Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

αλλάζοντας ύφος

                

***Χαζεύω σ'ενα περιοδικό  εξώφυλλα της Vogue του 1920 , έχω μια αδυναμία στα vintage. Μερικά είναι μικρά έργα τέχνης και θα μπορούσαν άνετα να στολίσουν  έναν χώρο .  

***Αν βρεθώ στην περιοχή του Maastricht ξέρω ήδη πού θα διανυκερεύσω. Το ξενοδοχείο (άλλοτε παλάτι)  χρησιμοποιείται από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ως χώρος πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών και τους εχει δοθεί το ελεύθερο να διαμορφώσουν και να διακοσμήσουν τους χώρους όπως εκείνοι το επιθυμούν. 26 δωμάτια, το ένα εντελώς διαφορετικό από το άλλο εντελώς πρωτότυπα.


*** Οι μέρες μικραίνουν. Κασκόλ και καπέλα έχουν ήδη βγει από τις ντουλάπες.  Τα φύλλα των δέντρων βάφουν με τους χρωματισμούς τους τις μέρες και τις διαθέσεις. Όταν δεν κάνει τρομερό κρύο είναι μαγευτικά εκεί έξω

                     

6 σχόλια:

M είπε...

Ωραία πρόταση το ξενοδοχείο στο Maastricht. Και ακόμα πιο ωραία που η διάθεσή σου χρωματίζεται από το χρώμα των φύλλων στα δέντρα. Είχα σχεδόν ξεχάσει ότι μπορεί κάποιος να ζει έτσι όμορφα. Να υποθέσω ότι γράφεις εκτός Ελλάδος ;-)

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett, καλή εβδομάδα!

Πολύ εστέτ η σημερινή σου ανάρτηση κι όπως αντιλαμβάνεσαι δεν θα μπορούσε να λείψει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή!

Ωραίο το ξενοδοχείο, αλλά να σου πω την αλήθεια με "χαλάνε" κάπως τα μπάνια (ο καθείς και η λόξα του!)

Vintage, Design και Mάαστριχτ λοιπόν.
Δες κι εδώ:

http://www.designhotels.com/hotels/europe/the_netherlands/maastricht/kruisheren

...εγώ δύσκολες μέρες που είναι λέω να διαλέξω το σπίτι της γιαγιάς μου στο χωριό, εκεί να δεις vintage και design!

scarlett είπε...

Θεμα οπτικης ειναι Μ και αυτοάμυνα απεναντι στην καταθλιψη που μας επιβαλλουν.
Εκτος Ελλάδος, ναι (αλλα προσωρινα με αποτελεσμα τα παντα εκει να με αφορουν οπως και ολους σας)

Καλη σου μερα, καλη εβδομαδα!

scarlett είπε...

Καλημερα Τζων Μποη καλη εβδομαδα :)

Το σπίτι της γιαγιας θα ειναι σιγουρα πολυ vintage, οσο για το design, θα επιδρασεις κι εσυ λίγο πάνω του και θα γινει κουκλι. Πάντα τροποποιουμε το περιβαλλον μας συμφωνα με τις αναγκες και το γουστο μας.


Για το ξενοδοχειο συμφωνω με την αποψη σου για τα μπανια, αλλα υπεθεσα πως με τοσα διαφορετικα στυλ κατι πιο ωραιο θα υπαρχει και στα μπανια.
Σ'ευχαριστω και για το λινκ (αν και συντομα νομιζω πως όλοι θα ξεχασουμε κα τα designhotels και τα boutique και τα small luxury...και υποθετω πως αυτο δεν θα ειναι και τοσο κακο)

Κάθε μερα Τζων Μποη αφηνουν την φαντασια μας ελευθερη για το πόσο μιζερη μπορει να γινει η ζωή μας. Έ, όταν γινει, θα το αντιμετωπισουμε ο καθεις με τα όπλα του. Μεχρι τοτε πού και πού θα ρίχνω κλεφτες ματιες στη Vogue και σε ό,τι μπορει να ομορφαινει λιγο την καθημερινοτητα μου

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, ταξίδεψέ μας!
:-)

scarlett είπε...

Το παν στο ταξίδι είναι η καλή συντροφιά :)