Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

πόκερ

Μην μου πεις πως δεν είναι τραγικά αστείο όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και μία εβδομάδα ?
Οι πολιτικοί του Ναι και του Όχι. Οι καλλιτέχνες του Ναι και του Όχι. Οι πνευματικοί άνθρωποι του Ναι και του Όχι. Οι μπλόγκερ του Ναι και του Όχι.
Χωριστήκαμε.

 Μόνο και μόνο για να μπλοφάρει ο πρωθυπουργός, που ζητά Όχι , αλλά εύχεται ένα ξεκάθαρο Ναι, γιατί πώς αλλιώς θα περάσει μέτρα από την κοινοβουλευτική του ομάδα, δίχως να εκτεθεί ο ίδιος ? Και να μη χάσει και τη θεσούλα του.
Ο λαός είναι αυτός που συναινεί στα μέτρα της άγριας λιτότητας, όχι ο ίδιος.
Κι έτσι μ'ένα δημοψηφισματάκι και με λίγο καλό πόκερ νίπτεις τας χείρας σου ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.
......
Σήμερα η πιο σωστή κίνηση  θα ήταν η αποχή όλων. Κι ας βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά αυτοί που πληρώνονται αδρά γι'αυτό και πουλάνε ψεύτικες υποσχέσεις για τη δική τους καρέκλα, που δεν λένε να αφήσουν με τίποτα..
Λίγη τσίπα να είχε πάνω του σήμερα, θα έπρεπε να παραιτηθεί, άπαξ και ακουστεί το Ναι ως αποτέλεσμα, αφού ο ίδιος ούτε το στηρίζει, ούτε θέλει την παραιτέρω φτωχοποίησή μας. Αντί γι'αυτό μάλλον θα ακούσουμε πάλι ένα από αυτά τα γελοία : Θα σεβαστώ τη λαϊκή ετυμηγορία.

8 σχόλια:

thinks είπε...

Ακριβώς Έτσι!
Αυτά έγραψα κι εγώ, και τουλάχιστον δεν είμαι ούτε του Ναι ούτε του Όχι. Είμαι του να μην νίπτουν τας χείρας τους οι δειλοί σκουπίζοντάς τες στην πλάτη μας! Χρεοκοπία για να μην αφήσει την θεσούλα του το φαντασμένο. Είναι ντροπή όλη η εβδομάδα για όλους. Άκυρο ή Αποχή!
Νά 'σαι καλά Scarlett!

scarlett είπε...

Μέσα σε 5 μήνες έχει βάλει παντού τους δικούς του, Δημήτρη. Για ανάπτυξη και σοβαρή διακυβέρνηση οΰτε λόγος.Μας κοροϊδεύει κι αυτός κι η παρέα του για τους κακούς ξένους τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ο πιο αναξιοπιστος πολιτικος ever. Αλλά όχι να σέρνει και το λαό σε δημοψήφισμα για να περάσει τα μέτρα που θέλει και να μου το παίζει και δημοκρατικός.
Καλο σου απόγευμα, Δημήτρη, και να δούμε πού θα βγάλει όλο αυτό.

Τζων Μπόης είπε...

Νομίζω ότι το όποιο ΝΑΙ θα "ακυρωθεί" στην πράξη από εκείνους που δεν το πιστεύουν και το όποιο "ΟΧΙ" επίσης θα κατακρεουργηθεί στην πορεία επίσης, εδώ είστε κι εδώ είμαι.
Η όποια βούληση του ελληνικού λαού θα θα ευτελιστεί λίαν συντόμως, γιατί ακριβώς αυτό είναι το δόγμα που εκφράζει η νοοτροπία των πολιτικών στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Πολλοί μιλάνε για διχασμό, αλλά εγώ θα διαφοροποιηθώ και θα πω ότι πλέον εδώ που φτάσαμε ο καθένας πρέπει να πάρει την ευθύνη πανω του, να ορθώσει το ανάστημά του και να διατυπώσει με σαφήνεια τη θέση του, τέλος το κρυφτούλι. Δεν μπορείς να είσαι και παπάς και ζευγάς.

Καλό απόγευμα και ψύχραιμο πάνω από όλα

scarlett είπε...

Καποιοι απο εμας αναλαμβανουμε ισοβια τις ευθυνες μας, Τζων Μποη. Αλλοι μας εμπαιζουν. Χτες δηλωνε ο ενας πως θα εχει συμφωνια σε 24 ωρες και ο αλλος σε 48, αν επικρατουσε το Οχι. Δεν ξερω ποια συμφωνια εχουν υποψιν τους, δεν ξερω αν λογαριαζουν μαζι ή χωρις τον ξενοδοχο, το μονο που ξερω ειναι πως πηραμε πολυ να κατρακυλαμε και δεν ξερω αν υπαρχει επιστροφη.

Τζων Μπόης είπε...

οι επομενες ωρες θα δειξουν....
πλέον το να μιλαει κανεις για κάποια συμφωνία είναι άνευ αντικειμένου, τα γεγονότα την έχουν ξεπεράσει κι αυτή, έχουμε μπει σε άλλη ιστορική φάση.

Σημασία έχει ότι το μήνυμα από τον ελληνικό λαό ήταν σαφές, αυτό θέλει ο ελληνικός λαός και ανάλογο θα είναι το τίμημα.
Μην ακούσω όμως για πλάνη και εξαπάτηση στο μέλλον, αυτές οι σχαλαμάρες ας τελειώσουν, αν τώρα το αποτέλεσμα μου αρέσει ή δεν μου αρέσει είναι άλλη ιστορία, δημοκρατία έχουμε και ισχύει η γνώμη της πλειοψηφίας, ο καθένας μετά τα ζυγίζει και πράττει ανάλογα.

Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί είναι οι Έλληνες, σε όποιον δεν αρέσει, τα κουβαδάκια του και σ΄άλλη παραλία, τόσο απλά!

scarlett είπε...

Καλημερα Τζων Μποη και καλη μας εβδομαδα
Μακαρι να μπορουσαμε τοσο ευκολα να παμε σε αλλη παραλια, αλλα βλεπεις το 'φερε η μοιρα μας να γεννηθουμε εδω και να επενδυσουμε με τη ζωη μας σε αυτην τη χωρα, και μια καινουρια αρχη στην ηλικια μας, δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα.
Οι Ελληνες ειναι αυτοι που ειναι, οπως ειπες και στο προηγουμενο σχολιο και ο καθενας ας αναλαβει τις ευθυνες του.

Τζων Μπόης είπε...

Μην ξαναπείς για την ηλικία μας! Βάζω κάτω και 20άρη! Ειδικά στα μυαλά και χωρίς να θέλω να γενικεύσω ή να απαξιώσω τη νέα γενιά, πολλοί 20αρηδες στην Ελλάδα έχουν γεράσει πνευματικά πριν την ώρα τους.

Όταν έλεγα σε άλλη παραλία, εννοούσα ότι είναι - εκτός των άλλων - και καιρός για καμιά βουτιά στη θάλασσα, θα ασπρίσω φέτος από το κακό μου! Δεν λέει! :)))

scarlett είπε...

Οντως δε λεει. Παρατα τους ολους, παρε τους αγαπημενους σου και πηγαινετε παραλια. Ενα καλοκαιρι περιμενουμε κι εμεις να χαλαρωσουε κι ακομη κι αυτο πανε να μας το χαλασουνε. Οι πολιτικες εξελιξεις θα επρεπε να απαγορευονται το καλοκαιρι στην Ελλαδα. ; )
( στο μεταξυ το 24ωρο του ενος εχει περασει με παραιτηση και το 48ωρο του αλλου να δουμε
ποσες ωρες θα κρατησει)