Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

...σαν ανοιχτή επιστολή

Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά δεν είναι ότι ήθελε να απολύσει κόσμο (αυτό πλέον  όλοι  το περιμένουν καθημερινά όπου και να δουλεύουν). Το πρόβλημα είναι ότι θέλοντας να απολύσει τους μη δικούς του, για να βολέψει τους υπόλοιπους σε ακόμη πιο προνομιούχες θέσεις ενδεχομένως, τα έβαλε με έναν θεσμό.
Και με τους θεσμούς είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, κ Σαμαρά.
Γιατί δεν μπορείς να πείσεις τον Ακρίτα του Έβρου ή του Καστελόριζου ή τον ξενιτεμένο που είχε για συντροφιά του (ελληνική) ένα ραδιόφωνο ή δυο ποιοτικές εκπομπές, για τις καλές σου τις προθέσεις.
Δεν μπορείς.
Γιατί ελάχιστα τον ενδιαφέρει πόσο πληρώνεται ο τεχνικός της ΕΡΤ και ποιος τον διόρισε εκεί (αυτά είναι δικά σου θέματα να τα φροντίσεις σωστά.) Άυτόν τον ενδιαφέρει η ίδια η ΕΡΤ.  Όπως τον ενδιαφέρει και το κρατικό νοσοκομείο. Και το δημόσιο σχολείο.

Στα χέρια σου κρατάς τα στοιχεία όσων διορίστηκαν με αδιαφάνεια (δε θέλω να πω ποιος τους διόρισε εκεί) , μπορούσες να προβείς σε απολύσεις. Δεν ήθελες.

Είναι αστείο που τώρα που εσύ ήθελες να κλείσεις την ΕΡΤ μας έκανες μανιώδεις θεατές της και ακούμε καθημερινά τα κατορθώματά σας. Τις προσπάθειες σας να την φιμώσετε τοποθετώντας παντού, όπου προσπαθεί να εκπέμψει, δικούς σας πομπούς. Την προσπάθειά σας να βρείτε ΤΩΡΑ εκ των υστέρων τα στοιχεία που θα αποδείξουν την διαφθορά και την σπατάλη (τις οποίες κανείς δεν αποκλείει...αλλά γιατί δεν τα φέρατε νωρίτερα στο φως ; γιατί δεν είπατε νωρίτερα πριν το "μαύρισμα" - κοιτάξτε τι συμβαίνει . μήπως επειδή ήταν και δικό σας έργο ; ή μήπως επειδή σας έλειπαν τα στοιχεία; αν πάλι δεν σας έλειπαν, γιατί τα ζητάτε τώρα ;)

Τα βάλατε με έναν θεσμό και κανείς δεν μπορεί πλέον να πιστέψει τις καλές σας τις προθέσεις.
Γιατί δεν υπάρχει σωτηρία μιας χώρας  δίχως το λαό της, τον πολιτισμό της , την ιστορία της.
Κι αν κάποτε η ιστορία γράφονταν σε βράχους κι αργότερα πέρασε στον πάπυρο και στο χαρτί, η πιο σύγχρονη ιστορία γράφτηκε  κάπως έτσι

Την ξέρω τη φωνή που λέει : - Δε θέλω να πληρώνω τους χαραμοφάηδες της ΕΡΤ

Σας  βεβαιώνω. Ούτε κι εγώ.
Αλλά πληρώνω τόσους χαραμοφάηδες....Τόσους..... Και κυρίως αυτούς που με ξεφτιλίζουν καθημερινά και μου μαυρίζουν τη ζωή.

8 σχόλια:

Τζων Μπόης είπε...

Περιμένεις απάντηση;

Υπάρχουν εξελίξεις για το θέμα της ΕΡΤ, πιστεύω να τις διάβασες.

Πάντως η σταθερότητα απόψεων και κινήσεων του συγεκριμένου πολιτικού - μάλιστα καθ΄όλη την διάρκεια του πολιτικού του βίου - θα πρέπει να γίνει αντικείμενο επιστημονικής διατριβής.

Ζούμε μεγάλες στιγμές για μία ακόμα φορά.

Λέω να του στείλω κι εγώ μια επιστολή μπας και αποσαφηνίσει ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς η ημερομηνία λήγει σε 15 ημέρες και ερμηνευτικές εγκύκλιοι δεν εχουν βγει ακόμα (έχουμε χρόνο μωρέ), επίσης να μου δώσει κάποιες απαντήσεις σχετικά με το Greekcovery και το success story, γιατί εγώ είμαι απο χωριό και δεν καταλαβαίνω από τέτοια.

Θα είχε ενδιαφέρον μια κουβέντα μαζί του, άλλωστε στη ζωή μου έχω κουβεντιάσει με τόσους και τόσους και έχω γλυτώσει τα χάπια, δεν νομίζω να είχα θέμα και με αυτόν!

scarlett είπε...

Καλησπερα Τζων Μποη

δεν ξερω ποιες εξελιξεις εννοείς. Οτι η κυβερνηση απειλει εμμεσως οτι εφοσον δεν δηλωσουν υποταγη οι αλλοι, θα παει σε εκλογες αποβλεποντας να κερδισει αλλον συγκυβερνωντα (που δεν χρειαζεται να κατονομασω);

Αν το κανει αυτο, θα ξεσκεπαστει εντελως.
Κι εμεις ας προσεξουμε τι θα ψηφισουμε.

Τωρα για τη φορολογικη δηλωση, ειχα εκφρασει τις αποριες μου κι εγω σε προηγουμενο ποστ....γιατι την ειχα καταλαβει τη δουλεια οτι θα ηταν μπερδεμενη. Ειπα λοιπον να ρωτησω την αρμοδια ΔΟΥ, οπου ή δε σηκωναν το τηλεφωνο ή μου το εκλειναν με το που εκανα μια ερωτηση ή ο υπαλληλος ρωτουσε τους αλλους διπλα του σχετικα με το θεμα μου και στο τελος μου ελεγαν ολοι να συμπληρωσω ό,τι θελω (αληθεια σου λεω)...στη συνεχεια πηρα τη γνωμη και δυο λογιστικων γραφειων, που επισης ανοιξαν κατι τεραστια κιταπια, διχως ομως να βρουν απαντησεις...Κι ετσι την εκανα μονη μου, μου εβγαλε και το χρεωστικο που περιμενω να μου ερθει απο μερα σε μερα (σ'αυτα εχουν γινει τρομερα γρηγοροι)...και ολα οκ

Προσωπικα δεν περιμενω απαντηση γιατι το μπλογκ μου ειναι χαμηλης επισκεψιμοτητας, ομως αν απευθυνεις εσυ μια ανοιχτη επιστολη κατι μπορει να γινει
;)

Jolly Roger είπε...

Δεν μπορουμε να ξερουμε γιατι το εκανε αυτο ο συγκεκριμενος. Ξερουμε οτι η τροικα ζητησε 2000 απολυσεις εδω-και-τωρα.

Θα μπορουσε να τις κανει στον οργανισμο αποξηρανσης Κωπαιδας, οπου κανενας δεν θα διαμαρτυρονταν. ΟΚ, θα δυσαρεστουσε 2000 βυσματιες δικους του. Αλλά καλυτερα (γι αυτον) να στεναχωρησει 2000 που και δικοι του ειναι και την φωλια τους λερωμενη την εχουν, παρα να ξεσηκωσει την μιση Ελλαδα εναντιον του.

Μια συνωμοσιολογικη αποψη λεει, οτι το εκανε απο καθαρη εκδικητικοτητα. Η ΕΡΤ ειναι παραδοσιακα αντι-σαμαρικη. Επειδη οι περισοτεροι διορισμενοι στην ΕΡΤ προερχονται απο το πασοκ και το μητσοτακεικο.
Ο συγκεκριμενος εχει δωσει τετοια δειγματα σκ...ψυχιάς στο παρελθον. Για να παρει εκδικηση ειναι ικανος να πυροβολησει το ποδι του.

Μια άλλη επισης συνωμοσιολογικη αποψη, λεει οτι δεν ειχε προβλεψει τις αντιδρασεις του κοσμου. Καλα να παθει. Οι συμβουλοι του ειναι ολοι χουντικοι, ας μην απορει που του δινουν τετοιες συμβουλες.

Μια 3η αποψη λεει οτι ηθελε σωνει και καλα να δειξει πυγμη. Αν απελυε καποιους ασημαντους βυσματιες σε καποια αχρηστη επιτροπη δεν θα ηταν πυγμη. Με την ΕΡΤ θελησε να γινει η Θατσερ των Βαλκανιων. Δεν του εκατσε, καλα να παθει.

Μια 4η αποψη λεει, οτι τα νουμερα του προυπολογισμου δεν βγαινουν ουτε με σφαιρες. Ουτε καν με λογιστικες ματσαραγγες. Αρα παμε για εκλογες μεσα σε 1-2 μηνες. Και προκειμενου να συρθει σε εκλογες, προτιμαει να προκαλεσει επιτηδες κριση σημερα.
Τουλαχιστον τωρα λογω ΕΡΤ δεν ασχολιομαστε με τα νουμερα που ειναι πιο δραματικα απο το δραμα (μιλαμε για 6% υφεση μεσα στον 1 χρονο που κυβερναει - και το νουμερο ειναι ηδη ωραιοποιημενο).
Αλλά η Μερκελ δεν τον αφηνει ουτε καν να ανακοινωσει εκλογες, δεν την συμφερει.

* * *
Ανεξαρτητα απο τους λογους που τον εκαναν να τα βαλει με την ΕΡΤ, δεν μιλαμε για τους χαραμοφαηδες (που σιγουρα υπαρχουν).
Μιλαμε για τον τροπο με τον οποιο το εκανε. Μιλαμε οτι κατελυσε καθε εννοια κοινοβουλευτικης δημοκρατιας.

Ε, δεν του βγηκε οπως το περιμενε. Αντε να παρει ποδι κι αυτος, να δουμε ποιο κουμασι θα εχουμε για επομενο.

scarlett είπε...

Καλημερα πειρατη

πιστευω πως ειναι ενας συνδυασμος ολων των παραπανω λογων με ισχυροτερο ισως οτι ηθελε να δειξει πυγμη, οπως εκανε και στο παρελθον, μονο που με τους πολυ προχειρους ή και ανυπαρκτους σχεδιασμους του για την επομενη μερα, δεν φανταστηκε την αντιδραση που θα εβρισκε.

Γιατι βαζοντας τα με την ΕΡΤ, δεν τα εβαλε με τους 2600 υπαλληλους της (για τους οποιους θα δειχναμε οι περισσοτεροι την ιδια αλληλεγγυη που δειξαμε για τους οδηγους του μετρο ή τους καθηγητες), αλλα τα εβαλε με την Ελλαδα.
Τα εβαλε με μια ιδεα, εναν θεσμο, τις αναμνησεις μας.

Δυσκολο να καταλαβει το παραπανω, γιατι αλλιως δεν θα προεβαινε σε μια τοσο αλαζονικη και αυτοκαταστροφικη πραξη, αλλα ετσι ειναι.

Χτες η ΕΡΤ για να γεμισει το προγραμμα μιας συνεχους αναμεταδοσης, επαιζε Mozart και Verdi απο ζωντανες ορχηστρες.
Το τι σημαινει αυτο ας κατσει να το αναλογιστει ο καθενας...

Τζων Μπόης είπε...

Ανοιχτές επιστολές δεν απευθύνω σε κανέναν, έχω το απύθμενο θράσος να τους τα λέω κατάμουτρα...τι καταλαβαίνω; Τίποτα, αλλά εγώ να εκτονωθώ θέλω, σιγά μην τα κρατήσω μέσα μου!
Πριν από λίγο καιρό ρώτησα κάποιον απο δαύτους μερικά πράγματα και μου απάντησε: "δεν μας αφήνουν"
Όταν του είπα, "τότε να παραιτηθείτε και να καταγγείλετε", εισέπραξα ένα αμήχανο χαμόγελο.
Κάποια στιγμή με κάλεσε ένας φίλος στο σπίτι του που έκανε κομματική συγκέντρωση σε κάποιον αηδόνι, πήγα κι εγώ για να δω πως είναι κι αυτή η εμπειρία. Οι θαμώνες χειροκροτούσαν και έτρωγαν καναπεδάκια, εγώ τα έχωνα άσχημα και στο τέλος αφού εκτονώθηκα ο άνθρωπος, έφυγα καταστρέφοντας το "όμορφο" κλίμα της ομήγυρης.
Φυσικά ο φίλος μου έκανε χρόνια να μου ξαναμιλήσει, στεναγχωρήθηκα αλλά τι να κάνω, δεν με ήξερε; τι με καλούσε κι αυτός;
Κάποια στιγμή, το "αηδόνι" με ξαναείδε τυχαία κάπου και με χαιρέτησε εγκάρδια...τον καημένο τον λυπήθηκα, πόσο καραγκιόζης έδειχνε, ενώ θα ήθελε στην πραγματικότητα να μου χώσει μια μπουνιά!

Είναι καμμένοι όλοι αυτοί, δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα, λίγο να συζητήσεις μαζί τους θα καταλάβεις ότι βρίσκονται εντελώς αλλού, λες και ζουν σε άλλη χώρα, το μόνο που καίει τους πιο πολλούς είναι να είναι γραπωμένοι από το σύστημα.
Ψάχνω ακόμα σαν τον Διογένη να βρω έναν να συζητήσω μαζί του και να νιώσω ότι επικοινωνώ.

Πάω να κάνω την φορολογική μου δήλωση...ο Θεός να με λυπηθεί σήμερα!

scarlett είπε...

Καλα βρε Τζωννυ...μα σε κομματική συγκένρωση !
Τι δουλεια εχει ενας αξιοπρεπης εστετ εκει ; :-)

Ελπίζω να τελειωσες με τη δηλωση. Εμενα μου εφαγε αυτη η ευχαριστη και διασκεδαστικη ενασχοληση ολο το πρωινο του προηγουμενου Σαββατου. Οταν επιτελους πατησα "Υποβολη" αισθανθηκα ενα βαρος να φευγει απο πανω μου

thinks είπε...

Το σπορ ντι ζουρ, ή της εβδομάδας τουλάχιστον, είναι να ξύνουμε το κεφάλι μας προσπαθώντας να βρούμε λογική σε αυτό που έκανε. Οι προσπάθειες αυτές έχουν εστιάζουν στην πεποίθηση ότι δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιος. Γιατί αν είναι πράγματι τόσο ηλίθιος, ποιός μας κυβερνάει ένα χρόνο τώρα;

Είναι σαν κάτι με την πεποίθηση ότι ο Λη Χάρβη Όσβαλντ δεν είναι δυνατόν να έπραξε μόνος του. Είναι απαραίτητη η πίστη σε συνομωσία ώστε να μην πιστέψουμε ότι ένας μοναχικός μουρλός μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Γι αυτό ψάχνουμε να βρούμε την εξήγηση της πράξης του Σαμαρά.

Η Scarlett νομίζω έχει δίκιο, είναι λίγο απ' όλα όσα έγραψε ο πειρατής, και ίσως κάμποσα ακόμα. Αλλά, και η σκέψη ότι ίσως ήταν λίγο απ' όλα, βασικά οδηγεί και πάλι στην κεντρική ερώτηση του πόσο ηλίθιος είναι δυνατόν να είναι κανείς.

Η πραγματική ερώτηση είναι ποιός θα είναι ο επόμενος. Και μια που έχουμε περάσει πια στο θέατρο του παραλόγου, ας υποβάλλω προς εκτίμησή σας έναν παραλογισμό.

Κρίση + Ρωμιός = ΣΥΡΙΖΑ/Χρυσή Αυγή, όπου Χρυσή Αυγή = Εκείνοι που είναι ανοιχτά συν εκείνοι που θα θέλανε αλλά δεν το λένε, και, ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να χάνει νερό. Η λογική λέει ότι σε εκλογές σε ένα μήνα λόγω ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στα 26% και η ΧΑ αυξημένη στα 10-15%. Όμως, και ιδού ο παραλογισμός που προτείνω: Η ΝΔ θα κερδίσει όσους δεν τολμάνε αλλά θα θέλανε να πάνε ΧΑ και μπορεί η ΝΔ να βγει και σηκωμένη. Με ένα τέτοιο σενάριο δεν φαίνεται και τόσο ηλίθιος. Ποντάρει στον ίδιο τον Ρωμιό, και τι θα κάνει ο Ρωμιός κρυφά πίσω από το παραβάν καθώς έξω στον δρόμο λέει άλλα λόγια ν' αγαπιέται.

Γι αυτό εγώ δεν ψηφίζω πια και θα ήθελα να αποποιηθώ την υπηκοότητα. Ντρέπομαι πραγματικά. Αηδιασμένος.

Σήμερα είδα ότι "σπάσανε" NX records για να μην υπάρχει στο ίντερνετ το nerit.gr του troktiko. Απροκάλυπτη χούντα πλέον.

scarlett είπε...

Τι περιμενεις απο μια χωρα οπου τιποτα δεν γινεται βασει προγραμματισμου και καποιων μακροπνοων σχεδιασμών, αλλα ολα γινονται για να καλυψουμε τις αναγκες του σημερα κι αυριο "εχει ο Θεος";

Το σεναριο που ακουγεται περισσοτερο απο όλα ειναι αυτο που εχει σχεση με τον συγκεκριμενο αριθμο απολυσεων.
Επειδη εναν ολοκληρο χρονο στη κυβερνηση δεν μπορεσε να φτιαξει μια λιστα με ονοματα δημοσιων υπαλληλων που ειτε περισσευουν ειτε ειναι ειπορκοι...ειτε ...ειτε...Κι επειδη επρεπε εντος των ημερων να παρουσιασει τα ονοματα αυτα στην Τροικα, αποφασισε να κλεισει εναν οργανισμο που θα απασχολουσε τον συγκεκριμενο αριθμο ατομων (με σκοπο φυσικα να τον αντικαταστησει με εναν αλλον , οπως μαθαμε στη συνεχεια, πραγμα που δεν ξερω αν το ειχε μαρτυρησει στην Τροικα...γιατι τι νοημα εχει να απολυεις κοσμο στο ονομα της οικονομιας αν ειναι να τους ξαναπροσλαβεις αλλου, τους ιδιους ή αλλους)

Κι ο κληρος επεσε στην ΕΡΤ.
Κι αυτο ηταν το λαθος.
Γιατι ο κοσμος δεν ειχε προβλημα με τις απολυσεις, που τις περιμενε.
Επεσαν ομως οι μασκες