Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

το Πολυτεχνείο

ακούγοντας για τα μέτρα που πρόκειται να παρθούν εν όψει των επετειακών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και τον φόβο της κυβέρνησης για σοβαρά επεισόδια,  δεν μπορώ να αποφύγω τη σκέψη "πόσο πιο εύκολο είναι να πολεμήσεις έναν εχθρό που τον βλέπεις, τον γνωρίζεις, ξέρεις τι είναι.

το '73 ήταν για τον απλό πολίτη ξεκάθαρα τα πράγματα :  από εδώ η ελευθερία κι από εκεί η χούντα"

νιώθω τον εαυτό μου περικυκλωμένο από λογιών λογιών εχθρούς, αλλά όλοι είναι μεταμφιεσμένοι σε καλοσυνάτους ευεργέτες της ζωής μου

2 σχόλια:

thinks είπε...

Ενδιαφέρον το πως ξαφνικά «φοβόμαστε» επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου τώρα που η κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύει πλέον εκείνους οι οποίοι προφανώς θα προκαλέσουν τα επεισόδια. Θλιβερό το ότι «Πολυτεχνείο» έπαψε να σημαίνει εκείνο που εννοούσαν οι φοιτητές από την στιγμή που άρχισαν να τους εκμεταλλεύονται οι πολιτικές παρατάξεις δυό-τρεις μέρες πριν μπουν μέσα τα τανκς. «Πολυτεχνείο» δεν είναι παρά μια κραυγή υποκρισίας από τις 15 Νοεμβρίου 1973 και μετά.

scarlett είπε...

Το "Πολυτεχνείο" σήμερα Δημήτρη, αν εξαιρέσουμε εκείνους που το συνδέουν με προσωπικές μνήμες και για τους οποίους έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, εντελώς σεβαστή....είναι άλλη μια ευκαιρία να το κάνουν μπάχαλο κάποιοι που ούτε το Πολυτεχνείο σέβονται, ούτε τους συμπολίτες τους, ούτε φυσικά την πόλη της Αθήνας, που είναι μια από τις πιο κακοποιημένες πόλεις της Ευρώπης.