Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

νύχτες διαφορετικές

Ζηλεύω όσους βρέθηκαν σήμερα έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και άκουσαν live το Αξιον Εστί .
Δεν ξέρω ποιο θα ειναι το μέλλον της κρατικής τηλεόρασης αύριο, ή αυτό της Ελλάδας ή το προσωπικό του καθενός μας.
Αλλά όσοι ήταν εκεί , θα θυμούνται τη σημερινή βραδιά.

46 σχόλια:

thinks είπε...

Αυτό που συνήθως "θυμάται" ο κόσμος είναι τα κύκνεια άσματα, ή οι καταστροφές/δολοφονίες... Ελπίζω οι λόγοι αυτοί να μην αποδειχτούν ως υφιστάμενοι τώρα. Και δεν μιλάω για την ΕΡΤ... τουλάχιστον όχι στενά ή αποκλειστικά (όπως πιστεύω το ίδιο ισχύει και για σένα,,,)

Καλή Κυριακή.

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett,

Είναι στιγμές που συλλαμβάνω τον εαυτό μου να γίνεται λίγο σκληρός και ίσως να νιώθω και άβολα που προβάλλω όσα πιστεύω τόσο ανοιχτά, ακόμα κι αν αυτό ξέρω ότι μπορεί να με απομονώνει ώρες ώρες.
Την άποψή μου για την ΕΡΤ και την κάθε ΕΡΤ (και τον τρόπο που έγινε όλο αυτό) την ξέρεις.
Έξω από την ΕΡΤ (στον προαύλιο χώρο δηλαδή) συμβαίνουν καθημερινά πολλά, αν περάσεις έξω από την ΕΡΤ θα δεις ότι τα κάγκελα που περιβάλλουν το οικόπεδο της ΕΡΤ δεν φαίνονται από τα πανό διαμαρτυρίας και στο ίδιο το κτίριο έχουν αναρτηθεί επίσης "πολεμικά" πανό.
Το όλο σκηνικό μου θυμίζει το Πολυτεχνείο εκείνης της εποχής σε εικόνες και φωτογραφίες που έχω δει.
Σκέφτομαι από την άλλη τι ακριβώς είναι αυτό που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και γιατί ο κόσμος αυτός, οι καλλιτέχνες που συναθροίζονται στο προαύλιο της ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι, οι άνθρωποι που κλείνουν τη Λ.Μεσογείων, τι είναι ακριβώς αυτό που διεκδικούν και γιατί διαμαρτύρονται.
Η δημοκρατία τώρα καταλήθηκε σε αυτό τον τόπο; Τώρα κατάλαβαν τι ακριβώς έχουμε χάσει; μήπως είναι λίγο αργά; που ήταν όλοι αυτοί οι πνευματικοί άνθρωποι τόσο καιρό και γιατί τώρα φαίνονται τόσο διεκδικητικοί;
Θα ήθελα όλοι τους, όλοι αυτοί να έχουν από μόνοι τους διεκδικήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ και της κάθε ΕΡΤ, να έχουν διεκδικήσει την αλλαγή των πραγμάτων, να έχουν βγει στους δρόμους και να έχουν φωνάξει για την σαπίλα που υπάρχει σε αυτόν τρόπο εδώ και χρόνια, θα περίμενα από όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που συγκινούνται με τον Άξιον Εστί, να έχουν βγει σε όλους τους δρόμους της Αθήνας και να έχουν από καιρό φωνάξει για όλους εμάς/εκείνους που δεν έχουμε την παραμικρή εμπλοκή με τη σαπίλα και που η δική μας η φωνή φαίνεται πολύ ασθενική μπροστά στις φωνές εκείνων που λυσσαλέα προσπαθούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και που τελικά έχουν τόσο δυνατή φωνή που συμπαρασύρουν και πολλούς άλλους στο δικό τους άρμα.
Αν αύριο κιόλας άνοιγε ξανά η ΕΡΤ, πόσοι από όλους αυτούς θα παρέμεναν στον προαύλιο χώρο να συνεχίζουν να τραγουδούν και να συγκινούνται με τον Άξιον Εστί, διεκδικώντας ΑΜΕΣΑ την δημιουργία μιας νέας ΕΡΤ, απαλλαγμένης από τον κομματισμό, μιας ΕΡΤ που θα προβάλλει πολιτισμό και εντός κι εκτός Ελλάδας;
Ζούμε σε ένα όνειρο που τρίζει, εντελώς όμως, ζούμε μέσα σε μια παράνοια, ζούμε μέσα σε μια στρεβλότητα άνευ προηγουμένου που το λογικό φαίνεται παράλογο και το παράλογο λογικό.
Αυτά σε μια πρώτη ανάγνωστη των πραγμάτων.
Σε μια δεύτερη ανάγνωση, καταλαβαίνεις ότι η ΕΡΤ είναι απλά μια αφορμή για να φωνάξουμε επιτέλους ότι το σημαντικότερο αγαθό είναι η ίδια η ελευθερία.
Πέρα από τις όποιες περικοπές, από τη φτώχεια, τα Μνημόνια, από το μέλλον μας που φαντάζει γκρίζο, αυτό που μας πονάει είναι η αίσθηση ότι πιο πολύ από όλα χάνουμε την ελευθερία μας, χάνουμε την φωνή μας, χάνουμε την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία μας, με πρόσχημα την περιβόητη εξυγίανση.

scarlett είπε...

Καλημερα Δημητρη

εχεις δικιο σε αυτο που λες για το τι θυμαται ο κοσμος. Εκτος απο αυτο ομως να συμπληρωσω οτι ο κοσμος θυμαται γενικα τις μεγαλειωδεις στιγμες και χτες ασχετα απο καταστροφες ή κυκνεια ασματα, ο κοσμος εζησε ακριβως αυτο.

scarlett είπε...

Καλημερα Τζων Μποη

η τελευταια σου παραγραφος με βρισκει συμφωνη. Για τα υπολοιπα τα λεει καλυτερα απο μενα ο Ξυδακης

http://vlemma.wordpress.com/2013/06/15/ta-symbola-sta-zaria/

Δεν μπορω και δεν θελω να αντικρουσω οσα λες οταν εσυ βλεπεις κατι τελειως διαφορετικο στην ΕΡΤ απ'ότι εγω

Jolly Roger είπε...

@Τζων, το "παλευουν για να διατηρησουν τα κεκτημενα τους" ουτε ο ιδιος ο χουντοσμαρας δεν το πιστευει πια. Υπεραπλουστευεις φιλε μου.

Οτι και να γινει με την ΕΡΤ, οπως και να εξελιχθουν τα πραγματα, αποκλειεται η ΕΡΤ να επιστρεψει στο παλιο καθεστως. Αυτο το ξερουν ολοι, απο τους κυβερνητικους μεχρι την τελευταια καθαριστρια.

Ας υποθεσουμε οτι η σαμαρικη χουντοδεξιά χάνει κατα κρατος. Τι πιστευεις οτι θα κανουν οι υπαλληλοι στην ΕΡΤ; Τι πιστευεις οτι θα κανει η υπολοιπη κοινη γνωμη;
Οι ιδιοι οι εργαζομενοι στην ΕΡΤ θα φροντισουν για την μεγαλυτερη δυνατή διαφανεια. Ηδη εχουν δημοσιευσει ολοι τους μισθους τους στο διαδικτυο. Δεν θα το κανουν αυτο απο ξαφνικη επιφοιτηση τιμιοτητας. Θα το κανουν απο καθαρο ενστικτο αυτοσυντηρησης.
Αν αποδειχτει οτι αυτοι που στηριζουμε σημερα συνεχιζουν τις τριπλομισθιες και τις λαμογιες, ο ιδιος ακριβως κοσμος θα ξανασυγκεντρωθει στην Αγ. Παρασκευη. Αυτην την φορα για να τους λυντσαρει.

Ακομα λοιπον και αν κερδισουν σε ολα, αποκλειεται να επιστρεψουν στο παρελθον. Καθαρα για λογους επιβιωσης.
Συμπληρωματικα, αν τολμησει καποιος πολιτικος να (ξανα)διορισει την ερωμενη του στην ΕΡΤ, θα πεσει τετοιο κραξιμο απο την κοινωνια, που δεν θα ξερει που να κρυφτει.

Αρα για τα επομενα 1-2 χρονια (μεχρι να ξεχασουμε το θεμα), η ΕΡΤ ειναι "νεκρη" ρουσφετολογικα. Ουτε οι εργαζομενοι θα τολμανε να κανουν λαμογιες ουτε οι πολιτικοι.
Αυτό το ξερουν οι παντες, συνεπως δεν μπορεις να τους κατηγορεις οτι θελουν να "προστατεψουν τα κεκτημενα τους".

Υ.Γ. Και επαναλαμβανω οτι ακομα και αν ειναι ολοι τους κατα 100% χαραμοφαηδες αργομισθοι, εγω θελω να τους πληρωνω για τα επομενα 10 χρονια, μονο και μονο επειδη εδω και 10 μηνες δεν δινουν βημα στα ναζιστικα καθαρματα.

Υ.Υ.Γ. Αναμεσα σε ναζιστες μαχαιροβγαλτες και χαραμοφαηδες που παιζουν Βερντι, προτιμαω ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ τους δευτερους. (τωρα υπεραπλουστευω κι εγω, το ξερω).

Τζων Μπόης είπε...

Πειρατή, μπορεί να υπεραπλουστεύουμε κι οι δύο, το σίγουρο είναι όμως ότι - αν και Πειρατής - είσαι μάλλον λίγο πιο ρομαντικός από μένα και μάλλον και λίγο πιο αισιόδοξος.

Τα πράγματα δεν είναι άσπρο μαύρο.
Δεν ξέρω γιατί πρέπει να πληρώνω τη σαπίλα προκειμένου να μην βλέπω και ακούω τα φασιστόμουτρα.
Τι είδους λογική είναι αυτή και ποιος μας την καλλιεργεί; μήπως τελικά οι φασίστες είναι το όπλο τους για να αποδεχτούμε τους "σωτήρες";
Δεν θα πάρω ούτε φασίστες ούτε και "σωτήρες", η δική μου λογική είναι εντελώς πέρα από όλα αυτά.
Εγώ βλέπω παραλογισμό, εσύ αρκείσαι με τον Βέρντι, είσαι πιο ρομαντικός, εγώ θέλω και για τον Βέρντι και ειμαι κατά των φασιστών αλλά και υπέρ της λογικής που λέει ότι ο κάθε χαρομοφαής στο σπίτι του κι ο κάθε τίμιος στο πόστο του.
Μπορεί τελικά να είμαι εγώ ο ρομαντικός γιατί αυτά που λέω είναι εκτός πραγματικότητας σε αυτή τη χώρα, αλλά αυτά πιστεύω.
Δεν θέλω να βλέπω το ποτήρι ούτε μισογεμάτο ούτε μισοάδειο, το θέλω απλά γεμάτο και σε όλη μου τη ζωή αυτό που σιχαινόμουν πιο πολύ είναι να κάνω εκπτώσεις, άλλο εάν εξ ανάγκης έκανα, αλλά γιατί να ξεκινώ με τις εκπτώσεις ειδικά αν μπορώ να παλέψω για το καλύτερο; Τι μας εμποδίζει σε αυτή τη χώρα να απαλλαχτούμε κι απο τους φασίστες κι από τους "σωτήρες" κι από τα λαμόγια; Πες μου τι; Μπορείς να δώσεις μια απάντηση σε αυτό; Πραγματικά την ψάχνω.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα κάνει το σάπιο φυτό να βγάλει πράσινα φρέσκα φυλλαράκια αν δεν το κλαδέψεις και δεν το ποτίσεις, καμιά φορά χρειάζεται και ξερίζωμα.

scarlett είπε...

Τζων Μποη ,λες οτι εισαι
" υπέρ της λογικής που λέει ότι ο κάθε χαρομοφαής στο σπίτι του κι ο κάθε τίμιος στο πόστο του."

αυτο λεω κι εγω

και παρακολουθωντας τους μαραθωνιους των μεταδοσεων της ΕΡΤ (οταν μπορω) αντιληφθηκα οτι υπαρχουν παρα πολλοι τιμιοι εκει μεσα (η πλειοψηφια απ΄ότι αντιλαμβανομαι). Πώς καταργεις εναν ολοκληρο Οργανισμο,συνδεδεμενο με την συγχρονη ιστορια της χωρας, ριχνοντας του λασπη επειδη ετσι σε συμφερει;

Παντως πλακα πλακα λογω της επισημα κλειστης ΕΡΤ εχουμε για πρωτη φορα και ισως μοναδικα στον κοσμο, ελευθερη τηλεοραση, οπου ολα λεγονται εξω απο τα δοντια, μια που κανεις δε φοβαται οτι θα απολυθει.

thinks είπε...

@ τελευταίο της Scarlett:

Ditto!

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett, το πήρες από το στόμα μου!
Παρακαλουθώντας κι εγώ την ΕΡΤ αυτές τις ημέρες, αυτό ακριβώς βλέπω, έχουν λυθεί οι γλώσσες και μιλούν ελεύθερα!!!
Πόσο μου αρέσει αυτό, αλλά γιατί λύθηκαν τώρα; Γιατί εγώ είμαι τόσο καχύποπτος;
Δεν τα τσουβαλιάζω όλα, στο Δημόσιο εργάζονται τιμιότατοι και ευσυνήδειτοι άνθρωποι που αξίζει να υπάρχουν και να αναδειχτούν, ποιος είπε ότι όλοι είναι λαμόγια; μπορεί να είναι και η μειοψηφία (και μάλλον η μειοψηφία είναι!)
Σε μια σωστή Πολιτεία, αυτοί θα υπάρχουν κι αύριο, όμως εγώ πιστεύω ότι αύριο θα υπάρχουν οι εγκάθετοι, δυστυχώς, για αυτό είμαι απαισιόδοξος, γιατί οι καραγκιόζηδες δεν θα μας σώσουν, αυτοί που μας έφεραν εδώ (και με τη δική μας ανοχή) δεν είναι αυτοί που θα μας σώσουν, δεν έχουν την "νομιμότητα" για να το κάνουν!

Διάβασε το παρακάτω:
Δεν ξέρω εάν έχει λεχθεί έτσι από τον Χατζιδάκι, κρατάω πολλές επιφυλάξεις σε ότι διαβάζω ειδικά στο Διαδίκτυο, αλλά αυτό που είπε (αν το είπε έτσι) με βρίσκει σύμφωνο.

http://www.onalert.gr/stories/ti-elege-gia-tin-ert-o-manos-xatzidakis

thinks είπε...

Κανείς δεν είπε ότι η δημοκρατία είναι εύκολη. Το αντίθετο. Αυτό που είναι εύκολο είναι το ξερίζωμα. Κάποιος το 1967 ήθελε να βάλει και γύψο για θεραπεία. Μπορεί να γίνει το σωστό χωρίς κινήσεις χουντικές; εδώ μας θέλω. Ναι είναι πολύ δύσκολο. Αλλά το ποιόν μιας κοινωνίας στα δύσκολα φαίνεται. Αν "σώσει" κανείς μια κοινωνία με γύψο ή ξερίζωμα τι σόι σώσιμο είναι αυτό και τι λέει για την κοινωνία, όσο σωσμένη και να είναι μετά;

Μια φορά πριν κάνω δική μου δουλειά, ήμουνα υπάλληλος, και σε μια εταιρεία με απολύσανε γιατί χειριζόμουνα ένα θέμα όπως το έβλεπα εγώ σωστό και όχι υπό την πολιτική κάποιας επιχειρησιακής λαμογιάς. Τις τελευταίες 15 μέρες από απόλυση έως αναχώρηση συνέχισα να πράττω όπως έκρινα σωστό. Οι συνάδελφοι φοβόντουσαν γιατί δεν έκανα την πολιτική της δουλοπαροικίας και μου το λέγανε. Στο οποίο απάντησα: "Τι θα μου κάνουνε; θα με απολύσουνε;" και βάλανε όλοι τα γέλια. Το ηθικό δίδαγμα για μένα τώρα είναι ότι κανείς δεν είχε ούτε δίκιο ούτε άδικο. Μπορείς μόνο να είσαι ειλικρινής. Και για μένα, αυτή την στιγμή, η υποκειμενική μου ειλικρίνεια, μου λέει ότι από γνώμες άλλο καλό, αλλά είναι ένα πράγμα που δεν σηκώνει μεταφράσεις και αποδόσεις και αυτό είναι ο τρόπος που επέλεξε και χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις. Σε αυτό το θέμα δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Να δικαιολογήσουμε την εφαρμογή λόγω ζητούμενου; τότε, χάνουμε την έννοια της πράξης.

Τζων Μπόης είπε...

Aυτό που μας ενοχλεί με τη συγκεκριμένη απόφαση προέρχεται από το γεγονός ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από την συγκεκριμένη Κυβέρνηση, η οποία έχει δώσει πολύ άσχημα δείγματα γραφής σε όλα τα επίπεδα και ειδικά σε θέματα δημοκρατίας.
Να κάνω μια απλή ερώτηση.
Εάν μια τέτοια κίνηση - αυταρχική ομολογουμένως, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς - γινόταν από μια άλλη Κυβέρνηση, η οποία θα είχε επιτύχει κάποια αποτελέσματα και δεν θα είχε φέρει τον κόσμο πέρα των προσωπικών του ορίων, ποιά θα ήταν η αντίδραση;
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει άνθρωπος - εκτός από τον ακατανόμαστο - που να πιστεύει ότι η εμπόμενη ημέρα της ΕΡΤ (και της Ελλάδας της ίδιας) θα είναι καλύτερη...αντιθέτως, θα είναι χειρότερη.

scarlett είπε...

@Τζων Μποη

Ο Χατζιδακις υπηρξε πολλες φορες ακραιος στις δηλώσεις του, οπως ηταν και πολυ αυστηρος.
Αλλά έζησε και σε άλλα χρονια.

Το τι θα δηλωνε σημερα , δεν το γνωριζουμε, με τα τοσα σκουπιδια της ιδιωτικης και την παντοκρατορια του διαδικτυου

@ Δημητρη, συμφωνουμε

Τζων Μπόης είπε...

Το 1984 που έγινε αυτή η δήλωση (αν το δεχτούμε αυτό) ζούσαμε τις μεγάλες στιγμές του Λεβέντη, Σιδερένιου και του Αυριανισμού, δεν ήταν αυτές οι στιγμές ακραίες και δύσκολες; Αυτά δεν ήταν απίστευτα σκουπίδια;

scarlett είπε...

Ε οχι και δυσκολες!

Ο Ανδρεας στο απογειο της δοξας του και ενας ελληνικος λαος που επιτελους ειχε απαλλαγει απο την Δεξια και αποκτουσε θεσεις στο Δημοσιο, στα Πανεπιστημια, εκανε μεγαλες μπιζνες, αποκτουσε λεφτα !!!
Η ΕΡΤ ουτε που τον ενδιεφερε τοτε...

Jolly Roger είπε...

Πανω στο "γιατι τα λενε τωρα και οχι παλιά" υπαρχουν 2 απαντησεις.

1) παλια ειχαν τον φοβο της απολυσης, τωρα οχι. Τωρα ειναι απολυμενοι ετσι κι αλλιως.

2) κανενας απο εμας (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων στις οποιες δεν ανηκω) δεν συνδεει την δουλιτσα του με την σωτηρια του κοσμου.

Γιατι περιμενεις οτι το ηλεκτρολογακι στην ΕΡΤ (εστω αργομισθο) θα επρεπε να βγει και να καταγγειλει την ρεμουλα και την διαφθορά στην ΕΡΤ; Η δουλεια του ειναι να ενωνει τα καλωδια, οχι να αποκαλυπτει την διαφθορά. Αυτο ισχυει και ολους τους υπαλληλους, ολων των εταιρειων σε ολον τον κοσμο. Σου απανταει επισης πανω στο "γιατι δεν τα ελεγαν πριν".

Παμε τωρα στο 2ο σκελος "γιατι αρχισαν να τα λενε τωρα". Παρα πολυ απλο. Επειδη τωρα ειναι αμυνομενοι που υπερασπιζονται την τιμη τους και την υποληψη τους. Οσο εγω δεν σε κατηγορω για ανικανο + τεμπελη, τοσο εσυ δεν εχεις κανεναν λογο να παρουσιασεις ουτε την τιμιοτητα σου, ουτε τις ικανοτητες σου.
Οταν αρχισω εγω να σε κατηγορω για ανικανο, λογικο ειναι να παρουσιασεις κι εσυ τις ικανοτητες σου για να αμυνθεις.

Για την αναγκη εξυγιανσης της ΕΡΤ - ου μην αλλά και του Δημοσιου Τομεα στο συνολο του - δεν διαφωνει κανενας. Το ερωτημα ειναι ποιός θα αναλαβει την εξυγιανση και στο πως θα την κανει.
Κανενας δεν θα ειχε αντιρρηση να αναλαβει την εξυγιανση ενας τιμιος, ικανος και διαφανης ανθρωπος, βασει ενος (οποιουδηποτε) σχεδιου.

Ο χουντοσαμ ουτε τιμιος ειναι, ουτε διαφανης ειναι ουτε ικανος ειναι. Ουτε σχεδιο εχει. Και ο τροπος που θελει να μας "εξυγιανει" ειναι το να μας βαλει στον γυψο.

Ε, ελπιζω να μην του περασει!

Υ.Γ. Αμφιβαλλεις οτι αν πετυχαινε το χουντικο "αποφασιζομεν και διατασσομεν" στην ΕΡΤ, δεν θα το συνεχιζε - με αυξανομενη αυταρχικοτητα - εναντιον ολων των άλλων κοινωνικων ομαδων;
Ανεξαρτητα απο την ΕΡΤ, τα νουμερα δεν βγαινουν φιλε μου. Ουτε με σφαιρες.

Η ΕΡΤ ειναι/ηταν για προθερμανση. Τον Σεπτεμβρη (ισως νωριτερα αν τους σκασει στα μουτρα) ετοιμαζονται νεες περικοπες, νεα μετρα, κουρεμα χρεους και διάφορες άλλες φαντασμαγοριες. Που φυσικα θα φερουν τις αναλογες αντιδρασεις της κοινωνιας. Εκει θα παιζει πολυ μεγαλο ρολο το αν κυβερνας με τα ματ στην ημερησια διαταξη η χωρις.
Επισης παιζει μεγαλο ρολο, αν εχεις δικη σου ραδιοτηλεοραση για να προβαλλει τις θεσεις σου.
Η παλια ΕΡΤ δεν ηταν φιλικη προς τον χουντοσαμ. Χρειαζεται επειγοντως δικο του καναλι πριν τον Σεπτεμβρη που θα μας ξεχειλισουν οι υπονομοι.

thinks είπε...

Λες, Τζων Μπόη, "Aυτό που μας ενοχλεί με τη συγκεκριμένη απόφαση προέρχεται από το γεγονός ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από την συγκεκριμένη Κυβέρνηση"

Μιλώντας μόνο για τον εαυτό μου, δεν με ενδιαφέρει ποσώς ποιός πραγματοποίησε την εφαρμογή ή ποιός πήρε την απόφαση. Η εφαρμογή με ενδιαφέρει όποιος και να την έκανε.

scarlett είπε...

Και παλι συμφωνω μαζι σου Δημητρη :)

Τζων Μπόης είπε...

Ώστε διαφωνείτε όλοι μαζί μου ε;
Και νομίζετε ότι αυτό θα περάσει αναπάντητο;
Χμ, δεν ξέρετε με ποιον μπλέξατε

@ Scarlett (ξεκινώ από εσένα που είσαι και ο μεγαλύτερος προβοκάτορας!).
Ποιος σου είπε ότι όλοι έκαναν μπίζνες την εποχή του Σιδερένιου και ποιος σου είπε ότι ακόμα κι εκείνοι που τον ψήφιζαν έκαναν μπίζνες εκείνη την εποχή; Ρομαντικοί ήταν οι έρμοι που πίστεψαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

@ Πειρατή, εσύ δεν ήσουν που έλεγες κάποτε ότι δεν αρκεί να κάνεις μόνο τη δουλειά σου, αλλά και κάτι παραπάνω;
Για πήγαινε στα πρακτικά της τότε συνεδρίασης στο blog σου και θα δώσεις μόνος σου την απάντηση γιατί το ηλεκτρολογάκι δεν έπρεπε να νοιάζεται μόνο για τα καλώδιά του!

@ Δημήτρη, ο εργόδότης σου μπορεί να σου συγχωρήσει ένα δύο λάθη αν είσαι σωστός επαγγελματικά, αν όμως κάνεις μόνο λάθη θα σε στείλει για επίδομα στπον ΟΑΕΔ.

Αν θέλετε να διαφωνήσετε ακόμα μαζί μου, είμαι έτοιμος να απαντήσω στις σκανδαλώδεις προκλήσεις σας.
Σας προκαλώ ! (και "σας αγαπώ" όπως έλεγε κάποτε και η Αλιφέρη!) :))

thinks είπε...

Κι εγώ σ' αγαπάω Τζων Μπόη μου, χωρίς εισαγωγικά και ούτε σκαμπάζω τι εστί Αλιφέρη, αλλά ειλικρινά δεν έχω τις γνώσεις να μεταφέρω την απάντηση που έδωσες @ Δημήτρη σε κάτι που να κατανοώ. Δε ξέρω τι μου είπες και πως να απαντήσω :-(

Τζων Μπόης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=HLcxsjX0_XQ

...κάπως έτσι...
....καλά κι αυτή στην ΕΡΤ ήταν! :))

thinks είπε...

Λες "...στην ΕΡΤ ήτανε.

Έχεις ακούσει "Ο Λαμπράκης Ζει", το ένα Ζει, ο άλλος Ζει, κλπ ;

Ο Σαμαράς κατάφερε να βγάλει από την συλλογική μνήμη τον παρελθόντα χρόνο όσον αφορά την ΕΡΤ.
Δεν το θεωρούσα ποτέ δυνατόν, αλλά το κατάφερε.
Η ΕΡΤ Ζει.
Όπως και όσοι εργάζονται εκεί, όσο λίγο η πολύ χρονικό διάστημα να αντιπροσώπευσε αυτό.

Ας ζήσουμε μ' αυτό.
Και καλά θά 'νε να ζούμε και με το Εθνικό Αρχείο του πολιτισμού της χώρας μας, ότι και να είναι αυτός.
Έτσι αισθάνομαι τουλάχιστον. Πήρε μια σίγουρη νίκη (για την εξυγίανση της ΕΡΤ) και την γύρισε σε πανωλεθρία. Ούτε καν δικτάτορας. Δικτατορίσκος. Γκεμπελίσκος.

Τι να πω... όπου και να κοιτάω Τζων Μπόη μου, αυτά μου λέει το τοπίο...

Τζων Μπόης είπε...

Πίστευα ότι είμαι συναισθηματικός, αλλά μάλλον είμαι πολύ σκληρός για να με αγγίζουν αυτά.
Πεθαίνει κάτι μόνο όταν το ξεχνάμε, κι αν τελικά το ξεχάσουμε, ίσως θα υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνει αυτό, ίσως για να μην μένουμε προσκολημένοι στο παρελθόν αλλά για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά...το όποιο βήμα.
Δεν βρίσκω κανένα λόγο για να χαθεί το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ και η ίδια της η ανάμνησηη, κανένας ακατανόμαστος δεν μπορεί να βάλει χέρι σε αυτά.
Την Δημόσια Τηλεόραση καθώς και οτιδήποτε δημόσιο το έχουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι σοδομίσει εδώ και χρόνια, μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Ο καθένας σε αυτόν τόπο κάνει ότι του γουστάρει, σταθερά και απροκάλυπτα.
Δεν θα πενθίσω για την ΕΡΤ, το έχω κάνει ήδη για την ίδια την Ελλάδα από τότε που κατάλαβα μερικά πράγματα ζώντας εδώ...

scarlett είπε...

Τωρα με ειπες και προβοκατορισσα!!!

Να δουμε τι αλλο θα ακουσω !

;-)

Τρεις σειρουλες συναισθηματικες εγραψα η καημενη ....

τεσπα ...κι εγω σ'αγαπαω σαν αλλη Αλιφερη :)

Παντως για να το γυρισουμε και λιγο στο σοβαρο, το μεσημερι τον ακουσα να μιλαει παλι για την "αμαρτωλη ΕΡΤ" κλπ κλπ ρωτωντας προς το τελος τι θα επρεπε να κανει τη στιγμη που υπεγραψε με τους αλλους εταιρους τον συγκεκριμενο αριθμο απολυσεων.
Κι αν επρεπε να τους παρει από αλλου.
Ε, ακριβως σ'αυτην του την απορια εβγαλε ολη την αδεξιοτητα και την ανικανοτητα του. Ουσιαστικα παραδεχτηκε φανερα πως ειναι ανικανος να κανει σωστα απολυσεις.
Οταν αντι να απολυσεις τον επιορκο , τον κοπανατζη, τον ανικανο, παιρνεις σβαρνα ολους τους υπαλληλους ενος Οργανισμου διχως να τους ξεχωρισεις σε δικαιους και αδικους, τι να περιμενει ο λαος αυτης της χωρας μεθαυριο απο σενα ;

Κανενας στην ΕΡΤ δεν αντιτασσεται στις απολυσεις.Ολοι αντιτασσονται στο μαυρισμα.

scarlett είπε...

Τζων Μποη, διαβασα και το τελευταιο σχολιο σου προς τον Δημητρη...Μα τι σου'φταιξε πια η ΕΡΤ και τοσο την μισεις ;

:-)

Τζων Μπόης είπε...

Μισώ την ΕΡΤ;
Αυτό κατάλαβες;
Μου είναι τόσο αδιάφορη που αδυνατώ να έχω το παραμικρό συναίσθημα για αυτήν.
Λυπάμαι πραγματικά για τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους και ειδικά για τους εργατικούς και τους τίμιους.
Κοντεύουμε όμως 30% ανεργία, για αυτούς ποιος θα τραγουδήσει 'της δικαισύνης ήλιε νοητέ';
Ποιος θα κλείσει τη Λ. Μεσογείων επειδή τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες, ποιος θα κάνει αγώνα για την παιδεία μας και ποιος θα αγωνιστεί για να το βουλώσουν μερικά φασιστόμουτρα που σε λίγο θα μας ξεκοιλιάζουν στη μέση του δρόμου;
Αν αύριο άνοιγε ξανά η ΕΡΤ ποιος θα έδινε αγώνα για τη δημοκρατία που πεθαίνει σε αυτή τη χώρα;
Η χώρα πεθαίνει, σε λίγο βγαίνει από τη μηχανική υποστήριξη και το πρόβλημα μου δεν είναι ο συγκεκριμένος πολιτικός, ο βίος και η πολιτεία του είναι γνωστά, ας πρόσεχε ο ελληνικός λαός, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν βλέπω φως.

thinks είπε...

Αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ η συλλογική μνήμη της Ελλάδας είναι το χουντικό μαύρο στις οθόνες. Η στιγμή που η ΕΡΤ δεν πέθανε, ούτε έκλεισε, αλλά δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Κάτι σαν το που ήσουνα όταν άκουσες ότι σκότωσαν τον Κέννεντυ; που ήσουν το πρωί της 21ης Απριλίου; που ήσουν στις 17 Νοεμβρίου; Εγώ ήμουνα στα πίσω καθίσματα του αμφιθεάτρου χημείας και στο μάθημα άκουγα σιγά στο τρανζίστορ "εδώ πολυτεχνείο".

Και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατάφερε να προσθέσει στην συλλογική μνήμη την στιγμή που μαύρισε το σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Αυτό κατάφερε. Τίποτα άλλο.

Όλα τα άλλα είναι συζητήσιμα. Απλά, κατάφερε να απομακρύνει την συζήτηση από τα σημεία στα οποία έπρεπε να γινότανε.

Και... παρεμπιπτόντως, το να μην υπάρχει πρόσβαση στο αρχείο της ΕΡΤ, έστω και προσωρινά, τι ακριβώς εξυπηρετεί;

Η ΕΡΤ της περασμένης βδομάδας μετάλλαξε αυτή την εβδομάδα, και για το μέλλον, σε Σύμβολο, για τουλάχιστον ένα 70-80% των Ελλήνων, μέσα και έξω από την Ελλάδα. Και αυτό είναι το κατόρθωμα του Γκεμπελίσκου...

..το ότι πεθαίνει η χώρα το ξέρει ο κόσμος όλος. Τουλάχιστον ας πεθάνει με αξιοπρέπεια. Όχι σαν χούντα.

scarlett είπε...

Ειπαμε Τζων Μποη...στις απολυσεις ΚΑΙ απο την ΕΡΤ κανενας δεν λεει οχι. Σ'αυτο που λεμε ΟΧΙ μερικοι σαν κι εμενα ειναι στον αδικο τροπο που θελει να τις περασει η κυβερνηση.
Γιατι δεν απολυει ΟΛΟΥΣ τους αχρηστους απο ΟΛΗ τη δημοσια διοικηση;

Μαλλον περισσοτεροι απο 2000 θα βγαινανε
(απλα θελει λιγη σωστη δουλεια)

Τζων Μπόης είπε...

τσατ το κάναμε εδώ μέσα :)
(Scarlett, κάνε μας έναν καφέ, φέρε και λίγo νεράκι, μην την βγάλουμε ξεροσφύρι, κόλλησε το στόμα μας) :)

Δημήτρη, δεν ξέρω κανέναν ασθενή με βαριά μορφή καρκίνου που να πέθανε αξιοπρεπώς.
Τα βλέπεις λίγο συναισθηματικά και καλά ενδεχομένως κάνεις, ίσως να έχεις και δίκιο κι εγώ το άδικο (ίσως και να θέλω να έχω το άδικο εγώ).

Με το ζήτημα της ΕΡΤ σίγουρα έπεσαν οι μάσκες, αλλά ακόμα και μετά από αυτό τι ακριβώς περιμένεις;
Πόσες μάσκες έχουν πέσει σε αυτή τη χώρα και τι έγινε μετά;
Το μαύρο της ΕΡΤ με σόκαρε λιγότερο από το μαύρο που βλέπω γύρω μου καθημερινά και μάλιστα ...κινούμενο σε δύο πόδια.

thinks είπε...

Δεν εξετάζω το αν έχει χούντα η Ελλάδα από το 2010. Εξετάζω τα προσχήματα και τις εικόνες που θα μείνουν στην ιστορία. Και αυτό που έγινε, όπως λες δεν έριξε απλά, και ξανά, τις μάσκες, αλλά τις έριξε βλακωδώς, παταγωδώς, με τον μόνο τρόπο που καίγεται στον σκληρό δίσκο της μνήμης. Την μαύρη οθόνη σε κάθε λίβινγκ ρουμ. Δεν είναι πια στον δρόμο. Δεν μπορούμε να την κλείσουμε απ' έξω: μπήκε μέσα στα σπίτια.

Το μαύρο της ΕΡΤ σίγουρα σόκαρε τους περισσότερους λιγότερο από το μαύρο που βλέπουμε γύρω μας. Αλλά το μαύρο της ΕΡΤ είναι αυτό που θα μείνει. Κι αύριο ακόμα να ξαναρχίσει.

Πάντως εξαρτάται και από εμπειρίες. Εγώ φερ' ειπείν έχω δει ασθενείς με βαριά μορφή καρκίνου να πεθαίνουν αξιοπρεπώς. Και άλλους όχι.

Πράγματι επιτρέπω κάποια αναλογία ορθολογισμού και συναισθήματος μια που ούτε το ένα ούτε το άλλο εξυπηρετεί μόνο του, χωρίς το άλλο.

Γι' αυτό και προσπαθώ να εστιάσω όχι σε αναλύσεις των θεμάτων αλλά στην αντιμετώπιση του τρόπου με τον οποίον χειρίστηκε τα θέματα, ο οποίος για μένα ήταν τραγικά λανθασμένος.

Τζων Μπόης είπε...

Ο συγκεκριμένος έχει χειριστεί τραγικά ότι πέρασε από τα χέρια του, έχει πολλά αποθημένα φαίνεται και τον άνθρωπο με απωθημένα τον φοβάμαι περισσότερο κι από τον διάολο!

...και 'το Τσοβόλα, δώσ΄τα όλα' έχει μείνει στη μνήμη μας, αλλά δεν πάθαμε και κανένα ανεπανόρθωτο ψυχικό τραύμα, απλά χρεοκοπήσαμε!

thinks είπε...

Σωστά. Αλλά το Τσοβόλα δώστα όλα, έδωσε! για 15 χρόνια. Το Αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν ΠΗΡΕ και θύμισε ότι έχει πάρει κι άλλα, και εγγυήθηκε ότι θα πάρει περισσότερα. Έχει διαφορά... :-)

Τζων Μπόης είπε...

Σωστά!
Το 'Τσοβόλα δωσ' τα όλα' έδωσε υποθηκεύοντας ανεπανόρθωτα το μέλλον μας.
Επίσης σήκωσε αυθαίρετα, βίλες με πισίνες, καθώς και διάφορα άλλα "κωλόσπιτα" σε (καταπατημένες) περιοχές, κατέστρεψε τον παραγωγικό ιστό αυτής της χώρας, εκπαίδευσε τον κόσμο στον παρασιτισμό και γενικά έδωσε τα χειρότερα μαθήματα στη δική μου - κι όχι μόνο γενιά - και δηληρίασε και το μέλλον των επομένων!

thinks είπε...

Απόλυτα σωστός είσαι σε αυτά που είπες τώρα για το πως και τι έγιναν από τότε.

Νομίζω ότι συζητούσαμε γιατί το Τσοβόλα δώστα όλα δεν έμεινε στην μνήμη σαν οριακή στιγμή, όπως τα άλλα που ανέφερα, ενώ το μαύρο της ΕΡΤ πρεσβεύω ότι θα μείνει.

Η καταστροφή του παραγωγικού ιστού αυτής της χώρας, η εκπαίδευση στον παρασιτισμό και η δηλητηρίαση πρέπει να σταματήσουν.

Πως θα τα σταματήσουμε;

Με δικτατορία; Μια και έχουμε τόσα κακά στραβά κι ανάποδα, ας έχουμε και ανοιχτή δικτατορία αν πρόκειται να τα σταματήσει;

scarlett είπε...

Εχεις δικιο Τζων Μποη (για τον καφε)
Και καφε και παγωτινια και ό,τι θελετε.
Και φυσικα αφθονο κρυο νερο ;-)

Για τα υπολοιπα τα πολιτικα τι να πω; Νομιζω πως ολοι συμφωνουμε πως οι τακτικες Τσοβολα μας εφεραν μεν εδω, απο την αλλη θα προτιμουσα πιο καλα σχεδιασμενες και προγραμματισμενες κινησεις για να αλλαξουμε σιγα σιγα την νοοτροπια του κοσμου και να δημιουργησουμε μια πιο δικαιη και υγιη απο καθε αποψη κοινωνια.
Γιατι προς τα καπου πρεπει να βαδισουμε και με καποιον τροπο.

Και αυτος ο τροπος θα ειναι καλο να μην ειναι φασιστικος

Τζων Μπόης είπε...

Όταν πολλές πόρτες ήταν κλειστές για μένα επειδή ήμουνα σταθερός αρνητικός να γραφτώ σε κλαδικές, είχαμε δημοκρατία;
Όταν μέχρι το 1988 είχαμε μόνο την ΕΡΤ είχαμε δημοκρατία;
Όταν οι ειδήσεις στα ιδιωτικά κανάλια είναι κλωνοποιημένες είναι δημοκρατία;
Όταν τον πλούτο αυτής της χώρας τον απολάμβαναν λίγοι και "εκλεκτοί" είχαμε δημοκρατία;
Τι είναι δημοκρατία;
Να μπορώ να επιλέξω μεταξύ Φατμαγκιουλ στο Mega και Τζιουζέπε Βέρντι στην ΕΡΤ;

Βάζουμε στοίχημα ότι το μαύρο της ΕΡΤ θα ξεχαστεί όπως τόσα και τόσα;

Τζων Μπόης είπε...

...παγωτίνια ε;
πες μας οτι έχεις και υποβρύχιο βανίλια! :)

scarlett είπε...

τι ...δεν θα ειχα ;

επιμενουμε στις σταθερες αξιες !

:-)

thinks είπε...

Σύμφωνοι σε όλα, τα του παρελθόντος.

Δημοκρατία δεν υπάρχει.

Θα προτιμούσα να μην μου το υπενθυμίζουνε οι δικτάτορες καθώς μου εξηγούν να μην ξεχνάω ποιός είναι το αφεντικό.

Για το αν θα ξεχαστεί ή όχι, δεν ξέρω. Την γνώμη μας λέμε :-) Σε 20 χρόνια θα δούμε, και εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Αν δεν κλείσει και το ίντερνετ για τις διαφθορές των προγραμματιστών.

Scarlett μου, το δικό μου παγωτίνι 0%, παρακαλώ, έφερα δικό μου γλυκαντικό για τον καφέ, βαρύ-γλυκ[αντικ]ό, και νεράκι, έχεις frizzante; Και θά 'ρθω να βοηθήσω με τον δίσκο!

scarlett είπε...

Frizzante, δεν εχω (ασε που επρεπε να ψαψω στην google να δω τι σημαινει ;-) αλλα εχει διπλα εδω μια ΕΒΓΑ, θα το φροντισω

Και για τα παγωτινια πρεπει να κανω ειδικη παραγγελια καθως βλεπω
:-)

thinks είπε...

Ούτε εγώ ήξερα τι είναι το φριτζαντε την πρώτη φορά, φαντάστηκα ότι πρέπει να είναι νερό που κάνει φριτζ-φριτζ !

Μια που θα φροντίσεις για τα 0%, θα φέρω τσουρεκάκι ζυμωμένο με τα χεράκια μου, με μαχλέπι και μαστίχα!

(Για το υποβρύχιο μαστίχα δεν είπα τίποτα γιατί είναι σκέτη ζάχαρη. Έχω στο ψυγείο από την Ελλάδα αλλά το ανοίγω μια φορά το μήνα να το μυρίσω και μετά το βάζω πίσω στο ψυγείο!)

Τζων Μπόης είπε...

...κατάλαβα!
Πάλι θα πρέπει να στρωθώ στην κουζίνα να κάνω lemon pie.
Scarlett, εγώ δεν θα σε βάλω σε κόπο και έξοδα, την ΕΥΔΑΠ την έχεις πληρώσει φαντάζομαι...

scarlett είπε...

Να το κανουμε μια αλλη φορα και με μεζεδακια και ουζακι ή κρασι ή μπυρα ό,τι θελει ο καθενας ;

(παντα ειμαι πιο πολυ των αλμυρων απ'ότι των γλυκων)

Καλοκαιρι και τα μπαλκονια αγαπιουνται.

thinks είπε...

Εμείς μέσα! Την επόμενη φορά που θα μας φιλοξενήσουν τα πάτρια (και τα μήτρια) εδάφη... :-)

Να θυμηθούμε το frizzante...

Για την ώρα, όπως έλεγε ο Edward Morrow, που βοήθησε να πέσει ο Μακάρθυ, κάθε τέλος των ειδήσεων: Good night, and Good Luck!

scarlett είπε...

Μην ανησυχεις για το frizzante Δημητρη :)
Καλο σας βραδυ και καλα να περασετε!

Τζων Μπόης είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=215683&catid=9

"- Πληροφορίες πως θα ζητήσει από Βενιζέλο - Κουβέλη να του βρουν τους 2.000 που θα φυγουν από το Δημόσιο μέχρι 21/6
- Σε αντάλλαγμα θα πάρει πίσω την απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ
- Εξοργισμένος ο Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό
- ΔΗΜΑΡ: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Σαμαράς"

Μη μου πει κα κανείς ότι δεν είχα προβλέψει το απίστευτο μπάχαλο που θα ακολουθούσε την απόφαση!

Αρχίζει και έχει ενδιαφέρον τώρα που εξοργίστηκε ο Βενιζέλος κι η ΔΗΜΑΡ τώρα κατάλαβε ότι ο Σαμαράς είναι παράγοντας πολιτικής αστάθειας...τι συγκίνηση έχω πάρει ο άνθρωπος τώρα!

Scarlett, αφού είσαι του αλμυρού, να φέρω φυστικάκια και ποπ κόρν;
Θα ζήσουμε θρίλερ!

Καλή εβδομάδα και Kalo Kouragio (μας)!

scarlett είπε...

Καλημερα Τζων Μποη

αν ειναι αληθεια τα παραπανω αποδεικνυουν μονο ενα πραγμα, οτι ο πρωθυπουργος μας ειναι επικινδυνος. Κατι το οποιο ισχυει φυσικα ακομη κι αν δεν ειναι αληθεια η συγκεκριμενη ειδηση.

Αλλα αφου ηταν τοσο ανικανος , αυτος και οι συμβουλοι του να βρει τους περισσευαμενους και τους αχρηστους, γιατι δε ρωτησε εμας να του τους βρουμε ;
Μη μου πεις οτι δεν ξερεις αργοσχολους ή κοπανατζηδες στο Δημοσιο Τζων Μποη !
2-3 ατομα εσυ, 2-3 ατομα εγω, το ποτε συμπληρωσαμε τις 2000 ουτε που θα το καταλαβουμε.
Και δε λεω να μη γινουν ερευνες για την αληθεια της κατα καποιον τροπο καταγγελιας μας. Να γινουν.. και μονο αν αποδειχτουν αληθινες να ληφθουν υποψιν.
Να κανουμε το ιδιο και με τους φοροφυγαδες ;
Εγω αυτους εχω πιο πολυ αχτι.
Γιατρους....εργολαβους....δικηγορους...
Απο αυτους σχηματιζω μια ωραιοτατη λιστα με ονοματα

Εν αναμονη λοιπον του θριλερ, καλου κακου εχε και μια βαλιτσα ετοιμη για ατακτη φυγη...κατα τ'αλλα οκ με τα φιστικακια κλπ θα φροντισω για τα ποτα