Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

αρκετά

 Ευτυχώς υπάρχει κι αυτό το μπλογκ, το μόνο μέρος που δε λογοκρίνεται από την ελληνική κυβέρνηση, (διοτί απλά δεν το διαβάζει κανείς, εκτός ίσως από 2-3 φλικούς συνιστολόγους).

Κι έτσι με έναν κοραναϊό να απειλεί τις ζωές μας, μια κυβέρνηση να μας δουλεύει ψιλό γαζί προστατεύοντας παράλληλα όλα τα συμφέροντα που τη συντηρούν και φιμώνοντας κάθε ελεύθερη φωνή, υποδεχόμαστε άλλο ένα φθινόπωρο σε μια "ελεύθερη" δικτατορία. "Ελεύθερη" γιατί μπορείς ανά πάσα στιγμή να την εγκαταλείψεις, αλλά εκεί περιορίζονται και όλα σου τα δημοκρατικά δικαιώματα. Να κοντραριστείς μαζι της δεν έχει νόημα, αφού έτσι κι αλλιώς είσαι "χαμένος" και να διεκδικήσεις οποιοδήποτε για σένα "λογικό δικαίωμα" είναι εντελώς ανώφελο. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. 

Το ότι θα υπήρχε χειρότερη κυβέρνηση από την προηγούμενη ήταν κάτι που δεν το απέκλεια, μιας και πάντα υπάρχει το "πιο κάτω", αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο "πιο κάτω".

(το επίρρημα του τίτλου απάντα στο παραπάνω)


4 σχόλια:

thinks είπε...

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς να είμαι εκεί δεν έχω ιδέα τι γίνεται και τι δούλεμα πέφτει από την όποια κυβέρνηση. Αυτό που νομίζω ότι ξέρω είναι ότι το προηγούμενο το τσογλάνι πρέπει να είναι, λογικά, το χειρότερο πιθανό -εξαρτάται βέβαια από τα κριτήρια.

Ο πλανήτης ολόκληρος αγκομαχά κάτω από το βάρος της πλήρης αποτυχίας του ανθρώπου.

scarlett είπε...

Γεια σου Δημήτρη
το ότι ο προηγούμενος ήταν ένα εγωμανής ψεύτης ερωτευμένος με την εξουσία και την καρέκλα, δε χωρά αμφισβήτηση.
Το πρόβλημα όμως με τους σημερινούς είναι ότι ξέρουν να παίζουν καλύτερα το παιχνίδι της κομπίνας (τόσα χρόνια εξουσίας, γαρ...) Επιπλέον έχουν όλα τα ΜΜΕ στα οποία τα ΄χουν "χώσει" χοντρά με το μέρος τους. Όλα τα έργα πάνε σε δικούς τους. Όλες οι θέσεις. Οι δήμοι παρά τα λεφτά που παίρνουν υπολειτουργούν χειρότερα από την αρχή των πρώτων μνημονίων. Και στο μεταξύ τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα από την ΕΕ λόγω covid είναι τεράστια σε ποσά. Πού πηγαίνουν άραγε ; Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ρητορικό ερώτημα, αν η απάντηση δεν ήταν τόσο προφανής.
Οι μεγαλοκεφαλαιούχοι πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους εδώ κι έναν χρόνο. Και στην τηλεόραση παρουσιάζεται ένα παραμύθι επικών διαστάσεων. Σχεδόν όλα λειτουργούν τέλεια (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) , μετά βγαίνεις έξω και βλέπεις ότι όλα είναι από λίγο έως πολύ χειρότερα. Και δεν έχεις πουθενά να το πεις, παρά μόνο σ'ένα μοναχικό μπλογκ σαν και τούτο.
Σύστημα υγείας : χάλια, Παιδεία : τρισχειρότερα, Συγκοινωνίες :άσε καλύτερα, Δήμοι: παίρνουν τόσα χρήματα και βλέπεις ότι σταματήσανε να κάνουν οποιοδήποτε έργο ή μάλλον κάνουν, χαλάνε κάτι που λειτουργεί για να το αντικαταστήσουν με κάτι που δεν λειτουργεί προφανώς για τις μίζες κι έχουν σταματήσει να κάνουν πολύ βασικές δραστηριότητες πχ κόψιμο επικίνδυνων για πυρκαγιά ξερών θάμνων μέσα σε αστική περιοχή.
Βλέπεις παντού μια "φτήνια" , μια "έκπτωση" εκτός από όσα μπαίνουν στις τσέπες ημετέρων, υποθέτω.

scarlett είπε...

Οι "άλλοι " Δημήτρη ήταν και ψεύτες και ανακόλουθοι των υποσχέσεών τους και μεγαλομανείς, αλλά δεν τους βοηθούσαν και οι συγκυρίες.
Ετούτοι εδώ παίζουν "χοντρό πόκερ", αλλά αυτό που κύρια με θυμώνει είναι ότι εμφανίζονται ως ευεργέτες.

thinks είπε...

Χωρίς ιδία πείρα, και με προεξοφλημένη την εμπιστοσύνη μου στην κρίση σου δεν πρόκειται να υπερασπιστώ τους του παρόντος, αλλά να προσθέσω δυό πράγματα:

Πρώτον ο προηγούμενος, εκτός από εγωμανής ψεύτης ερωτευμένος με την εξουσία και την καρέκλα, Ήταν και ένα υπεροπτικό τσογλάνι.

Δεύτερον, μην ξεχνάμε και το τι σημαίνει Έλληνας… οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την υποκρισία του Ελληναρά, και μετά από 10 χρόνια ανορεξικές αγελάδες τα καινούργια λεφτά δεν θα φανούν στον δημόσιο βίο αλλά θα εξαφανιστούνε :-)

Αυτό που φοβάμαι εγώ είναι ότι μετά από την πρώτη φάση που η Ελλάδα ήταν παράδειγμα του πως να φερθούν για το κόβιντ, τώρα στη δεύτερη φάση βαρεθήκανε και άρχισαν να τα κάνουν θάλασσα στους δρόμους. Επίσης, με τον Σουλτάνο να τρέχει με τη χατζάρα, προτιμώ τούτους παρά να ήτανε οι άλλοι…