Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

καμιά φορά






...χορταίνεις και με μία σαλάτα

12 σχόλια:

Το Φαουδι είπε...

Χαχα!

Υπέροχο! Καλή εβδομάδα!

Τζων Μπόης είπε...

Καμιά φορά χορταίνεις και με τη θέα :))

Τα μανιτάρια φαίνονται απολαυστικά, τα μύρτιλα απαραίτητα σε κάθε συνταγή (απορώ που είναι το μοσχαράκι!), φράουλες δεν βλέπω, η πρασινάδα φρεσκότατη!
Το καρπούζι είναι όμως χοντρόφλουδο, το κόβω για ισπανικό. Μην ξεχάσεις να τους μιλήσεις για τα καρπούζια Αμαλιάδος, που να τα ξέρουν αυτοί εκεί, τα είχαν και στο χωριό τους; :)
Αν υπήρχαν Έλληνες στην παρέα, το Gerolsteiner θα ήταν Naturell, αν ήταν Γερμανοί, φαντάζομαι θα ήταν Sprudel, απορώ πως ξεδιψούν με αυτές τις φυσαλίδες, αλλά περί ορέξεως που λένε :))

Για την τιμή δεν ερωτώ, στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο θα ήταν μια ευφάνταστη γαστρονομική παρέμβαση και άποψη, η οποία θα έπρεπε να τιμολογηθεί αναλόγως.

Νομίζεις ίσα κι όμοια είμαστε με εσάς;

τς τς τς

Ange Alexiou είπε...

Αυτή είναι ακριβώς μία σαλάτα;
:))

scarlett είπε...

Να εισαι καλα, Φαουδι!
:)

Καλή εβδομαδα και σε σενα!

scarlett είπε...

Τζων Μποη...κοιτα...στα gourmet εστιατορια που πηγαινεις εσυ μπορει να βαζουν παντου μοσχαρακι και φραουλες, αλλα θα ελεγα πως δεν ειναι κανονας για τα καπως πιο λαικα μαγαζια:)
Αλλωστε αν ειχε μοσχαρακι η σαλατα δεν θα μπορουσε να τη φαει γνωστος μας χορτοφαγος:)

Με το Sprudel εγω μια χαρα ξεδιψαω, μαλλον εχω γινει Γερμανιδα στο συγκεκριμενο θεμα...όσο για την τιμη (κι ας μην ρωτας) , γυρω στο δεκαρικο αν θυμαμαι καλα (αλλα προκειται για πραγματικα τεραστιο πιατο)

Για τα καρπουζια να τους κανω την προταση σου, αν και δεν ειναι αυτα προτεραιοτητα μου, αλλα το λαδι, το οποιο -επειδη φερνουν μονο το Γαια, απο ελληνικα- το πληρωνω χρυσαφι
Χαθηκε να προωθησουμε κανενα απο τα υπολοιπα πιο νορμαλ σε τιμη λαδια μας?

scarlett είπε...

μισοαγνωστη , κι εγω το ιδιο αναρωτηθηκα οταν απλα παραγγειλα μια σαλατα με μανιταρια

:)

Τζων Μπόης είπε...

Επειδή είμαι από την Πελοπόννησο και όπως αντιλαμβάνεσαι ξέρω από καλό λάδι κι επειδή διαθέτω δικής μου βιολογικής παραγωγής, θα σου ήμουν υπόχρεος αν με βοηθούσες στην αλλαγή του επαγγελματικού μου προσανατολισμού, έστω και στα γεράματα, καθώς έτσι όπως το πάει η κα Αγγελική, αλλά και οι εγχώριες δυνάμεις θα με κάνουν στο τέλος λαδέμπορο!

Αν θες αναλαμβάνεις marketing manager. Αν δεν τα καταφέρουμε με το λάδι (πράγμα απίθανο, καθώς το έχουμε στο αίμα μας), καταπιανόμαστε με τα καρπούζια, στην ανάγκη σπέρνω και καρπούζια, τα σηκώνει το χώμα εκεί!
Λεφτά υπάρχουν, αλλά μην τα περιμένεις από την αρχή, αν πάλι πέσουμε έξω επιχειρηματικά, κανένα πρόβλημα, θα λέμε ότι μαζί τα φάγαμε (και τα καρπούζια και τα λάδια!). Τα μύρτιλα τα βάζεις εσύ (η πρωτείνη έχω αντιληφθεί ότι απαγορεύεται δια ροπάλου), η όρεξη φαντάζομαι δεν μας λείπει, οπότε ας βοσκίσουμε!

Τι λες;
Είσαι να τους λαδώσουμε; :)

Jolly Roger είπε...

Εδω βρισκεται ο τιμοκαταλογος. Προκειται για την σαλατα Pilzwiese, που οπως βλεπουμε κοστιζει 10,50 ευρωπουλα.
Ο υπολοιπος καταλογος ειναι ενδιαφερων σε οτι αφορα τις (υπολοιπες) τιμές. Ενδεικτικα λεω οτι την Pilzwiese ΔΕΝ την καταφερα ολοκληρη. Το να μην φαω ολο το φαγητο μου, μου εχει συμβει συνολικα 2 φορες στα τελευταια 150 χρονια. ;-)

Αγαπητε Τζων, μεσα για το λαδεμποριο ;-)
Εσυ κι εγω θα ασχολουμαστε με την παραγωγη / μεταφορά και η scarlett θα αναλαβει τα βιβλια και τα οικονομικα (και θα μας βαλει τα 2 ποδια σε 1 παπουτσι).
Καρπουζια, μυρτιλα και άλλα ζαρζαβατικα ευπροσδεκτα.

ΥΓ Ποιός σου ειπε οτι η πρωτεινη απαγορευεται δια ροπαλου; ;-)
Οπως ξερεις πολυ καλα, η περισσοτερη πρωτεινη ανα μοναδα βαρους περιεχεται στα φασολια.

scarlett είπε...

@ Τζων Μποη , η προταση σου ακουγεται ενδιαφερουσα και ισως πρεπει να τη σκεφτουμε σοβαρα.

Στο κατω κατω κάπως πρεπει να βγαλουμε τιμια το ψωμι μας, γιατι οχι λαδωνοντας τους Γερμανους ;)



@ Πειρατη, σ'ευχαριστω που μου εμπιστευεσαι τα οικονομικα. Αν και νομιζω οτι και ο Τζων Μποη ειναι πολυ καλος σ'αυτα.
Νομιζω ομως οτι το προβλημα μας δε θα ειναι ουτε στην παραγωγη, ουτε στο κρατημα των βιβλιων.
Όλο το θεμα ειναι στο σωστο μαρκετιγκ, στο σωστο πλασαρισμα.
Κι από αυτο δυστυχως δεν κατεχω

Μηπως θα μπορουσαμε να κανουμε κατι ιντερνετικα ?

Jolly Roger είπε...

Επειδη μιλαω απο (πικρη) πειρα: το προβλημα μας δεν ειναι ουτε το μαρκετιγκ [*] ουτε το πλασαρισμα ουτε τα οργανωτικα. Ουτε φυσικα η ποιοτητα του προιοντος που - ακομα και χωρις να εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο - ειμαι σιγουρος οτι ειναι αριστη.

Εκεινο που θα μας διαλυσει θα ειναι η ελληνικη εφορία. Χερακι - χερακι με την ελληνικη γραφειοκρατια.
Εμενα τουλαχιστον με εχουν καταστρεψει επιχειρηματικα 2Χ μεχρι σημερα.

[*] Το μαρκετιγκ ειναι ευκολο, επειδη το γερμ. κοινο ξερει τις θετικες επιδρασεις του ελαιολαδου. Τους εχει πιασει συμπληρωματικα και μια μανια με την μεσογειακη διατροφη, οποτε το λαδακι "κουμπωνει" πανω σε ολο το mainstream. Υστερουν ακομα στο να ξεχωριζουν τις ποιοτητες. Δεν εχουν μαθει ακομα να αναγνωριζουν το καλο λαδι απο τις μπομπες. Αλλά αυτο ειναι ευκολο να τους το μαθουμε.

ΥΓ. Ετσι για να σας μαυρισω (αθελα μου) την ψυχη. Διαβαστε εδω για εναν συναδελφο.

Τζων Μπόης είπε...

Είχα γράψει ένα σχόλιο, αλλά πριν πατήσω το enter είδα το σχόλιο του Πειρατή και συγκεκριμένα το υστερόγραφο!

Ξεχάστε λοιπόν τις εξαγωγές του ελαιόλαδου, ξεχάστε την ποιότητα και το καλό marketing!
Δεν υπάρχει άλλη λύση, ελάτε κάτω να το φάμε μαζί στη σαλάτα, μετά από όσα διάβασα είναι το καλύτερο που μπορώ πλέον να κάνω με το λάδι μου, εγώ στον μικροβιολόγο δεν πάω που να με βασανίζουν!

Αν πάντως δεν μπορείτε εσείς να κατέβετε εδώ, έρχομαι εγώ στα μέρη σας με το καλαθάκι μου...λίγο λάδι, ζυμωτό ψωμάκι και μερικές ελίτσες για το δρόμο...
Θα βάλω στο mp3 player κι έναν Καζαντζίδη να με συντροφεύει...

Βάλτε ρόκα και μαρούλι στο πιάτο για το καλώς όρισες, πατριώτες.
Πλέον ήρθε η ώρα της βοσκής!

scarlett είπε...

α, ρε Τζων Μποη , που ζωγραφιζεις με τα σχολια σου :))))
ολοκληρη ταινια εκανες!

μπορει το καλαθακι σου να ακουγεται φτωχικο όπως πας να το παρουσιασεις, αλλα εμενα δε με ξεγελας
ποιοτικο λαδι, καλες ελιες και ζυμωτο ψωμι αποτελουν γκουρμεδενια κατασταση :)

παρ'όλα αυτα όταν θα ΄ρθεις θα σε καλωσορισουμε σωστα, με ό,τι ποθεις, ετσι μαθαμε στα μερη μας