Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

κυλά κι αυτό το καλοκαίρι

δυο μήνες τώρα χωρίς κανονικό ίντερνετ. μ'αυτά τα usb στικάκια, ίσα-ίσα για να κάνεις τις δουλειές σου, και αυτές δύσκολα πολύ.
2-5 μέρες για να συνδέσεις το ρεύμα, έναν ολόκληρο μήνα για το τηλέφωνο. (χρόνοι παράξενοι για κάποιον που έμαθε αλλιώς)
 χωρίς κινητό και mobile internet δεν κάνεις τίποτα.
όχι στην Αθήνα.
ούτε και φέτος  διακοπές. οι διακοπές περιορίστηκαν σε ένα διήμερο και μια διαδρομή ανάμεσα σε πεύκα και τζιτζίκια , ακόμη και αυτή για δουλειές
αλλά ήταν ωραίες οι βουτιές των δελφινιών σ'εκείνο το cozy λιμανάκι

είχε δίκιο ο Χ όταν έλεγε πως αν οι Τούρκοι θελήσουν ποτέ να καταλάβουν την Ελλάδα, Αύγουστο θα το κάνουν. πουθενά αλλού δεν έχω δει μια χώρα να παραλύει -σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- έναν ολόκληρο μήνα. ακόμη και τα Χριστούγεννα που λατρεύουν οι δυτικοί, δυο μέρες κρατάνε. όσο είναι και οι επίσημες αργίες τους
εδώ, σύσσωμη κυβέρνηση και αντιπολίτευση διακοπεύουν. ίσως φέτος όχι ολόκληρο το μήνα, αλλά αυτή η καθολικότητα το ιδιο διάστημα είναι τρομακτική

κατά τ'άλλα όλα βρίσκονται σε μια ανησυχητική αναμονή. κάτι ετοιμάζεται να έρθει, αλλά κανείς δεν ξέρει τι

4 σχόλια:

thinks είπε...

Τα μπάνια του λαού, αγαπητή μου Scarlett, τα μπάνια του λαού! Πως και γιατί να δουλέψει οτιδήποτε;

Καλή συνέχεια του καλοκαιριού!

scarlett είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη!

Κρίση, ξε-κρίση τον Αυγουστο παραλυει το συμπαν στην Ελλάδα.
Δεν την καταλαβαινω αυτην την ομαδικη υστερια σε μια χωρα που το καλοκαιρι κρατα τουλαχιστον 4 μηνες!

Καλη συνεχεια του καλοκαιριου και για σενα!

Marina είπε...

Το τελευταίο κομμάτι απο το κείμενό σου μου φέρνει στο νού το ποίημα του Καβάφη για τους βαρβάρους. Μήπως η Ελλάδα της ομαδικής εξόδου "για τα μπάνια του λαού" τον Αύγουστο χρειάζεται μία επιδρομή απο τους υποτιθέμενους γείτονες (που μόνο βάρβαροι δεν είναι), να φάει μία καρπαζιά μπάς και συνέλθουμε.

Είμαστε με τον άνδρα μου 10 μέρες σε τοποθεσία έξω απο το Ναύπλιο και παλεύουμε με το στικάκι της vodaphone για το πολύ 2ωρη ααααργή σύνδεση, μόνο νωρίς το πρωί (6-8) μετά απλά δεν συνδέεται. Είναι κατάντια όπως και όλα τα άλλα που αναφέρεις, κατάντια για μάς τους Ελληνες που σαν τα ζώα όλοι μαζί θα βοσκήσουμε/πλυθούμε στις θάλασσες μας αφού τις βρωμίσουμε.

scarlett είπε...

Καλησπέρα Μαρινα!

Δε θελω να κανω συγκρισεις διαρκως για τη ζωή εδώ κι αυτην έξω , αν και το μυαλό τις κανει αυθαιρετα διαρκως, αλλά ειναι πολλά ΠΟΛΛΑ αυτα που σε κανουν να αγανακτεις καθημερινα και να νιωθεις σαν πολιτης που δεν τον σεβεται ουτε το κρατος, ουτε και η κοινωνια γενικοτερα.

Εχουμε πολλα να αλλαξουμε δυστυχως, αλλα αν πας να πεις οτιδηποτε για μια διαφορετική ζωή αλλου, σε κοιτουν όλοι εχθρικά ή σαν κάποιον απροσαρμοστο, ξενομανη, προδοτη.
Για το περιβαλλον που αναφερεις στο τελος, πολυς λογος γινεται αλλα στην πραξη τιποτα.
Πώς γινεται το σπιτι του ο καθενας στην Ελλαδα να το θελει πεντακαθαρο και οτιδηποτε εξω απο αυτο να το βλεπει σαν εναν απεραντο σκουπιδοτοπο, αδυνατον να το καταλαβω.

Οσο γι'αυτα τα usb στικ, λύση μονο για μεγαλη αναγκη. Μεσα στην Αθηνα και δεν εχουν ποτέ σταθερο σήμα...