε βγαίνει με επιφύλαξη και μπορεί μετά από λίγο είτε να αποσυρθεί είτε να βελτιωθεί, αν δεν είναι επικίνδυνο. Κι εδώ πεθαίνουν φανερά άνθρωποι λίγο μετά το συγκεκριμένο εμβόλιο και μας λένε ότι δεν τρέχει τίποτα.
Το ξέρουμε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες σε στενή συνεργασία με τους πολιτικούς είναι ό,τι χειρότερο σ'αυτόν τον κόσμο, απλά με κάτι τέτοιες περιπτώσεις το αποδεικνύουν περίτρανα.

The Thieving Magpie είπε...

Φυσικά και είμαστε αναλώσιμοι, αυτό προκύπτει γενικώς και όχι μόνο από τις πολιτικές της περιόδου covid.
Κατά τα λοιπά, το μη χείρον, βέλτιστον. Ότι παρενέργειες και να έχει, σίγουρα είναι καλύτερο από το να νοσήσεις-γνώμη φίλου βιολόγου, αλλά και της πνευμονολόγου μου, που εμπιστεύομαι (both)και ως επιστήμονες και ως ανθρώπους, και κανείς τους δεν είναι συστημικός. Το έκανα λοιπόν, πάει κι αυτό!
Το θέμα είναι ότι η "σύγχρονη" και "ανεπτυγμένη" κοινωνία αποδείχτηκε εντελώς απροετοίμαστη και ανίκανη να διαχειριστεί τέτοιες κρίσεις, αναρωτιέται κανείς άρα γε (από τους κρατούντες)τι θα γίνει στην επόμενη - γιατί θα υπάρξει πολύ σύντομα επόμενη - πανδημία, πέραν του θανάτου της μεσαίας τάξης και της γιγάντωσης του αμαζον;

thinks είπε...

Καλησπέρα σου Scarlett,

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της έκφρασης «εποχιακή ίωση», η οποία κάθε εποχή είναι λίγο διαφορετική και την γνωρίζει και μελετά η επιστήμη επί αιώνα και πάνω, και ενός καινούργιου ιού για τον οποίον δεν γνωρίζουμε ακόμα σχεδόν τίποτα. Δεν γνωρίζουμε καν αν θα αλλάζει εποχιακά, ή αν είναι κάτι εντελώς διαφορετικό που εξελίσσεται. Έχει σημασία να μην το συνδέουμε, νοηματικά, με την έκφραση «ίωση/γρίπη είναι» που λένε και οι Τραμπικοί..
Επίσης, άλλο να λέει κανείς «χρειάζομαι την καινούργια έκδοση του εμβολίου της εποχιακής ίωσης το επόμενο Φθινόπωρο», και άλλο «το εμβόλιο για κόβιντ-19 κρατάει 6-12 μήνες (άσχετα εποχής που το παίρνεις)» (επίσης, «6-12» έχει τεράστιά διαφορά, 50% αναμενομένου χρόνου ισχύος καιδεν έχουν περάσει καν οι πρώτοι στην ιστορία 6-12 μήνες για να ξέρουμε ότι ισχύει το νούμερο).

Ένα αυγό χρειάζεται με τους νόμους της φυσικής 8 λεπτά βράσιμο να γίνει πηχτό. Όταν κάποιοι λένε ότι επειδή βιαζόμαστε θα βράσει σε 3 λεπτά, ποιοι είναι υπεύθυνοι, αυτοί που πλασάρουνε το παραμύθι ή αυτοί που το χάβουνε; Από την άλλη μεριά, όταν η εκλογή είναι να δοκιμάσει κανείς το αυγό ή να μην το δοκιμάσει καθόλου… τι επιλέγει κανείς;

Η παραπληροφόρηση, η ανεύθυνη προχειρότητα των «ειδήσεων» και ο πανικός είναι βέβαια το πιο επικίνδυνο από όλα. Προσωπικά δίνω περισσότερη προσοχή σε αξιόπιστες πηγές παρά οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης. Το CDC δημοσιεύει ότι από 14/12/20 έως 29/3/21, δόθηκαν 145.000.000 πρώτες δόσεις και καταγράφηκαν 2.509 θάνατοι μετά από την πρώτη δόση. Αυτό αντιπροσωπεύει θνησιμότητα, μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, της τάξης του 0,0017%. Προσωπικά, πιλέγω να σκεφτώ «0,0017%» (που εντυπωσιάζει θετικά) αντί να σκεφτώ «2.509» (που εντυπωσιάζει αρνητικά).

Επί της ουσίας συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, Scarlett. Εμένα πάντως μου δώσανε την πρώτη δόση Πφάιζερ και την δεύτερη θα την πάρω στις 15/4 πριν έρθουμε στο Ελλαδιστάν στις 28. Μέχρι τώρα, όλα καλά…

scarlett είπε...

Καλημέρα Magpie,
το τι θα γίνει στην επόμενη κρίση είναι κάτι που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε , καθώς η κοινωνία μας, η ζωή μας, αλλάζει συνεχώς, κι εδώ δεν ξέρουμε πώς θα βγούμε από αυτήν την κρίση. Ό,τι μέχρι τώρα μας φαινόταν αυτονόητο, απλό και εύκολο, έχει πάψει να είναι.
Το εμβόλιο μάλλον δεν θα το αποφύγει κανένας, εννοώ τουλάχιστον εμάς που δε θέλουμε και δεν μπορούμε να μείνουμε εγκλωβισμένοι σε ένα σπίτι για πολλούς και διάφορους λόγους είτε εργασιακούς, είτε κοινωνικούς, είτε ψυχαγωγικούς.
Πάντως σε αντίθεση με τους δικούς σας γιατρούς, η δική μου παθολόγος, την οποία επίσης σέβομαι, μου έχει εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες που έχω κι εγώ. Γι' αυτό σας λέω. Το θέμα δεν είναι απλό και οι απόψεις διίστανται ακόμη και ανάμεσα στους επιστήμονες.
Καλό Σ/Κ και εύχομαι το εμβόλιο να είναι πράγματι όσο αποτελεσματικό λένε και ελπίζουμε να είναι

scarlett είπε...

Καλημέρα Δημήτρη, όσον αφορά το πρώτο θέμα που αναφέρεις, έχω ακούσει ότι ο κορωναϊός θα γίνει κι αυτό εποχικός όπως και η γρίπη.
Τώρα γι΄αυτό το 6-12 μήνες καταλαβαίνω τον δίκαιο προβληματισμό σου, γιατί το χρονικό διάστημα που μπορεί να μην σε καλύπτει το εμβόλιο είναι τεράστιο.
Πάντως είσαι τυχερός που έκανες το εμβόλιο της pfizer, γιατί τουλάχιστον γι' αυτό δεν έχουν ακουστεί μέχρι τώρα οι θανατηφόρες παρενέργειες του astrazeneca. Προσωπικά θα ήθελα να μπορούσαμε να διαλέξουμε το εμβόλιο που θα κάνουμε, αφού ούτως ή άλλως το κάνουν υποχρεωτικό. Κι αν κάποια εταιρεία μείνει στα αζήτητα, ας σταματήσει να παράγει το δικό της σκεύασμα.
Δε γίνεται σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να λένε , δεν έχεις δικαίωμα επιλογής, μόνο και μόνο επειδή είναι στη μέση τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών. Εδώ για έναν απλό πονοκέφαλο και διαλέγεις ανάμεσα στα παυσίπονα. Κι αυτό που πειράζει στον έναν, στον άλλον είναι καλώς ανεκτό. Θα μου πεις, για τα εμβόλια δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία και θα συμφωνήσω, αλλά όταν ένα συγκεκριμένο κάνει τόσο κραυγαλέα θρομβώσεις, να μην λέμε και ότι ο άλλος πέθανε επειδή αυτή την μέρα τον διάλεξε ο άγιος Πέτρος. Χρειάζεται απόσυρση άμεσα και σκασίλα μου πόσα θα χάσει η astrazeneca.
Με γεια πάντως το εμβόλιο και με το καλό να μας έρθετε στην Ελλάδα!

The Thieving Magpie είπε...

Καλησπέρα Scarlett, επανέρχομαι μόνο για ν' αφήσω μια σκέψη που περνάει απ' το μυαλό μου και βεβαίως μπορεί να είναι τελείως αβάσιμη! Εννοείται πως γιατρός δεν είμαι, και όπως λές ούτε οι γιατροί δεν ξέρουν καλά καλά, απλά σκέφτομαι πως όλη αυτή η εκστρατεία κατά της Astra Zeneca μοναδικό σκοπό έχει το "Brexit δε θέλατε; πάρτε τώρα για να μάθετε" με άλλα λογια καλός είναι μόνο όποιος στηρίζει το σύστημα!
Καλή Κυριακή να έχεις

scarlett είπε...

Καλημέρα Magpie και καλή εβδομάδα,
Το ότι καλός είναι μόνο όποιος στηρίζει το σύστημα είναι δυστυχώς παγκόσμια αλήθεια και παντοτινή. Από την άλλη δε θεωρώ οποιαδήποτε φαρμακοβιομηχανία εντελώς εκτός συστήματος, μιας και τις περισσότερες φορές πρόκειται για πολυεθνικές.
Προσωπικά έχω τις επιφυλάξεις μου γενικά για τα φάρμακα, πόσο μάλλον για τα "αδοκίμαστα". Όπως σωστά (κατά τη γνώμη μου) μου έχουν πει διαφορετικοί επιστήμονες, σε διάφορα στάδια της ζωής μου, τα φάρμακα θεραπεύουν κάτι και την ίδια στιγμή προκαλούν βλάβη κάπου αλλού. Γνωρίζω μάλιστα ηλικιωμένους γιατρούς που ζουν με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά αρνούνται να πάρουν συγκεκριμένα φάρμακα για τον παραπάνω λόγο. Προφανώς σταθμίζουν πόνο με παρενέργειες και εφόσον το αντέχουν διαλέγουν το πρώτο. Αλλά είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και αντοχής.