Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

δεν είναι καιρός ;

Πιάνω το Harper's Bazaar στα χέρια μου -  δεν είμαι αναγνώστρια της συγκεκριμένης φυλλάδας που το δίνει ένθετο, αλλά ήθελα την ταινία με τον Αστέρ και τη Ρότζερς, να μου θυμίσουν τα αρχαία εκείνα μιούζικαλ, αν βρω ποτέ χρόνο και διάθεση να τη δω- και νιώθω για άλλη μια φορά πόσο εκτός πραγματικότητας είμαστε, συνεχίζουμε να είμαστε.
Φυσικά ένα διεθνές περιοδικό σαν το συγκεκριμένο δεν θα άλλαζε το concept του, μόνο και μόνο επειδή η Ελλάδα δεν έχει πια το κοινό που του ταιριάζει.
Από την άλλη οι δημοσιογράφοι κλπ εργαζόμενοι του κλάδου  που ζουν στην Ελλάδα και ασχολούνται με την έκδοσή του και άλλων παρόμοιων εντύπων, μοιάζουν να είναι από άλλον πλανήτη.
Όπως και όλες οι σαχλοεκπομπές της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης που συνεχίζουν να υποστηρίζουν ένα λάιφσταιλ ανύπαρκτο κι ακατανόητο για τον πολύ κόσμο.
Δεν ξέρω πια ποια είναι η Ελλάδα. Σίγουρα η Ελλάδα για την οποία διαβάζω στις εφημερίδες ή που βλέπω στην τηλεόραση , δεν είναι η Ελλάδα που ζω γύρω μου. Ούτε στα χειρότερά της, ούτε στα καλύτερά της. Είναι απλά μια άλλη Ελλάδα

Νιώθω την ψαλίδα να μεγαλώνει συνεχώς ανάμεσα στους πολλούς που στερούνται ή που θα στερηθούν στο άμεσο μέλλον το φαΐ, τη θέρμανση, τα φάρμακα και σε εκείνους που συνεχίζουν να κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, να απασχολούν προσωπικό για τις δουλειές του σπιτιού τους και να πηγαίνουν σε λαμπερά ρεβεγιόν.

Αλλά τα ΜΜΕ νομίζω πως θα έπρεπε να εναρμονιστούν με την ζωή των περισσότερων και με το σήμερα. Και δεν εννοώ να αναπαράγουν τη μιζέρια και την κατήφεια, αλλά να γίνουν πιο σοβαρά. Να απαλλαγούν από όλα αυτά τα σαχλοκούδουνα που προβάλλουν μια ανύπαρκτη, εντελώς ακαλλιέργητη Ελλάδα με μηδενική πνευματικότητα. Δόξα τω Θεώ και επιστήμονες έχουμε και καλλιτέχνες εναλλακτικούς και σύγχρονους και ανθρώπους των γραμμάτων
Στο κάτω κάτω το πάρτυ της ψευτογκλαμουριάς τελείωσε.  Δεν είναι καιρός κάποιοι να πάνε στα σπίτια τους ;



2 σχόλια:

thinks είπε...

Έχεις πάρα πολύ δίκιο αγαπητή μου Scarlett. Βλέποντας διαφημίσεις και περιοδικά, στην Ελλάδα, καιρό πολύ τώρα, αναρωτιέμαι πως τις ανέχονται εκείνοι στους οποίους υποτίθεται ότι απευθύνονται --σαν, οι εκδότες και παραγωγοί να "μιλάνε" σε κάποιον άλλον λαό, σε κάποια κοινωνία που μπορεί όχι μόνο να αγοράσει αυτά που πουλάνε, αλλά και να αισθανθεί την ατμόσφαιρά (και ηθικές αξίες) τις οποίες απεικονίζουν τα μύδια (media)...

Ευτυχισμένες γιορτές! (και νά'ναι στην πραγματική ζωή και όχι μόνο στις διαφημίσεις)

scarlett είπε...

Και πού να δεις τηλεόραση Δημήτρη μου !
Η ψευτογκλαμουριά πέφτει σύννεφο σε συνδυασμό με ό,τι πιο λαϊκό μπορείς να φανταστείς (με την κακή έννοια).
Διαφημίζονται και προωθούνται προϊόντα και στυλάκια πανάκριβα, που δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιον απευθύνονται όταν το 80% του πληθυσμού καίει ξύλα για να ζεσταθεί.

Καλές γιορτές και σε σένα μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς (το πιο σημαντικό τελικά κεφάλαιο στη ζωή μας)

Σ'ευχαριστώ ! :)