Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

μα κάτι απορίες

αν θεωρήσουμε ότι στην οικ. κρίση του 2010 δεν φτάσαμε τυχαία, τότε όσοι είχαν κάποιο πολιτικό αξίωμα τα προηγούμενα χρόνια  μας οδήγησαν σε αυτήν είτε από ανικανότητα είτε υπηρετώντας προσωπικά -ή τέλος πάντων "δικά"- συμφέροντα.
πώς γίνεται η σημερινή κυβέρνηση και η βουλή να εκπροσωπείται κατά ένα μεγάλο μέρος από ακριβώς αυτά τα πρόσωπα ;




6 σχόλια:

thinks είπε...

Ειλικρινά, Scarlett, πιστεύω ότι στην κρίση φτάσαμε από λαιμαργία, ασυδοσία, απληστία, πλεονεξία, επί διεθνούς επιπέδου, αλλά δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιο καταχθόνιο σχέδιο. Ναι, συμφέροντα υπηρετούνταν, αλλά κοντόφθαλμα για την στιγμή, και, όλα υπό την αιγίδα και με τις μεθόδους του διεθνούς οικονομικού συστήματος.

Αυτό που γίνεται στον κόσμο σήμερα είναι πρωτόγνωρο και θα τινάξει τον κόσμο στον αέρα από τα θεμέλια. Ποτέ στην Ιστορία δεν έγινε κάτι παρόμοιο από το οποίο να πάρουμε μαθήματα, εκτός ίσως από τους κύκλους σκοταδισμού-αναγέννησης.

Συμφωνώ απόλυτα ότι οι κυβερνόντες δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν, ούτε θα έπρεπε να βρίσκονται στην κυβέρνηση. Αλλά επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που μπορεί να σταματήσει την ατμομηχανή του οικονομικού συστήματος η οποία έχει πάρει την κατηφόρα χωρίς φρένα...

scarlett είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Δημήτρη, με όσα εδώ μου αναφέρεις.
Και δυστυχώς είμαι κι εγώ το ίδιο απαισιόδοξη για το παγκόσμιο μέλλον.

Η μόνη μου απορία είναι - αν μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια- πώς γίνεται άνθρωποι που έχουν αποδείξει για ποικίλους λόγους την ανικανοτητα τους να κάνουν μια δουλειά, να επιμένουν πως μπορούν να την κάνουν .

Ουτε ο ο ΓΑΠ, , ουτε ο Παγκαλος, ουτε ο Βενιζέλος, ουτε τα υπολοιπα πρωτοκλασατα στελέχη της κυβερνησης αλλα και της αντιπολιτευσης (για μενα ειναι ενα και το αυτο) ειναι αμετοχοι για το σημερινο αδιεξοδο.
Πώς γίνεται να προσπαθουν να πετυχουν αυτο που αποδεδειγμενα δεν μπορουν ;

katabran είπε...

θέλεις απάντηση;
κάθε έλληνας έχει να σου δώσει μια διαφορετική...σε καμμιά βέβαια δε ρίχνει το φταίξιμο στον εαυτό του ή στις επιλογές του εντός του μπλου παραβάν όπου μονάχα ο τζίμάκος κάθεται ώρα και σκέφτεται πριν ψηφίσει...

thinks είπε...

Scarlett, η απάντηση που θα προσπαθούσα να σκεφτώ για την ερώτησή σου (και κατ' επέκταση στο σχόλιο του katabran) είναι πολύπλοκη, γιατί οι σωστοί άνθρωποι που χρειάζονται τώρα στην κυβέρνηση είναι ακριβώς εκείνοι, κατ' ορισμό, που δεν θα δεχόντουσαν ποτέ να πολιτευτούν, αφ' ενός, και αφετέρου εκείνοι που δέχονται να πολιτευτούν είναι, πάλι κατά ορισμό, εκείνοι που πρώτον δεν έχουν την ηθική ή το μυαλό που χρειαζόμαστε τώρα, και δεύτερον λειτουργούν, και ξέρουν να λειτουργούν μόνο, μέσα στο πλαίσιο την πελατειακής κυβέρνησης που υπάρχει στην Ελλάδα και την οποία έχουν δημιουργήσει οι Έλληνες ανά τις δεκαετίες, και ο Αντρίκος με το Τσοβόλα δώστα όλα.

Έχοντας την τύχη να έχουν προσπαθήσει καθηγητές να βάλουν λίγη Κοινωνιολογία στο κεφάλι μου, και έχοντας ψηφίσει σαν πολίτης μιας άλλης χώρας με διαφορετικά συστήματα και προσδοκίες, θυμάμαι την τελευταία φορά που ψήφισα στην Ελλάδα το 2009, όταν, πίσω από το μπλου παραβάν, για πρώτη φορά κράτησα στο αριστερό και το δεξί μου χέρι δύο πολύ αντίθετα ψηφοδέλτια, έχοντας ακουμπήσει τα άλλα 22 στο τραπέζι, και κοιτώντας τα δύο αυτά πολλές ώρες διάλεξα (μια που το λευκό στην δική μου λογική αποκλείεται) το ένα από τα δύο που πίστευα ότι θα έφερνε την δυνατότερο λιγότερη καταστροφή.

Δεν είναι τρόπος αυτός να ψηφίζω! Τι θα κάνω την επόμενη φορά;

scarlett είπε...

katabran διχως να υποστηριζω πως δεν φερει ο καθενας τις ευθυνες του σε πολιτικο και κοινωνικο επιπεδο, ωστοσο τελικα ο καθενας ξερει και κανει τη δική του δουλεια.
αλλη η δικη μου , άλλη των πολιτικων.
και αν και προσωπικα απέχω πολυ απο τα δυο κομματα που διακυβερνησαν τη χωρα, ο κοσμος που τους ψηφισε, αν εξαιρεσουμε τα χρωματιστα κομματοσκυλα, δε νομιζω πως γνωριζε πού οδηγούσαν αργά αλλά σταθερά τη χώρα.

scarlett είπε...

Δημήτρη, σιγουρα δεν ειναι τροπος αυτος να ψηφιζεις και να εισαι σιγουρος πως το ιδιο διλημμα εχουμε πολλοι μα πολλοι ΅Ελληνες.

Στο πρωτο σκελος της απαντησης σου, εξεφρασες και δικες μου-χρονια τωρα- αποψεις