Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Αν...

Αν σε ένα αντρόγυνο γονιμοποιούνταν όλα τα ωάρια με όλα τα σπερματοζωάρια θα προέκυπταν περίπου 283 τρισεκατομμύρια ανόμοια τέκνα (Εξελικτική Ψυχολογία, Παρασκευόπουλος)

…αυτά, από ΕΝΑ αντρόγυνο.

Η μοναδικότητα εξηγείται  επιστημονικά....και υπάρχουν κάποιοι που συνδυάζουν τα πιο απρόσμενα και φαινομενικά αντιφατικά  χαρακτηριστικά...κι ακόμη.... όσο κι αν η ζωή κυλά σε διαφορετικά  επίπεδα, το καμήλι με το άσπρο κεφάλι , ίσως να μην είναι μόνο παραμύθι

2 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Μοναδικοτητα; Φυσικα. Ειμαστε μοναδικοι. Το δικο μου προβλημα ειναι οτι εκτος απο εμενα ειναι μοναδικοι και ολοι οι αλλοι.
Θα ειχε γουστο, αν ημουν ο μοναδικος μοναδικος ;-)

Μια μοναδικοτητα που οφειλεται στην βιολογια μοιαζει λιγο με το να κερδισεις το λοτο. Απολαμβανεις κατι θετικο, χωρις να κανεις τιποτα.
Δεν λεω, καλο πραγμα ειναι.

Αλλα προτιμω τις μοναδικοτητες που οφειλονται στις προσπαθειες. Το να εισαι καλός, με ανοιχτη σκεψη, το να κατεχεις μια "τεχνη ζωης" ισως να μην ειναι τοσο μοναδικα οσο η πιθανοτητα του 1 : 283 τρις.
Αλλα ειναι αυτο που σε κανει πραγματικα ξεχωριστο.

Αγαπαω 2 πλασματα. Οχι γιατι ειναι μοναδικα (ολα τα πλασματα ειναι μοναδικα). Τα αγαπαω γιατι ειναι ξεχωριστα.

Οσο για το καμηλι με το ασπρο κεφαλι, παντα ηξερα οτι δεν προκειται για παραμυθι.

scarlett είπε...

Για να ησουν ο μοναδικος μοναδικος θα επρεπε να εισαι μονος στον πλανητη. Κι αυτο δε νομιζω ότι θα ήταν ευχάριστο.

Αυτο που εχει ενδιαφερον ειναι να ξεχωριζεις για την σπανιοτητα σου αναμεσα στους ομοιους σου.Να εισαι ενας πολυ σπανιος συνδυασμος χααρακτηριστικων (όχι μονο εμφανισιακών εννοείται). Καπως σαν το καμηλάκι.

Ισως να λεμε τα ιδια πραγματα με τις εννοιες ξεχωριστος- μοναδικος.

Θελω να σου θεσω όμως ένα ερωτημα που δε χρειαζεται να μου απαντησεις. Αν χασεις το πιο αγαπημενο σου πλασμα (φυσικα και δεν το ευχομαι) θα νιωσεις πως εχασες κατι ξεχωριστο ή κατι μοναδικο που ποτε δε θα ξαναβρεις ?

Αυτο το μοναδικο ήταν το καμηλι με το ασπρο κεφαλι. Η ζωή χανει το νοημα της χωρις αυτο...