Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

επιστροφή

οι συμφωνίες που θα κλείσουν σε 48 ώρες, οι "κόκκινες γραμμές", το σκίσιμο των μνημονίων, τα νταούλια και οι αγορές, τα όχι του λαού και τα ποκερίστικα δημοψηφίσματα...

χρειάζονται σχόλια ;

το γεγονός και μόνο πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όλη η δημόσια διοίκηση έχει γίνει μονοκομματική, χωρίς ούτε το πρόσχημα μιας κάποιας αξιοκρατίας
αρκεί


από Δευτέρα σε Τετάρτη κι από Τετάρτη σε Δευτέρα αυτό που χάνουμε είναι η ζωή μας

...




4 σχόλια:

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett,

Μάλλον οι δικές σου απόψεις απηχούν και τις δικές μου. Έχω χαρακτηριστεί πολλές φορές άσχημα επειδή αυτό που κάνω είναι να κοιτάω πρώτα μέσα μου/μας και μετά να αποδίδω κατηγορίες σε άλλους και να υψώνω το δάχτυλο μπροστά τους.

Όσο για τη Γερμανούς τους οποίους ούτε συμπαθώ, ούτε και αντιπαθώ – αν και θα είχα λόγο να τους αντιπαθώ, καθώς όσες φορές συνεργάστηκα μαζί τους και δεν ήταν και τίποτα τυχαία ονόματα, μα όλες τις φορές και ευτυχώς δεν ήταν πολλές, η συνεργασία ήταν εφιαλτική στα περισσότερα επίπεδα - δυστυχώς λοιπόν όταν οι Γερμανοί ζορίζονταν από κάτι, συμπεριφέρονταν πιο άτσαλα (για να χρησιμοποιήσω όσο πιο κομψή έκφράση μπορώ) κι από τον πιο άτσαλο Ελληναρά που αηδιάζω και που τον βλέπω καθημερινά μπροστά μου κι αυτό χωρίς καμία διάθεση ελιτισμού ή σνομπισμού από την πλευρά μου, απλά έχω διαχωρίσει τη θέση μου από αυτή την ομάδα των συμπατριωτών μου κι αδιαφορώ για χαρακτηρισμούς που δέχομαι κατά καιρούς.

Το θέμα δεν είναι οι Γερμανοί, αργά ή γρήγορα ότι κάνουν το βρίσκουν μπροστά τους, αν και πάλι στα ίδια λάθη πέφτουν. Το κακό είναι ότι με την τακτική που ακολουθεί η Γερμανία και οι δορυφόροι της θα καταφέρουν τελικά να δημιουργήσουν συμπάθειες προς τους απανταχού λαϊκιστές και δημαγωγούς αυτής της χώρας, μόνο και μόνο ως αντίδραση στην ανάρμοστη συμπεριφορά των χειραγωγούμενων "Ευρωπαίων" απέναντί τους.
Η Γερμανία θα μπορούσε να είναι μια πραγματική υπερδύναμη κι όχι μόνο με οικονομικούς όρους, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ουδέποτε θα γίνει με τον τρόπο που σκέφτεται, το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.
Για να επιτρέπεις στην κάθε Γερμανία να σου συμπεριφέρεται έτσι, τότε έχεις εσύ δώσει το δικαίωμα.
Δεν έχω αφήσει άνθρωπο να με προσβάλει χωρίς να έχει πάρει πληρωμένη απάντηση, αλλά είχα τα κότσια να το κάνω γιατί ήξερα πότε είχα το δίκιο με το μέρος μου.

Όσο για την Δημόσια Διοίκηση, πραγματικά λυπάμαι κάποιους φιλότιμους και εργατικούς ανθρώπους εκεί μέσα, αλλά δυστυχώς αυτό το τέρας εμείς το δημιουργήσαμε και εμείς το τροφοδοτούμε καθημερινά.
Εύχομαι και ελπίζω μέσα από αυτήν την καταστροφή, κάτι να αλλάξει, αν και τα μυαλά του κόσμου δεν αλλάζουν εύκολα.
Μάλιστα έχω και την αίσθηση ότι ακόμα κι αν κάποιος τίμιος και τολμηρός προσπαθούσε να κάνει την Δημόσια Διοίκηση αποτελεσματική και αξιοκρατική, τότε θα απελευθερώνονταν δυνάμεις εσωτερικά που θα κατάφερναν την ανατροπή και την επιστροφή στην τωρινή σαπίλα.

scarlett είπε...

Καλησπέρα Τζων Μπόη και καλή εβδομάδα
κρατάω αυτή τη φράση που είπε σήμερα ο πρωθυπουργός :
"Δεν θα πληρώσουν πάλι μόνο αυτοί οι οποίοι όλα τα τελευταία χρόνια παίρνανε όλα τα βάρη στους ώμους τους. Αυτή τη φορά θα πληρώσουν, θα φορτωθούν τα βάρη και όλοι αυτοί οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν ή είχαν βρει τη δυνατότητα να ξεφύγουν διότι τους προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις......Η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος των κοινωνικών δυνάμεων και εις βάρος της ολιγαρχίας που την οδήγησε έως εδώ"

Αυτό θέλω να το δω. Αλλά η ρεαλιστικά απαισιόδοξη διάθεσή μου, λέει πως δεν θα το δω.

Μέσα στους σχεδόν 6 μήνες που βρίσκεται στην θέση του, έχει επαναπροσλάβει κόσμο χωρίς να έχει τα χρήματα για να το κάνει,έχει τοποθετήσει σε όλες τις καίριες και ιδιαίτερα προσοδοφόρες θέσεις δικούς του, έχει δημιουργήσει επιτροπές και ξανά επιτροπές συμβούλων με πολύ συμπαθητικές αμοιβές ...αλλά δεν είδα μία κίνηση που θα έφερνε έσοδα στο κράτος, μία προσπάθεια να χτυπήσει τις ολιγαρχίες που μονίμως επικαλείται. Αντίθετα μέρα με τη μέρα εδραιώνει τις δικές του ολιγαρχίες.

Την Φράου Μέρκελ την άκουσα χτες να λέει πως ο δρόμος είναι μακρύς γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της.Και οκ...να δεχτούμε ότι οι κακοί Γερμανοί θέλουν να μας τιμωρήσουν για την αριστερή μας κυβέρνηση. Τι έχουμε κάνει εμείς μέσα σ'αυτούς τους 5 μήνες για να αξίζουμε την αξιοπιστία ;
Οι υπουργοί μας και ο πρωθυπουργός μαζί αλλάζουν 5 γνώμες την ημέρα. Και δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο που να δείχνει διάθεση αλλαγής. Στα χνάρια του πρωτοδιδάξαντα Αντρίκου βαδίζουμε καθημερινά.

Δεν φοβάμαι πως θα με χαρακτηρίσουν Τζων Μπόη, γιατί προσωπικά ουδέποτε εκμεταλλεύτηκα καταστάσεις ούτε και επωφελήθηκα. Μια ζωή στην "απ'έξω" είμαι κι αυτή που τρώει τις σφαλιάρες, λόγω υπερβολικής τιμιότητας και αγαθοσύνης σε μια χώρα που λειτουργεί διαφορετικά.Κι εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα με την τελευταία σου φράση.

Να δούμε τι μας περιμένει τώρα στην γωνία και η επόμενη ανάρτηση σκοπεύω να είναι πολύ διαφορετική, γιατί όσο και να θέλουν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε , είναι καλοκαίρι. Και το καλοκαίρι όλοι θέλουμε το μυαλό μας αλλού.

Τζων Μπόης είπε...

Το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο υποδύεται τον πρωθυπουργό, γιατί δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι κυβερνάει κιόλας, έχει χαρακτηριστικά χαμαιλεοντικά, διανθισμένα με μπόλικη ιδεοληψία, ασχετοσύνη και υπέρμετρη προσωπική φιλοδοξία. Το ότι κάποιος είναι νέος δεν τον κάνει αυτομάτως και φρέσκο. Εδώ μιλάμε για πολύ μπαγιάτικα πράγματα!

Οπότε, όσα ακούω κι όσα βλέπω από ανθρώπους σαν κι αυτόν τα προσπερνώ, αλλά δεν μου αρέσει να εμμένω στα πρόσωπα, δεν είναι κάτι άλλο άλλωστε από το μέσο Έλληνα, που άλλοτε με τσαμπουκά, άλλοτε με καπατσοσύνη, άλλοτε συναισθηματικά, άλλοτε με μικροτακτικισμούς, με λίγο κλάψα, με λίγο γκρίνια, με λίγο έπαρση, με λίγο καφενειακή διάθεση, εκμεταλλεύεται την πνευματική ραθυμία των άλλων και κουτσά στραβά πορεύεται.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει, εφαρμόζουμε το κουτσά και το στραβά κι όλα τα κάνουμε στο τέλος και κουτσά και στραβά, ένα απίστευτο πασάλειμμα, μια προχειρότητα, που πολλοί δίνοντας συναισθηματικού τύπου διαστάσεις, το έχουν εξυψώσει και σε εθνική αρετή.

Λουζόμαστε όσα είμαστε.

scarlett είπε...

Δυστυχώς όλα όσα γράφεις είναι ακριβώς έτσι.
Το μόνο πρόβλημα το έχουμε όσοι δεν νιώθουμε να είμαστε και τόσο πολύ κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.