Κυριακή 4 Μαΐου 2014

διαδρομές

Είναι από εκείνες τις καθώς πρέπει ώριμες κυρίες που γερνούνε όμορφα. Τα μαλλιά της ασημόγκριζα όμορφα χτενισμένα ,γκρίζο σακάκι και φούστα, φουλάρι ασορτί στα χρώματα της μπλούζας, όλα πάνω της αρμονικά και καλόγουστα. Και ευγένεια. Ένα από αυτά τα πρόσωπα που η ευγένεια είναι ορατή.
Κάποια στιγμή χτυπάει το κινητό . Νιώθει λίγο αμήχανα με το χτύπημα. Σύντομη συνεννόηση , κάποιον θα συναντήσει στη διαδρομή, το ξαναβάζει στην τσάντα.
Όταν πλησιάζουμε στον σταθμό της Αττικής ανήσυχη σηκώνεται από τη θέση της, το τηλέφωνο ξαναχτυπάει, πάλι αμηχανία, αντί να το απαντήσει ψάχνει με τα μάτια, βρίσκει το πρόσωπο που θέλει , το φωνάζει.
Ακούγεται ένα πολύ ωραίο όνομα.
Μια κοπέλα 30 ? 30 κάτι ? πλησιάζει... βλοσυρό πρόσωπο, αγέλαστο.
- Χαμήλωσε το λίγο, την παρακαλάει η ηλικιωμένη και της τείνει το κινητό, είναι πολύ δυνατά.
- Άλλες φορές λες ότι δεν το ακούς, μαμά, έρχεται απότομα η απάντηση, αγνοώντας το χέρι με το κινητό ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται . Το χέρι μένει ακόμη λίγο εκεί, στον αέρα,  τεντωμένο....
Κάτι πάει να πει η μητέρα, να δικαιολογηθεί, αλλά κι η επόμενη απάντηση είναι εξίσου σκληρή
και την κάνει να μαζευτεί στη θέση της σαν μαθήτρια που μόλις την μαλώσανε.
Σε κάθε στάση προσπαθεί να υποδείξει μια θέση που αδειάζει δίπλα, απέναντι, ενώ η Η  εντελώς αδιάφορα διαβάζει την εφημερίδα που κρατά δίχως να της δίνει σημασία.

.....
Δεν είναι μόνο η άνοιξη σκληρή, σκέφτομαι....


4 σχόλια:

fish eye είπε...

να σου πω.. κανενας δεν ειναι σκληρος, αλλα ολοι εχουν τα ορια τους
θελω να πω βλεπουμε ενα κομματι της ιστοριας ομως δεν γνωριζουμε το πριν κ το μετα, κυριως το πριν
εχω δει μανες να τραγανιζουν τις ζωες των κοριτσιων, με τον τροπο τους και κατω απο το πεπλο της καλωσυνης παντα..
εε καποια στιγμη καμμια φορα ισως και πολυ αργα για διαφορους λογους, μπαινουν αυτα που τα ονομαζουμε ''ορια'' και που για καποιους μπορει να ειναι δεδομενα και για καποιους αλλους οχι γιατι δεν ηξεραν να διεκδικησουν..

για μενα και μονο το οτι ηταν στον ιδιο χωρο ηταν θετικο.. ας μην ξεχειλωνουμε τα θελω μας πατωντας στο οτι ο αλλος ως παιδι μας θα ασχοληθει, ή οφειλει να ασχοληθει μαζι μας

στοργικη αδιαφορια ;)

scarlett είπε...

Καλημερα Στελλα!

Θα διαφωνήσω μαζι σου αν και όπως λες κανεις δεν γνωριζει το πριν και το μετα της συναντησης όπως και τις μεταξυ των εμπλεκομενων σχεσεις.

Πιστευω πως στην Ελλαδα ειναι γενικως λαθος οι σχεσεις παιδιων -γονιων.
Οι γονεις προσφερουν συνηθως υπερβολικα πολλα και συχνα θελουν να ανακατευονται στη ζωη των παιδιων τους. Τα παιδια παλι ειτε εχουν τους λογους τους ειτε οχι γινονται συχνα αναγωγα απεναντι σε εκεινους που καλως ή κακως τους προσφεραν ολα οσα εχουν και ειναι.

Θα προτιμουσα πιο αποστασιοποιημενες σχεσεις και απο τις δυο πλευρες και ειδικα σε δημοσιους χωρους περισσοτερη ευγενεια ωστε κανεις να μην ερχεται σε δυσκολη θεση.

fish eye είπε...

συμφωνω scarlet

εχει ομως κατ εμε ενα κενο το σχολιο σου.. οι γονεις προσφερουν κ ανακατευονται, αλλα τα παιδια γιατι ειναι αναγωγα;
το να βαλεις τη μαμα σου στη θεση της δεν ειναι κακο.. ουτε αναγωγο
ουτε αν δεν της κανεις ολα τα χατηρια ειναι αναγωγο

η μαμα απο την αλλη θα επρεπε να καταλαβει δεν θα επρεπε; δεν μπορει οι ελληνιδες μανες να ειναι τοσο πια κουτες..

σκεψου λοιπον κ την αλλη πλευρα, ειμαι κορη κ εχω φυγει σε αλλη πολη, σε αλλη χωρα κλπ κλπ
στη συγκεκριμενη περιπτωση η μαμα σ αυτη την ηλικια πως θα ηταν; μονη; συμβιβασμενη; θα ζητουσε οσα ζητουσε;

να σου πω εγω, θα ειχε μαθει να ζει μονη.. θα ειχε μαθει να διορθωνει το κινητο κλπ κλπ

δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος απεναντι σε κανεναν, και ολοι εχουν τα ορια τους, γενικοτερα οσα περισσοτερα δινεις τοσα πιο πολλα ζητανε. καλο ειναι τα ορια να μπαινουν νωριτερα για να μην δραματοποιουνται καταστασεις οπως πολυ σωστα ειπες.. αλλα μια που ειμαστε στην ελλαδα και δεν συμβαινει αυτο, καπως πρεπει να παρουμε μια θεση ωστε να μην μας καταπιουν ως παιδια ολοτελα

scarlett είπε...

Πιστευω πως η απαντηση σου, Στελλα, εχει να κάνει με το ότι δεν ήσουν μπροστα στη σκηνη κι εγω δεν καταφερα μαλλον στον γραπτο λογο να την αποδωσω οπως την εζησα..
Η κορη με ολη την συμπεριφορα της ηταν και αναγωγη και σκληρη απεναντι στη μητερα αφου την εκανε να ντροπιαστει, η δε μητερα,ακομη και μετα την προσβολη που καταπιε, συνεχιζε να ενδιαφερεται....