Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

κάποιοι, κάπου

Από τα δελτία ειδήσεων:
Είμαστε οι πιο "αγενείς οδηγοί" σ'ολόκληρη την Ευρώπη ......
Στο Κολωνάκι εγκαταλείπουν οι ενοικιαστές νύχτα τα μαγαζιά τους κι αφήνουν εξωφρενικούς λογαριασμούς απλήρωτους.....
Οι έχοντες δεν πληρώνουν φόρους.....


Κάποιοι, κάπου, κάποτε, μιλούν για αξιοπρέπεια.
Για εθνική υπερηφάνεια .


7 σχόλια:

Τζων Μπόης είπε...

Πλέον έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Μοιάζει με ένα είδος χόμπυ: "Βυσσοδομείστε κι εσείς εναντίον των Ελλήνων, μπορείτε!"
Κι αυτό μοιάζει να γίνεται πλέον ως και αποδεκτό κι από εμάς τους ίδιους.
Έχει πέσει τόσο χαμηλά η αυτοεκτίμηση του Έλληνα που ειναι ικανός να δεχτεί ακόμα περισσότερη ευθύνη κι από αυτή που του αναλογεί. Μοιάζει ανήμπορος κι όσο πιο ανήμπορος, τόσο και πιο αδύναμος να αλλάξει ο ίδιος και έτσι βυθίζεται όλο και περισσότερο στην αναξιοπρέπεια.

Καλη εβδομάδα και καλό μήνα Scarlett!

scarlett είπε...

Καλημέρα Τζων Μπόη!

Δε νομίζω πως ο Έλληνας έγινε σήμερα αναξιοπρεπής και αγενής, επειδή η τηλεόραση διεθνής και εγχώρια θέλει να προβάλλει αυτήν του την πλευρά.
Δε χρειάζομαι την τηλεόραση για να μάθω πόσο αγενείς είναι οι Ελληνες οδηγοί ή πόσοι έχουν εκμεταλλευτει με χίλιους τρόπους το ελληνικό κράτος (με τις ευλογίες του συνήθως)

Θέλω να πω η τηλεόραση δεν δείχνει κάτι που δεν υπάρχει. Τώρα γιατί στρέφεται περισσότερο εκεί και όχι αλλού....ε! αυτό έχει όντως να κάνει με την κρίση.
Σα να θέλουν οι πολιτικοί να ρίξουν κι αλλού την ευθύνη που τα σκατώσανε.
Στο στυλ "δε φταίμε μόνο εμείς, κοιτάξτε κι εσείς ποιοι είστε"

Όπως και να το δούμε πάντως Τζων Μπόη, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσάρεστη κι αν δεν αναλάβει ο καθένας (αλλά ο καθένας !....όχι μόνο εσύ κι εγώ) τις προσωπικές του ευθύνες, δεν βλέπω να αλλάζει.

Καλή σου μέρα και καλό μήνα!

Τζων Μπόης είπε...

Δεν θα διαφωνήσω, απλά και η εγχώρια tv και η διεθνής προβάλλουν οτιδήποτε γαργαλιστικό προκειμένου να προσελκύσουν κοινό, άλλωστε το τελευταίο από κάτι τέτοια ιντριγκάρεται. Επίσης, θεωρώ την tv μέσο αναχρονιστικό δυστυχώς, στα βωμό της τηλεθέασης είναι ικανή να αναπαράγει στερεότυπα, να απομονώσει περιστατικά και να προβάλλει μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό τα γεγονότα, με ότι αυτό σημαίνει.
Η προσπάθεια να συκοφαντηθεί ο Έλληνας από το εσωτερικό κι από το εξωτερικό μοιάζει με ένα παιχνίδι για μικρά παιδιά, πολύ ανώριμο και δυστυχώς και ανήθικο, τον ηττημένο και τον εξευτελισμένο δεν τον χτυπάς έτσι, είναι θέμα αγωγής κι αν αυτό δεν είναι αγένεια και έλλειψη κοσμιότητας δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι.
Δυστυχώς η κρίση έχει στρέψει τα φώτα πάνω μας κι ενώ κάποιοι κρύφτηκαν στο σκοτάδι αναλαμβάνοντας τον ρόλο του σωτήρα, άλλοι βγήκαν στο άπλετο φως.
Ο δέκτης της tv μου είναι μόνιμα κλειστός και ειδικά στα ελληνικά κανάλια, η αλήθεια βέβαια είναι ότι η αγένεια περισσεύει σε πολλούς ανθρώπους εδώ κι όσο θα βαθαίνει η κρίση κι όσο θα χωριζόμαστε σε στρατόπεδα κι όσο δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, η αγριότητα θα διογκώνεται επικίνδυνα.

Κι όσο για τους πολιτικούς που τα σκατώσανε όπως λες, θα διαφωνήσω, η ελληνική κοινωνία τα σκάτωσε εντελώς που ζει χρόνια τώρα αυτιστικά μέσα στις φαντασιώσεις της, ανήμπορη να συμβαδίζει με τον «έξω κόσμο».
Οι ευθύνες είναι όλων μας, μικρές ή μεγάλες, αλλά δεν αρκεί κάποιος να τις αναλάβει, χρειάζεται και δράση.

thinks είπε...

Πάντως μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι οι Ιταλοί οδηγοί είναι χειρότεροι από τους Έλληνες. Μηδέν εγκεφαλική λειτουργία.

Έτσι. Κόβουνε λάσπη μέσ' την νύχτα με αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια. Αλλά μου διαφεύγει αν αυτό είναι η αξιοπρέπεια του κλέφτη ή του αρματολού...

Καλό μήνα Scarlett και καλή βδομάδα :-)

scarlett είπε...

Τζων Μπόη, δεν έχω κάτι να αντιπαραθέσω, άλλωστε νομίζω πως πάνω κάτω λέμε τα ίδια πράγματα.
Κάνεις την καλύτερη δουλειά που έχεις κλειστή την TV, εμένα πάλι τελευταία μ'εχει πιάσει μια άρρωστη συνήθεια να θέλω να ακούω τις προγραμματικές δηλώσεις, μήπως και καταλάβω προς τα πού το πάει η νέα κυβέρνηση.

scarlett είπε...

Θέλεις να πεις Δημήτρη ότι κι εσείς στην Ιταλία (οταν οδηγειτε) είστε πάντα έτοιμοι να μουντζώσετε τον άλλον και να τον στολίσετε λιμανίσια ;


Καλό σου μήνα και Καλησπέρα!

thinks είπε...

Η δική μου αντιδραση είναι πολύ φλεγματική, τιμώντας την Βρετανική μου άδεια οδηγήσεως και μη επιτρέποντας στον εαυτό μου να πέσω στο επίπεδο του κορναρίσματος και των δημιουργικών χειρονομιών :-)))))