Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

κάπως σαν πτήση




μαγεία...

13 σχόλια:

Τζων Μπόης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τζων Μπόης είπε...

Καλησπέρα Scarlett,

Κάποια στιγμή, καθώς η κοπέλα απλώνει τα χέρια της πάνω στον άντρα και τον γραπώνει, αυτός μοιάζει σαν να «πνίγεται» αλλά το «καταπίνει» και μην έχοντας άλλη επιλογή (γιατί είναι και Γάλλος κι έχει κι ένα επίπεδο) «πετάει» μαζί της, αλλά μάλλον αυτή έχει γραπωθεί πάνω του σαν βδέλλα κι αυτός επειδή είναι αρκετά νέος (και Γάλλος!) κι έχει και γερή πλάτη, σηκώνει όλα τα «βάρη» αγόγγυστα, προφανώς το βάρος της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς στις 30 του μήνα, δεν τον έχει απασχολήσει.

..πόσο διαφορετική μπορεί τελικά να είναι η οπτική ενός άντρα και μιας γυναίκας...
...γουρούνια, τι ψάχνεις!

Ανώνυμος είπε...

Μαγεία Indeed

YG: Και κύριε κυνικέ από πάνω, ασε τα παιδιά να κάνουν ό,τι θέλουν, ώχουου :-P

scarlett είπε...

πραγματι Τζων Μποη...μια διαφορετική οπτική

εκει που προσωπικα αφηνομαι στη μαγεια μιας συγχρονης χορευτικής φιγουρας και δεν βλεπω τιποτα παραπανω απο την τεχνη του χορου εκφρασμενη στο σημερα, καποιος άλλος βλεπει ενσαρκωμενο τον αιωνιο φοβο του αντρα , αυτον της προσκολλησης πανω του ενος θηλυκου ;)
ακόμη κι αν σήμερα τα θηλυκα κανουν τα παντα μονα τους διχως ξενες πλατες. μεχρι και τις εκτακτες εισφορες πληρωνουν ;)

κριμα που αυτο που ειναι μαγεια για καποιον σε αλλα ματια μοιαζει δυσβασταχτο βαρος :(

scarlett είπε...

travellirious

η αλήθεια ειναι πως σπανια αφεθηκα να κοιτω τοσο εκστατικα μια διαφημιση

Τζων Μπόης είπε...

Είναι όντως ο φόβος της συναισθηματικής προσκόλλησης, γιατί πολυ απλά ο άντρας, ως άκρως εγωιστικό ον, επιθυμεί την προσκόλληση την στιγμή που αυτός ορίζει.
Τα θηλυκά όχι μόνο τα βγάζουν πέρα μόνα τους, ακόμα και στην πληρωμή της εισφοράς, αλλά παράλληλα επωμίζονται και το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων και των αρσενικών.

Αν μάλιστα επρόκειτο να αποδόσω την σημερινή κατάσταση, χρησιμοποιώντας τη λογική και τη φόρμα του συγκεκριμένου κλιπ, θα έβαζα το αρσενικό να κρέμεται από το θηλυκό και απλά στο τέλος να γίνονται ένα, σε σημείο που να μην μπορείς να αντιληφθείς ποιος γαντζώνεται από ποιόν και ποιός σηκώνει τον άλλον, αν το καλοσκφετείς αυτό μπορεί να ήταν όχι μόνο ρεαλιστικό αλλά και την ίδια στιγμή περισσότερο ποιητικό (στο κάτω κάτω η αεροπορική εταιρεία διαφημίζει την ασφάλεια και την προοπτική ότι πετάς στο όνειρο και ο πελάτης ότι την συντηρεί με τον οβολό του).

υ.γ.: Travellirious, συμφωνώ και επαυξάνω, να αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν ότι θέλουν, μόνο που τα συγκεκριμένα παιδιά το έκαναν γιατί απλά πληρώθηκαν για αυτό.

scarlett είπε...

Τζων Μπόη θα σε μαλωσω ;)
πού ειναι το χιουμορ σου και η αισιοδοξη ματια σου ;
(ξερω ...κανουν τα παντα για να μας κανουν καταθλιπτικους...κι εμεις τι ;...θα πεσουμε στην παγιδα ;)

νομιζω πως δεν σου αρεσε αυτη η διαφημιση...οκ. ;)

προσωπικα δεν ειχα καν προσεξει οτι επροκειτο για διαφημιση όταν ειδα τον συγκεκριμενο χορο. με μαγεψε σαν κινηση, σαν εκφραση.
μα γιατι νιωθω ότι πρεπει να απολογηθω ;
please, μη με παρεξηγεις


ναι. όλα γινονται για τα λεφτά. γι'αυτο γυριζονται διαφημισεις,γι'αυτο θελουν να μας πουλησουν πραγματα που δε χρειαζομαστε, γι'αυτο σπαμε κι εμεις καθημερινα το κεφαλι μας όταν μεταβαλλονται οι ισορροπιες που γνωριζαμε
και υπαρχει κι ενας μαγικος χορος (ετσι τον ειδα εγω), ένα μαγικο στροβιλισμα που μοιαζει να αγνοει την βαρυτητα, απο δυο κορμια νεανικα και καλογυμνασμενα. ενας χορος ερωτικος ακομη κι αν σε καποια αλλα ματια μοιαζει με αρρωστη προσκολληση

ειναι φορες που θελω να ξεχνω τις εκτακτες εισφορες και τα προβληματα . ειναι φορες που δε με νοιαζει το διαφημιζομενο προιον.εγω τα κορμια χαζευω. την θαυμασια κινηση τους. τον ερωτα

καληνυχτα Τζων Μποη

So_Far είπε...

Καλημέρα Scarlett,

υπέροχο το διαφημιστικό ! Στο δια ταύτα του ποιος σηκώνει ποιον: τα πράγματα είναι απλά, σηκώνει αυτός που έχει πιο έντονο μυϊκό τόνο και κίνηση από τα μόρια του αέρα δίνει εκείνη που έχει μεγαλύτερη ευλυγισία. Αποτέλεσμα: το αρμονικό σύνολο.
Τεχνική λεπτομέρεια: ο χορευτής την ώρα που αρχίζει η κίνηση αλλάζει τη γωνία με το έδαφος χαμηλώνοντας ελαφρά ανάλογα με το βάρος της χορεύτρια το κέντρο βάρους του, για εξισορρόπηση με το δικό της βαρύκεντρο - τώρα αν αυτό γίνεται από φόβο ή από ένστικτο δεν έχει καμια σημασία. Οι γωνίες που σχηματίζουν είναι σχεδόν παραπληρωματικές στην ευθεία και πλήρεις στην περιστροφή προσπαθώντας να κάνουν αρμονικό συζυγο άξονα ( κλασικό πρόβλημα της φυσικής σε θέματα στροφορμής )

ΥΓ Συγνώμη αν το απομυθοποιώ αλλά αυτό με το συναισθηματική απειλή της εξάρτησης με έκανε να μειδιάσω πρωί πρωί. Ήταν σαν σχόλιο που ερχόταν από καιρούς προ κρίσης . Καλημέρα και πάλι

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett καλημέρα!

Μα γιατί να απολογηθείς;

Το ποστ σου εξελίσσεται με ένα τρόπο, κάπως διαφορετικό από την πρόθεσή σου, άλλος το βλέπει ρομαντικά, άλλος κυνικά, άλλος το ερμηνεύει με όρους γεωμετρίας και της φυσικής!
...περίμενε λίγο ακόμα και θα δεις κι άλλες ερμηνείες :)

Πάντως η air france βρήκε στόχο, να κάνει μια διαφήμιση να συζητηθεί και να τραβήξει την προσοχή!

όσο για τη διαφήμιση, ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ, ανεξάρτητα από το τι εισέπραξα εγώ από αυτή.

η συναισθηματική απειλή της εξάρτισης υπάρχει όμως ανεξαρτήτως κρίσεων, είναι μια κρίση από μόνη της :)

scarlett είπε...

Αγαπητη So far, πόσο μου άρεσε η εντελώς διαφορετική αλλα και απολυτα τεχνοκρατική ερμηνεια σας !
:)
σας ευχαριστω

η αλήθεια είναι πως και μενα μειδιαμα μου προκαλεσε η οπτική του αγαπητοτατου Τζων Μποη

όσον αφορα τωρα τις εξαρτησεις, νομιζω πως αυτες σχετιζονται πια περισσοτερο με καταναλωτικα προτυπα και συνηθειες.
(κι αυτο το τελευταιο το βρισκω, για να πω την αληθεια, λίγο νοσηρό)

scarlett είπε...

Τζων Μποη, καλημερα!

πρωτη φορά κανω αναρτηση μιας λεξης, για να ακολουθησουν τοσο πολλες ;)

θα σταθω λιγο στην κατακλειδα σου που μου ξαναεφερε ενα μειδιαμα...μπορεί η απειλη της συν/κης εξαρτησης να ειναι μια κριση απο μονη της, αλλα τουλαχιστον αυτην νομιζω πως κανεις δεν μπορει και δεν θελει να την αποφυγει :)

The Thieving Magpie είπε...

harmony in motion....
και το γαλάζιο, υπέροχο...
γιατί να πρέπει ντε και καλά να τα αναλύσω; αρκούμαι στο να τα χαζεύω...
καλό σας βράδυ.

scarlett είπε...

έτσι...
thieving magpie

φυσικα όπως καταλαβα απο προηγουμενα σχολια, αλλα και σε άλλες αναρτησεις, ο καθενας βλεπει , αντιλαμβανεται, νιωθει ό,τι ειναι πιο κοντα στον δικο του κοσμο (ακομη κι αν αυτο ισχυει μονο για τη διαρκεια της συγκεκριμενης χρονικης στιγμης)

η χορογραφια και για μενα τελεια. γι'αυτο δεν ειχα και τιποτα να προσθεσω