Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

καλοκαίρι '13

Απ'όπου και να την δεις, είναι θλιβερή η κατάσταση .
Η κυβέρνηση μοιράζει και ξαναμοιράζει τα τραπουλόχαρτα στους ίδιους πάντα παίκτες, μερικές φορές μάλιστα με περίεργες εκπλήξεις, διχως να συνειδητοποιεί πόσο αποκομμένη είναι από την χώρα και από τον λαό αυτής της χώρας.
Σαν, αλλού να έβαλε στόχο να πάει αυτή, κι αλλού οι υπόλοιποι. 
...
Κάποτε τουλάχιστον προσπαθούσε κάπως να κρατήσει τα προσχήματα.
Χαθήκανε.
....
Οι - ήδη- ελλιπείς υποδομές καταρρέουν καθημερινά, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να κινείται προς μια ορισμένη κατεύθυνση από κεκτημένη ταχύτητα, αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό πως η τροχιά του έχει αλλάξει οριστικά.

21 σχόλια:

fish eye είπε...

εξηγησε μου ενα πραγμα

πως η κυβερνηση ειναι αποκομενη απο το λαο οταν ο ιδιος ο λαος την εχει ψηφισει και θα την ξαναψηφιζε πανηγυρικα εαν γινοταν εκλογες;

την καλησπερα μου scarlet

:)

scarlett είπε...

Η κυβέρνηση όπως και οι περισσότεροι βουλευτές, Στέλλα, μου δίνουν προσωπικά την εντύπωση ότι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν με διαφορετικές ανάγκες και προβλήματα απ'ότι ο συνήθης κόσμος.
Και νομοθετούν αναλόγως.

Πάνω σε αυτό που με ρωτάς τώρα, να μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε μόλις ένα 62%. Ο κ Σαμαρας βγηκε με μολις 29% από το 62%, το δε Πασόκ έπιασε μόνο ένα 12% από το παραπάνω 62%.
Ασήμαντα νούμερα μπροστά στο 38% της αποχής που δεν πιστεύω ότι αποτελείται υποχρεωτικά από απολιτίκ άτομα

fish eye είπε...

κι αν επαναλαμβανοταν σημερα οι εκλογες;

scarlett είπε...

Δεν μπορεί να είναι κανείς στο μυαλό του κόσμου...

thinks είπε...

Μου φαίνεται ότι για την ώρα ενδιαφέρονται μόνο για τα από το εξωτερικό φαινόμενα. Το εσωτερικό να τα βγάλει λέει πέρα μόνο του...

Ω, τι κόσμος, Scarlett :-)

scarlett είπε...

Μόνο και έρμο το "εσωτερικό" Δημήτρη μου....
Δεν είδες ποιον έβαλε Υπουργό Υγείας ;

thinks είπε...

Σοφή απόφαση. Αν βάλεις ένα άτομο ανίκανο σε ένα γραφείο που δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει φόβος να γίνει η κατάσταση χειρότερη!

scarlett είπε...

Μην το λες...Ακόμη υπάρχουν κάποιες υποτυπώδεις παροχές στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, που για εκατομμύρια κόσμο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες για την επιβίωσή τους
(φτηνά φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, δημόσια νοσοκομεία που μπορεί να μην είναι τέλεια αλλά υπάρχουν)
Αν εκλείψουν κι αυτές θα δούμε σύντομα τον πληθυσμό της χώρας να αποδεκατίζεται

Jolly Roger είπε...

Προς Φεγγαρένια:
μερικες δημοσκοπήσεις λένε οτι αν επαναλαμβανονταν σήμερα εκλογες, ολα τα κυβερνητικα κομματα θα καταποντιζονταν και θα εβγαινε αυτοδυναμος Συριζα.
(το αν μια κυβερνηση Συριζα θα ηταν καλο η κακο για την χώρα ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο).

Συνεπως δεν ισχυει, οτι αυτους τους ιδιους θα ξαναψηφιζαμε.
Ακομα και αν οι δημοσκοπησεις δεν είναι ακριβεις: Αν ησουν στην θεση του σαμαρα και του βενιζελου, θα το ρισκαριζες;

Γι αυτό ξεσκίστηκαν ολοι να μας πεισουν οτι οι εκλογες θα ηταν "καταστροφικές". Μήπως νομιζουμε ότι αυτοί ξαφνικά νοιάζονται γιά την χωρα; Οχι, απλά οι εκλογες δεν τους συμφερουν στην απρουσα φαση.

Οπως και ναχει, αυτη η κυβ. δεν θα προλαβει ουτε την παρελαση της 28ης Οκτωβριου να δει. Ο προυπολογισμος τους εχει σκασει στα μουτρα απο τον Απριλη, απλα δεν το λενε γιατι εχει δωσει εντολη η φραου μερκελ για ηρεμια.

Μετα τις γερμανικες εκλογες - ο οποιοσδηποτε και να τις κερδισει - θα αναγκαστουν να παρουν νεα, μετρα, να κανουν κι αλλες περικοπες, να απολυσουν κοσμο και να (απο)γκρεμισουν τα λιγοστα που υπαρχουν ακομα.

Δεν θα μεινει κολυμπηθροξυλο, οχι κυβερνηση.

Marina είπε...

Παραπέουμε. Οι Σαμαροβενιζέλοι θα συνεχίσουν να οδηγούν τη χώρα πρός ένα μέλλον που δεν τους ενδιαφέρει. Ο λαός ακόμη κι αν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σίγουρος για τη διαμόρφωση του μέλλοντός του απο εκεί και πέρα.

Ακόμη κι αν η διάλυση είναι ο στόχος..βαδίζουμε σε καλό μονοπάτι με τον Αδωνη, στο σωστό πόστο. Θα διαλύσει εντελώς το ΕΣΥ, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Το χειρότερο το άκουσα προχθές, απο μία γνωστή παρέα : Ο Αδωνης πάει για αρχηγός της ΝΔ. Με τις υγείες μας..

thinks είπε...

Σε αυτή τη φάση συνήθως ξεκινά (σιωπηλά) η προετοιμασία για το τι θα υπάρχει μετά την καταστροφή και ποιός θα έχει επιζήσει. Δεν είμαι σίγουρος αν ο αλέξης θα φέρει την καταστροφή ή θα την παραλάβει, αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Ενδιαφέρεται κανείς για μερικά δυάρια σαράντα ετών σε καλή τιμή;

Τζων Μπόης είπε...

Συνοψίζοντας!

α) Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο (no doubt!)
β) Ο Αλέξης ή θα φέρει την καταστροφή ή θα την παραλάβει (who gives a shit!)
γ) Ο Άδωνις αρχηγός της ΝΔ (who gives a shit, too!)

Κι έλεγα ότι έχω δει πολλά σε αυτή τη ζωή, αλλά μάλλον πριν με βρει το 2014 θα έχω δει και τα υπόλοιπα!

Επίσης, δεν ξέρω εάν έχετε βρεθεί κοντά σε παρέα πολιτικών (π.χ. στο διπλανό τραπέζι ενός καφέ), αλλά επειδή εμένα μου έχει συμβεί και μου συμβαίνει ενίοτε, οι κουβέντες που κάνουν για την κατάσταση της χώρας περιστρέφονται γύρω από την προσωπική τους πορεία στα πράγματα και συνήθως όχι γύρω από την πορεία της ίδιας της χώρας. Το παν είναι να βρίσκονται εκείνοι μέσα στα πράγματα.
Το θέμα όμως δεν είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα, βλέπει κανείς από τα πιο φρέσκα πρόσωπα προτάσεις και μια νέα οπτική;

Όσο για τον ίδιο τον κόσμο στην Ελλάδα, ας μην είμαστε τόσο αφοριστικοί, υπάρχουν κι εκείνοι που ζουν στην κοσμάρα τους, αλλά είναι πολλοί που μπάφιασαν και μοιάζουν παραδομένοι, αυτό είναι κατανοητό.
Αυτό που προσωπικά με ενοχλεί πλέον είναι η αρνητική διαφήμιση της χώρας και των κατοίκων της από τους ίδιους εμάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
Φτάσαμε στο σημείο να πιστεύουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι και για το προπατορικό αμάρτημα.

Συγχύστηκα, πάω να χτυπήσω ένα Magic!

thinks είπε...

Μη μου συγχίζεσαι John Boy! Άλλωστε από την περίληψή σου εννοεί κανείς ότι nobody gives a shit, no doubt :-)
Μεταξύ εκείνων "που ζουν στην κοσμάρα τους" και εκείνων που "μπάφιασαν και (μοιάζουν;) παραδομένοι", τι να γίνει;

Από την δική μου σκοπιά πάντως δεν είναι ακριβώς ότι κάνει κανείς "αρνητική διαφήμιση" της χώρας και των κατοίκων. Μιλώντας ομολογουμένως μόνο από την δική μου πείρα, του να φιλοξενώ και να ξεναγώ ξένους στην Ελλάδα πάνω από τριάντα χρόνια, και βλέποντάς την και από την πραγματικά δική τους σκοπιά μια που "έρχομαι" κι εγώ από την δική τους κοινωνία/κουλτούρα/κατανόηση, καταλαβαίνω *πως* "μας" βλέπουν πέρα από το ευγενικό τους χαμόγελο. Είναι θέμα ρεαλισμού (όχι αρνητικής διαφήμισης) που αν δεν τον είχα (το ρεαλισμό, στις συζητήσεις μου μαζί τους) θα πιστεύαν ότι είμαι κι εγώ στην κοσμάρα μου και θα μου χαμογελούσαν κι εμένα ευγενικά.

Ωραίος ο Ζορμπάς που γελά και χορεύει αφού γκρεμιστεί το κατασκεύασμα που είχε φτιάξει για να μεταφέρει τα ξύλα από το βουνό κάτω στο ορυχείο, και καλό είναι να μαθαίνει και ο Άλαν Μπέητς να χορεύει με τον Άντονυ Κουήν πριν γυρίσει άφραγκος και κατεστραμμένος στην πατρίδα του, αλλά κάποιος πρέπει να χρηματοδοτήσει τα καμώματα του Άντονυ Κουήν, και πριν και μετά.
:-)

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη, υπάρχουν εκείνοι που μας βλέπουν με σκεπτικισμό, άλλοι με πραγματική διάθεση να καταλάβουν τι εστί Έλληνας, άλλοι με απέχθεια και οι πιο πολλοί πραγματικά don't give a shit, όπως κι εγώ με τη σειρά μου δεν έχω σκασίλα για να καταλάβω τι ετσί Αμπχάζιος ή Τσετσένος.

Ο ρεαλισμός δέχεται πολλές ερμηνείες, αυτό που εσύ βλέπεις ως ρεαλισμό, άλλοι το βλέπουν ως ουτοπία. Αυτό λοιπόν που εμείς "παραδίδουμε" στους άλλους είναι ακριβώς εκείνο που έχει περάσει πρώτα μέσα από το δικό μας πρίσμα...πως μπορείς να αποδόσεις την ψυχοσύνθεση ενός ολόκληρου λαού με όρους ρεαλιστικούς, μερικά πράγματα δεν ερμηνεύονται εύκολα και σίγουρα χρειάζονται πολλά επίπεδα ανάλυσης για να φτάσεις σε κάποιο (υποκειμενικό συμπέρασμα).
Όσο για τα ίδια τα γεγονότα, αυτά κι αν δέχονται πολλαπλές ερμηνείες.

Όσο για τον Ζορμπά, μη με συγχύσεις τώρα περισσότερο και χτυπήσω και μια στρατσιατέλα! Έχω κι ένα κορμί να βγάλω στην Ψαρρού, ο Έλληνας!!!

thinks είπε...

Κάπως έτσι είναι Τζων. Εγώ πάντως απλά εννοούσα, σαν ένα μικρό και τυχαίο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό, ότι, κάτω από μαύρο ρυπαίνοντα καπνό να βγαίνει από το φουγάρο του Χάισπηντ 4 σαν ουλή στον ουρανό του Σαρωνικού, ανάμεσα σε σκουπίδια και αποτσίγαρα που δεν ήταν εκεί είκοσι λεπτά νωρίτερα στον Πειραιά, είναι λίγο ποιο δύσκολο, μιλώντας σε Σουηδούς, να δείξει κανείς προς το νέφος και να πει με χαρά "να η Ακρόπολη! δεν είναι πανέμορφη;;;" Τό 'κανα δηλαδή ο δόλιος, αλλά εκείνοι συνοφρυωμένοι μου δείξαν τον μαύρο καπνό πάνω από τα κεφάλια μας και μου είπαν ότι αυτό το πλεούμενο στην Βαλτική δεν θα ήταν νόμιμο να αποπλεύσει. Τι νά 'κανα εγώ εις απάντηση; Να χόρευα τον Ζορμπά, ή τον Ζάλογγο. Δε βαριέσαι, από "Ζ" αρχίζουν και τα δύο :-)

Τζων Μπόης είπε...

Ένας κλασσικός Έλληνας θα σου έλεγε ότι το πρόβλημα δεν είναι του Έλληνα αλλά του Σουηδού που ήθελε να βλέπει τον καπνό κι όχι την ομορφιά της Ακρόπολης.
Εγώ με τη σειρά μου θα σου πω ότι το πρόβλημα το έχουν και οι δύο.
Κι εκείνος που φτύνει και βρωμίζει εδώ κι εκεί αλλά φροντίζει να έχει το σπίτι του καθαρό και νοικοκυρεμένο, λες και ζει μέσα σε μια ειρηνική ατόλη στην μέση του φουρτουνιασμένου ωκεανού, το έχει όμως κι ο άλλος, ο οποίος έχει μπροστά του ένα σύμβολο, έχει κάτι τόσο όμορφο και εντυπωσιακό κι εκείνος ο καρμίρης βλέπει τις πατημένες γόπες στα τσιμέντα του λιμανιού, προφανώς γιατί αυτό του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, αυτός προτίμησε να έχει αυτή την εικόνα στο μυαλό του κι όχι την άλλη, καθείς και η οπτική του, λοιπόν.

scarlett είπε...

Η αλήθεια Τζων Μποη είναι ότι στην Ψαρρου με παχάκια "δεν σε παίρνει".
Αυτό είναι γεγονός.
Οπότε πρέπει να προσέχουμε να μην σε συγχίζουμε γιατί θα είμαστε υπεύθυνοι για το image σου και κατά συνέπεια και για τις διακοπές σου.

Τώρα για το τι βλέπει ο ξένος στην Αθήνα ή στην Ελλάδα δε θα χολοσκάσω κι εγώ, ούτε και θα θεωρήσω τον εαυτό μου υπεύθυνο για όλα τα δεινά της χώρας, από την άλλη τον μακαρίζω που δεν χρειάζεται να έρθει σε επαφή με όλα αυτά που ρίχνουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής μου πολύ πολύ χαμηλά.

thinks είπε...

Οπτική είναι αυτή, και από δαύτες άλλο καλό :-)
Μπορεί να "έχουν" το πρόβλημα και οι δύο, όπως λες. Βλέπω τι περιγράφεις --πάντως αφ' ενός εκείνοι κοίταζαν τη ρύπανση από τον καπνό (και στην Σουηδία έχουν εργοστάσιο παραγωγής αντλιών και αγωγών πετρελαίου και ελαιοειδών), και αφ' εταίρου, οι γόπες περί των οποίων ο λόγος δεν ήταν στο τσιμέντο του λιμανιού αλλά στο δάπεδο του ανοιχτού χώρου του χάισπηντ όπου βρισκόμασταν, ο οποίος χώρος ήταν καθαρός είκοσι λεπτά νωρίτερα όταν μπήκαν οι επιβάτες στο καράβι... Ομολογουμένως δεν ήταν πολλές, γιατί ο κόσμος πετούσε και στην θάλασσα, όχι μόνο στο δάπεδο. Εγώ για τις δικές μου είχα ένα σταχτοδοχιάκι τσέπης που το κληρονόμησα από την μητέρα μου. Και αν ξεχνάω να το πάρω μαζί μου, ρίχνω την καύτρα κάτω και βάζω το αποτσίγαρο στη τσέπη μου.

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett, και με παχάκια λέει άνετα στην Ψαρρού, φτάνει να υπάρχει πάχος και στο πορτοφόλι, το δικό μου δε βρίσκεται εδω και καιρό σε δίαιτα!

Δημήτρη, έχω λύση και για τον Έλληνα και για τον Σουηδό. Ο Έλληνας σταματάει να καπνίζει κι ο Σουηδός σταμάτει να πίνει, πως σου φαίνεται;
Ξέρεις πόσο όμορφα θα δουν μετά τα πράγματα;

thinks είπε...

Χμμμμ... εφ' όσον μπορεί ο Έλληνας να πετάει τις γόπες σε σταχτοδοχείο, το να σταματήσει να καπνίζει θυμίζει περισσότερο το πονάει κεφάλι κόψει ΕΡΤ... Και εφ' όσον ο Σουηδός μπορεί να πίνει λιγότερο, παραπέμπει στο ίδιο... Παν μέτρο άριστο λέγαν εκείνοι που έχτισαν την Ακρόπολη... :-))))

Τζων Μπόης είπε...

Μπα!
Καλό θα κάνει και στον Έλληνα να μην καπνίζει και στον Σουηδό να μην πίνει.
Και με το αλκοόλ κάπου να το δεχτώ, φτάνει να μην το παρακάνουμε, αλλά με τον καπνό είμαι Ταλιμπάν!
Όποιος μου φυσάει τον καπνό στη μούρη και μου γεμίζει τα πνευμόνια με νικοτίνη παρά τη θέλησή μου, του αρπάζω το τσιγάρο και του το πατάω κάτω, ειδικά σε κλειστούς χώρους ή ακόμα χειρότερα την ώρα που τρώω, μπορεί να δαγκώσω και κανένα δάχτυλο! :))
Είπαμε, είμαι πολύ δημοκρατικός κι ανεκτικός άνθρωπος φτάνει να μη μου φέρνει κανείς αντιρρήσεις, διαφορετικά γίνεται της ΕΡΤ :)