Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

παρατηρήσεις

Η Αθήνα φορά σκουφιά και κασκόλ γιατί κρυώνει και κόβει τις λίγες ελιές που της έχουν απομείνει
Σ'ένα χωριό στο Βορρά τρία παιδιά καίγονται από την αναμμένη ξυλόσομπα.
Στην Ελλάδα το πετρέλαιο είναι ακριβό γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τα ίδια που δεν πληρώνουν φόρους σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Σε πείσμα των κατασκευασμένων δελτίων τα Mall γεμίζουν, ο κόσμος κάνει ουρές μπροστά στα ταμεία. Όπως πριν 5 χρόνια.
Γύρω μου όλοι μιλούν για κρίση και μετά αφήνουν κατοστάρικα στα ταμεία των σούπερ μάρκετ για να την γλυκάνουν.
Ζω μια τεράστια αντίφαση και δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια.
Στην Ελλάδα δεν μαθαίνεις ποτέ την αλήθεια. Ζεις μόνο τη δική σου, όπως και το δικό σου μύθο.
Από το να διαβάζω blog ξεχνώ τη σωστή ορθογραφία των λέξεων. Από το να ακούω τους wannabe ακορντεονίστες στον ηλεκτρικό , ξεχνώ τις σωστές νότες των τραγουδιών.


6 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Παλιά οι ελληνες εκαιγαν ενα δασος καθε φορα που ηθελαν να χτισουν ενα εξοχικο.
Σημερα καινε ενα δασος για να μην πληρωσουν πετρελαιο.
Το καψιμο ξυλου ειναι 5 φορες πιο αναποτελεσματικο απο το πετρελαιο. Και επειδη κανενας δεν μπορει να φερνει 2 φορτηγα ξυλεια μπροστα στην πορτα του καθε μερα, εχουμε 2 συμπερασματα.

Πρωτον, κανενας δεν θερμαινεται οπως πριν, ολοι κρυωνουν. Αλλά αμα ειναι να κυκλοφορας με πουλοβερ και σκουφο μεσα στο σαλονι σου, θα μπορουσες να καψεις και ενα κλασμα του πετρελαιου που εκαιγες περυσι.
Δευτερον, το 80% της ξυλειας που καιγεται προερχεται απο παρανομη υλοτομια. Κανενας δεν θα μπορουσε να πληρωσει τις νομιμες τιμες.

Σε ελαχιστο χρονικο διαστημα (ο επομενος χειμωνας; ) δεν θα υπαρχουν πια δαση στην Ελλαδα.

Μπραβο μας. Για μια ακομα φορα, καταφεραμε να γαμησουμε αυτην την χωρα. Οτι εχει καταφερει να απομεινει απειραχτο απο τα τσιμεντα, τα μπαζα και τα σκουπιδια, θα το καψουμε.

Υ.Γ. Η σωστη λυση θα ηταν να σταματησει το μονοπωλιο στους ημετερους και να κατεβει η τιμη του πετρελαιου / φυσ. αεριου στις ευρωπαικες τιμες.

scarlett είπε...

Δυστυχως η κυβερνηση μας (η όποια...ολες ιδιες ειναι ) την έχει γραμμενη την Ελλαδα και τον κοσμο που την κατοικει, πειρατη.

Δεν δικαιολογειται αλλιως η τοσο υψηλη φορολογηση ενός αναγκαιου αγαθου για τον κοσμο, ευνοωντας ταυτοχρονα τις εταιρειες που το μονοπωλουν.

Μακαρι να βγω ψευτρα, αλλα νομιζω πως φετος θα θρηνησουμε κι αλλα θυματα, απο φωτιες μεσα στα σπιτια.
Για την οικολογικη καταστροφη , ουτε λογος…..
Δεν ειμαστε λαος που νοιαστηκαμε ποτέ για το περιβαλλον, για να το κανουμε τωρα.
Λυπαμαι που το λεω…αλλα μακαρι να με διεψευδαν οι κατοικουντες σ’αυτόν τον τοπο κι ας ημουν εγω η πικροχολη. Μικρο το κακό.


thinks είπε...

Νομίζω ότι υπάρχει όχι μόνο ηθικό δίδαγμα αλλά και απάντηση στις παρατηρήσεις περί γεμάτων Mall σε συνδυασμό με φύση την οποία τα τζάκια καταστρέφουν: το φυσικό ένστικτο της φυλής να ζήσει για την στιγμή, ατομικιστικά, και αύριο πυρ και γη ας ανακατευτούν κι ας γίνουν τουρλού. Μόνο που τώρα πια την καταστροφή δεν την αφήνουν στα εγγόνια τους ή τα παιδιά τους αλλά στους ίδιους, αύριο. Σήμερα. Τελικά έχεις δίκιο. Οι μόνοι που ζουν στην Ελλάδα τον "μύθο" τους, είναι οι Έλληνες. Και ο μύθος είναι τραγωδία.

Σήμερα πρόσεξα ότι φορολογούν τις καταθέσεις (τις υποτιθέμενες "οικονομίες" του κόσμου), 15%. Δηλαδή, αν κάποιος μάζεψε 10.000 Ευρώ στην ζωή του από τον ιδρώτα του, σε δέκα χρόνια θα έχει πάρει το κράτος 8.000 Ευρώ και θα του έχουν μείνει 2.000 Ευρώ. Σε τριάντα χρόνια θα του έχουν μείνει 89 σέντς. Και, κάθε διαμέρισμα που έχει αγοράσει θα το έχει πάρει το κράτος σε λιγότερες από μια γενιές.

Καλή σου βδομάδα Scarlett.

scarlett είπε...

Καλησπέρα Δημητρη!
Αυτο με τις καταθεσεις δεν ειναι ακριβως ετσι. Αυξανουν τον φορο στους τοκους των καταθεσεων , που ηταν μεχρι τωρα 10% και τον πανε στο 15 %. Η αυξηση της φορολογιας δεν αφορα το κεφαλαιο αλλα τους τοκους.
Αλλα τελος παντων, η αληθεια ειναι πως συνεχως αυξανουν οτιδηποτε εχει σχεση με φορους, ενω μειωνουν επικινδυνα τα οποια εισοδηματα του τιμιου κοσμου.

Τα Mall ειναι παρανοϊκα γεματα, Δημητρη, κι ας λενε ο,τι θελουν. Δε μιλαω για την πλουτοκρατια. Αυτη δεν πηγε ποτέ στα Mall να ψωνισει. Προσωπικα πιστευω πως υπαρχει αφθονο χρημα εκει εξω...μαυρο χρημα, παρανομο χρημα κι αυτο το ξερουν οι κυβερνωντες γι' αυτο και διαρκως επιβαλλουν νεα μετρα, αλλά όλα προς την λαθος κατευθυνση.

Οσο για την οικολογια και την Ελλαδα...εννοιες ασυμβατες....
Ας τα καψουν όλα να δουμε τι θα καταλαβουν. Εμενα ετσι κι αλλιως απο την Ελλαδα μονο οι Κυκλαδες μ'ενδιαφερουν (η υπολοιπη με διωχνει με τα χιλια) κι εκει δε φυτρωνει τιποτα ψηλοτερο απο τον βασιλικο στη γλαστρα.


thinks είπε...

Καλά που έκανα λάθος με τον φόρο καταθέσεων αλλά μην το φωνάζουμε και τους δώσουμε ιδέες! Για τα ξύλα είναι τραγική η κατάσταση, αλλά η σούμα είναι τα ασυμβίβαστα για τα οποία μιλάς...

scarlett είπε...

Σε θεματα φορολογιας δεν ανησυχω για δαυτους μην τυχον και τους λειψουν οι ιδεες. Ειναι πολυ δημιουργικοι!