Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ

Μπορούσαν να απολύσουν όσους, χωρίς κανένα λόγο - χωρίς καμία ανάγκη, προσέλαβαν, υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.
Μπορούσαν να μειώσουν τις υψηλές αμοιβές των ευνοημένων.
Μπορούσαν να βρουν χίλιες δυο λύσεις που θα οδηγούσαν σε εξυγίανση .

Δε διαλέξανε καμία από αυτές.

(η "αδιαφάνεια" την οποία επικαλούνται είναι δικό τους έργο.... όπως και όλα όσα οδηγούν στο ξεπούλημα της χώρας και των όποιων αξιών της )

14 σχόλια:

thinks είπε...

Απλά ανεξήγητο. Αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια λογικής εξήγησης, από οποιαδήποτε πλευρά ή απόχρωση και να το πλησιάσει κανείς. Το είδος της κίνησης που προκαλείται από πανικό σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. Ποιά να είναι η πραγματική αιτία που προκάλεσε τέτοια εντελώς χαζή και άνευ σκεπτικού κίνηση;

scarlett είπε...

Καλημερα Δημητρη

μακαρι να ηξερα την απαντηση. Επειδη ομως δεν την ξερω , το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ανθρωποι που παιρνουν τετοιες αποφασεις και τις υλοποιουν με τον εντελως αντιδημοκρατικο τροπο που το κανουν, ειναι απλα επικινδυνοι και θα ηθελα να ξεκουμπιστουν το γρηγοροτερο απο εκει που βρισκονται.

Ηθελαν λεει να συμπληρωσουν το νουμερο των 2000 απολυθεντων για τα ματια της Τροικας...οι εργαζομενοι της ΕΡΤ τους "κανανε" σαν νουμερο, οποτε διαλεξαν αυτους....βγαζει καμια λογικη ???
ξερεις ποσοι επιορκοι, ποσοι κοπανατζηδες, ποσοι δημοσιοι υπαλληλοι που καταχραστηκαν δημοσιο χρημα θα μπορουσαν εδω και πολυ καιρο να ειχαν παρει ποδι και να συμπληρωναμε με το παραπανω το νουμερο ?
και εφοσον η ΕΡΤ (συμφωνα με αυτα που ακουμε) απασχολουσε τρεις φορες παραπανω κοσμο απ'ότι επρεπε και τους εδινε τρεις φορες παραπανω μισθο, τι τους εμποδιζε ολον αυτον τον καιρο να διωξουν τους περισσιους και να μειωσουν το μισθο στους υπολοιπους ?

Ποναει κεφαλι...κοψει κεφαλι

thinks είπε...

Η "αρχή" και το "σκεπτικό" περί ΕΡΤ, αλλαγών κλπ., βέβαια συζητείται. Αλλά ο τρόπος, η μέθοδος, της εφαρμογής, μου φέρνει βέρτιγκο. Είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι που να ρίχνουν τις μάσκες τους τόσο ερασιτεχνικά;

thinks είπε...

Κσλή σου μέρα :-)

scarlett είπε...

Αν βλεπεις την κατασταση απο εξω Δημητρη, πιστευω πως μπορεις και να γελας με τα εδω πεπραγμενα. Αν ομως ζεις εδω, τοτε καταλαβαινεις ποσο επικινδυνο ειναι να σε κυβερνουν τρελοι εξουσιομανεις.

Τζων Μπόης είπε...

Αυτό το σχόλιο θα μπορούσα να το γράψω στο blog του Δημήτρη ή του Καπετάνιου (που έχουν σχετικές αναρτήσεις), αλλά προτιμώ εδώ (έχουμε κι αδυναμίες κι ελπίζω οι κύριοι να μην παρεξηγηθούν που προτίμησα το blog μιας κυρίας)

Scarlett, η άποψή μου είναι ότι πολύ σωστά έπραξε η Κυβέρνηση με το κλείσμο της ΕΡΤ κι ο τρόπος που το έκανε είναι επίσης σωστός.
Καλή κουβέντα δεν θα βγει από το στόμα μου για αυτούς τους καραγκιόζηδες, αλλά αυτή η κίνηση μου άρεσε, θα περίμενα μάλιστα να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες - θα το πάω και πιο μακριά - γίνεται να κλείσει το Δημόσιο για μερικούς μήνες και να ανοίξει κάτω από άλλο καθεστώς μετά; Αυτό θα ήθελα να δω.
Ακόμα κι αν η κίνηση αυτή είναι κατά τη γνώμη μου σωστή - μάλιστα ακόμα και με τον τρόπο που έγινε τον οποίο επικροτώ απόλυτα - δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι εντελώς αντιδημοκρατική.
Δυστυχώς, η κίνηση αυτή θα πέσει στο κενό και αυτό θα γίνει για πολλούς λόγους.
1ον, δεν με πείθουν για τις καλές τους προθέσεις που να κοπανάνε τον πισινό τους κάτω, οι άνθρωποι είναι ανερμάτιστοι και ερασιτέχνες
2ον, σε λίγες μέρες, ώρες, εβδομάδες, θα αρχίσουν τα παρατράγουδα, οι ίντριγκες και τα κομματικά παιχνίδια κι ότι καλό πάει να γίνει, στο τέλος θα γίνει στάχτη,
3ον, η νέα ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ, ή όπως την πουν, θα είναι ένα κομματικό έκτρωμα και ουδεμία σχέση θα έχει με δημόσια τηλεόραση, όπως άλλωστε δεν είχε ούτε και η ΕΡΤ.

Εκτός των άλλων, σιχάθηκα και όλους εκείνους που μέχρι χτες έβριζαν την ΕΡΤ και σήμερα κόπτονται υπέρ της υφιστάμενης κατάστασης και του υποτίθεται δημόσιου χαρακτήρα της. Τηλεθεάσεις μονοψήφιες, βρισίδι από τον κόσμο για το καθεστώς, αλλλα με το που έκλεισε, μας βγήκαν τα σοσιαλιστικά μας αντανακλαστικά στην επιφάνεια, που να τον βράσω τέτοιο σοσιαλισμό.

Εν κατακλείδι, εάν η νέα ΕΡΤ, λειτουργήσει με όρους αξιοκρατικούς, υιοθετήσει ποιοτικό πρόγραμμα (κι όχι την Φατμαγκιουλ για να βγάλει και καλά τα έξοδα της), εάν δεν με φλομώσει στα ξέκωλα που δείχνουν τα άλλα κανάλια (αν θέλω τέτοια έχω και το ιντερνετ), εάν βγάζει τα έξοδά της, τότε μετά χαράς να πληρώσω και διπλάσια εισφορά υπέρ της και να δουλέψουν όχι 3 χιλ, περίπου άτομα που δούλευαν ώς σήμερα αλλά ακόμα περισσότεροι, τότε θα άνοιγα τον δέκτη της τηλεόρασης ξανά που τον έχω κλείσει εδώ και χρόνια και θα ήμουνα ως φορολογούμενος πολίτης αυτής της χώρας άκρως ικανοποιημένος.
Αν τα δεις αυτά να γίνονται εμένα να μου τρυπίσεις τη μύτη.

Πιστεύω μάλιστα ότι ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ είναι προπομπός για τον ξαφνικό θάνατο αυτής της χώρας, ο οποίος έρχεται.

Λυπάμαι για όλα αυτά, αλλά αν δεν φτάσουμε στον απόλυτο πάτο δεν θα δούμε φως.

thinks είπε...

Τζων Μπόη: Απόλυτα σύμφωνος όπως τα λες για την ΕΡΤ. Αλλά εκεί που έχεις πολύ δίκιο είναι που λες ότι καλά μεν κάνανε, αλλά στην πραγματικότητα όλα θα αλλάξουν τις επόμενες μέρες/βδομάδες.

Θεωρητικά σου άρεσε ο τρόπος. Στην πρακτική, ο τρόπος απλά θα φέρει κατά την γνώμη μου διάλυση. Στα γραπτά μου ποτέ δεν διαφώνησα επί της ουσίας: Απλά δήλωσα άναυδος με την μέθοδο επειδή άλλα δείχνει και άλλα θα φέρει, και πρέπει να το ξέρανε... Τουλάχιστον-τουλάχιστον έπρεπε να έχουν την Νερίτ, ή Νινί, ή Νεραντζιά-φουντωτή ή όπως την λένε, έτοιμη και να γυρίσει ο διακόπτης από ΕΡΤ σε ΝΕΡΙΤ χωρίς διακοπή. Προκάλεσαν τρόμο και "μαύρες οθόνες" που μόνο δικτατορίες ή ετοιμόρροπες κυβερνήσεις συνήθως προκαλούν.

Τζων Μπόης είπε...

Δημήτρη, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Σε αυτή τη χώρα οι συνδικαλιστές, οι "σοσιαλιστές", οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι, ο συντηρητισμός, η αναβλητικότητα, η κομματοκρατία δεν αφήνουν να γίνει το παραμικρό.
Αν το πήγαιναν πιο οργανωμένα και έπεφταν πάλι στην λούμπα της "διαβούλευσης", θα ήταν πάλι μια πρόφαση διαλόγου χωρίς ουσιαστική πρόθεση για αποτέλεσμα.
Σωστά έγιναν τα πράγματα, απλά όλα αυτά που προσπάθησαν να αποφύγουν είναι αυτά που θα λουστούν σε λίγες ώρες, ημέρες, εβδομάδες.

Αν είναι να γίνει κάτι σωστό ας ανοίξει η ΕΡΤ και τα Χριστούγεννα!
Έλα τώρα! Από ποιον θα λείψει η ΕΡΤ;
Εδώ χάσαμε το εισόδημά μας και πάλι το παλεύουμε και είμαστε όρθιοι, ο πόνος της ΕΡΤ μας μάρανε;

thinks είπε...

Σωστός :-)

Ίσως μόνο ακαδημαϊκά/φιλοσοφικά μιλάω...

Τζων Μπόης είπε...

Εγώ πάλι μιλάω έτσι γιατί ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα....την ξέρω σαν την παλάμη μου...άσε, χορτάσαμε από διαλόγους, το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα πλέον

scarlett είπε...

Σεβαστες οι διαφορετικες αποψεις σου Τζων Μποη, αλλα προσωπικα διαφωνω με ό,τι γινεται και οπως γινεται.
Θεωρω την ΕΡΤ κρατικη περιουσια και κρατικη περιουσια θα πει δικη μου και δικη σου και δεν θα επικροτουσα το ξεπουλημα της.
Αν εκει μεσα δουλευε παραπανισιο προσωπικο, μπορουσε να το απολυσει, οπως μπορει να απολυσει περισσευαμενους απο πολλους τομεις της δημοσιας διοικησης (ομως δεν το κανει)
Το να καταστρεψεις κατι ειναι ευκολο, το να χτισεις ειναι δυσκολο.
Πιο ευκολο τον πεθαινεις τον ασθενη παρα τον γιατρευεις.
Ειδες τιποτα να εξυγιαινεται τοσο καιρο ?
Ή πιστευεις σοβαρα πως η εξυγιανση θα ξεκινησει με το κλεισιμο της ΕΡΤ ?

Για μενα το να κλεισει η ΕΡΤ ως ΕΡΤ και να ξανανοιξει με νεο ονομα, θα ειναι σταχτη στα ματια του κοσμου για να ξαναβολευτουν οι ιδιοι που βολευονται παντα με ολες τις κυβερνησεις.
Η πραγματικη κινηση εντυπωσιασμου δεν ειναι να κλεισει η ΕΡΤ αλλα να απαλλαγει απο ακριβως αυτα τα ατομα και αυτες τις τακτικες.
Αυτο εχει το θαρρος να το κανει καποιος ?

Jolly Roger είπε...

@Τζων, ελπιζω να μην τα εννοεις σοβαρα τα οσα γραφεις.
Ειναι επικινδυνα φιλε μου.

Τα ιδια ακριβως ελεγε και η χουντα, τα ιδια ακριβως ελεγε και ο χιτλερ.
Ολα αυτα τα "θα καθαρισουμε, θα ξεβρωμισουμε, εμεις ειμαστε των πραξεων οχι των ατερμονων συζητησεων ..." κλπ παρομοια ειναι αυτολεξει η επιχειρηματολογια - ο Ποσειδωνας να την κανει - των ναζιστικων καθαρματων.

Ολα αυτα τα ξε(β)ρασματα εδραιωσαν την κυριαρχια τους πανω στην λογικη οτι η Δημοκρατια ειναι ενα κουραστικο και χρονοβορο πραγμα και πανω στο οτι δεν εχουμε χρονο για λογια, μονο για εργα.

Μπορει εσυ σημερα να υπερασπιζεις τον μισθο σου και το σπιτι σου απεναντι στους χαραμοφαηδες της ΕΡΤ. Αλλά αν ερθουν τα χουντοκαθικια στην εξουσια θα ξεχασεις και το σπιτι σου και τον μισθο σου και ισως και την ζωη σου.

Και προτιμαω να υπαρχουν 50.000 τεμπελχαναδες στην ΕΡΤ που απομυζουν κρατικο χρημα παρά την καταλυση της (κουτσουρεμενης και καχεκτικης εστω) Δημοκρατιας μας.
Η - εναπομεινασα - Δημοκρατια μας ειναι το πιο πολυτιμο που μας απεμεινε. Πιο πολυτιμη απο τον μισθουλακο μας.

Δημοκρατικοι τροποι για να εξυγιανεις την ΕΡΤ (και ολο το Δημοσιο) υπαρχουν. Ναι, σαφως ειναι πιο χρονοβοροι απο το αποφασιζομεν και διατασσομεν. Ε, και λοιπον; Αυτη ειναι η δημοκρατια. Απο πότε επαψε να μας αρεσει ο διαλογος;
Απο πότε προτιμαμε το "κλειστε τα ολα και ξαναφτιαξτε τα οπως νομιζετε εσεις (οι χουντικοι)" ;

Η χουντοσυμμορια που μας κυβερναει μας οδηγει με μαθηματικη ακριβεια σε ενα νεο απολυταρχικο καθεστως. Πολυ συντομα θα δεις και τα τανκς στους δρομους (μεχρι τωρα βλεπεις τα τεθωρακισμενα των ματ που ειναι το ιδιο).

Υ.Γ. Διαβασα οτι η ΕΡΤ ηταν το μοναδικο καναλι που δεν προβαλλε τα ναζιστικα καθικια εδω και 10 μηνες. Αν ισχυει αυτο, ευχαριστως την πληρωνω για τα επομενα 10 χρονια. Και δεν πα' να'ναι όλοι τους αργομισθοι, δεν με νοιαζει.

Υ.Υ.Γ. Η ΕΡΤ δεν κρινεται με βαση την ακροαματικοτητα. Ουτε με βαση του αν την εβλεπες εσυ.
Και το Δημοτικο Σχολειο του Καστελλοριζου δεν το εχεις δει ποτέ, δεν το χρησιμοποιησες ποτέ. Ουτε εσυ ουτε τα παιδιά σου.
Τι σημαινει αυτο; Οτι δεν οφειλεις να πληρωσεις για να εχει σχολειο το Καστελλοριζο;

Τζων Μπόης είπε...

Πειρατή,

Όσα έγραψα στο σχόλιό μου τα πιστεύω και δεν έκανα πλάκα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω στη δημοκρατία και στον διάλογο.

Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με ξεβράσματα που μας κυβερνούν και τις πρακτικές τους;

Στην Ελλάδα, έχει εξευτελιστεί ακόμα και η έννοια του διαλόγου, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να χρονοτριβούμε και να μην γίνεται το παραμικρό, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εξαντλείται η διαδικασία του διαλόγου. Εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε όμως άμεσα λύσεις...θα μου πεις, θα μας τις δώσουν αυτοί; ε όχι, δεν είμαι τόσο αφελής να το πιστεύω.

Σε όλα όσα γράφεις συμφωνώ μέχρι κεραίας, για το ποιοι μας κυβερνούν και τις δημοκταρικές τους πρακτικές δεν χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω, επίσης με τους συγκεκριμένους ηγέτες δεν είχα και καμία αμφιβολία για το πως ακριβώς θα χειρίζονταν τα ζητήματα του τόπου και με τι είδους δημοκρατικές ευαισθησίες.

Πιστεύω όμως ότι η κίνηση, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ήταν σωστή από κάθε άποψη, αλλά ακριβώς επειδή αυτή η ενέργεια έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση, που είμαι απόλυτα πεπεισμένος για τον ερασιτεχνισμό και την αντιδημοκρατικότητά της, νομίζω ότι στερείται της παραμικρής "νομιμότητας" και αποτελεσματικότητας.
Τουναντίον, όσα έχουν να δουν τα μάτια μας, τόσο όσον αφορά την ΕΡΤ, όσο και ανάλογες περιπτώσεις θα είναι χειρότερα. Η νέα ΕΡΤ πιστεύω θα είναι ένα ακόμα αντιδημοκρατικό και κομματικό έκτρωμα, ελπίζω να διαψευσθώ.

Αναφορικά με το πρώτο σου υστερόγραφο, συμφωνώ και επαυξάνω, φυσικά!

Σε σχέση με το δεύτερο υστερόγραφο, συμφωνώ ακόμα περισσότερο και μάλιστα κάτι ανάλογο ανέφερα και στο δικό μου σχόλιο.

Marina είπε...

Μπορούσαν να σκεφτούν 1 βήμα πάρα πέρα, πρίν πράξουν. Δεν το έκαναν.
Δεν είμαι σίγουρη οτι πρόκειται για άλλη μία ηλιθιότητα. Το πράγμα πάει πρός το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Και ο λαός το δέχεται.

Μήπως τελικά μας χρειάζεται κάποιος να μας σπάσει στο ξύλο μπάς και ξυπνήσουμε?