Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

κουβέντες

Κουβέντα με τη Χ :
"Δεν βγαίνουμε πια. Είμαστε πολύ στριμωγμένοι. Άλλαξα και το γάλα του μικρού.Δεν μπορώ να πληρώνω 1,15 , πήγα στο Lidl εκεί έχει το λίτρο 0,85.
700 γρμ μου ζητά κάθε μέρα. Δε βγαίνει"

Με τη Σ:
"Τρία σπίτια είμαστε. Δεν πήρα την απόσπαση. Τη μικρή την άφησα στη γιαγιά. Τη μεγάλη δεν μπόρεσα να τη βοηθήσω στη μετακόμισή της τώρα που πέρασε στη Σχολή. Έπρεπε να παρουσιαστώ στο νησί και να αναλάβω υπηρεσία. 47 έφτασα κι ακόμη τρέχω στα νησιά.   Δε φτάνει ο μισθός, όλα είναι πανάκριβα. Τρία σπίτια είμαστε"

Με τη Ν:
"Κρυώνω αλλά θα περιμένω ακόμη . Δε γίνεται να ανάψω από τώρα το καλοριφέρ. Δε θα τον βγάλω το χειμώνα"


.......

Όλες οι παραπάνω κουβέντες μου θυμίζουν έντονα ένα παραμύθι που μου μάθανε στο σχολείο. Κάποτε λέει ο λαός μιας μακρινής χώρας ζητούσε επίμονα ψωμί και οι ηγέτες του αναρωτιόντουσαν γιατί δεν έτρωγε παντεσπάνι

8 σχόλια:

thinks είπε...

Με τον Δ:
"Τώρα άρχισα να πληρώνω από την τσέπη μου πάνω από τα νοίκια για να έχουν οι άνθρωποι στέγη, και θα μου ερχόταν φτηνότερο να είναι ξενοίκιαστα. Αλλά θα πάρει και κανένα η εφορία γιατί δεν βγαίνουνε όλα που χρωστάμε από μέρα σε μέρα που δεν το ξέραμε την προηγουμένη ότι θα τα χρωστάμε. Αυτό θα πει υποδομή ανάπτυξης, όχι παίζουμε! Τουλάχιστον εδώ τα ξύλα για το τζάκι και την κουζίνα είναι πάμφθηνα."
Καλή βδομάδα Scarlett...

Τζων Μπόης είπε...

Αγαπητή Scarlett, να πεις στην Χ., στη Σ. και στη Ν. ότι: «Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του. Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο επίπεδο ρευστότητας, στις επενδύσεις, την απασχόληση, την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας που υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες μιας βαθιάς μακροχρόνιας ύφεσης η οποία άρχισε το 2009, πριν γίνει αντιληπτό από όλους όσους έπρεπε το μέγεθος της κρίσης και άρα του κινδύνου που διατρέχει η χώρα».

Εγώ στους δικούς μου, πριν και μετά από κάθε γεύμα (το δείπνο το κόψαμε, δεν βγαίναμε) τους δίνω και μία δόση δηλώσεων Βενιζέλου για να συνετιστούν...
Για να μην σου πω ότι τους πήγα και στην παρέλαση να νιώσουν πατριωτική ανάταση και κάποιες μεμονωμένες ομάδες ταραξιών κατέλυσαν τους θεσμούς!
Μα τι λαός είμαστε τελικά!

katabran είπε...

σύντομα θα χεις ρεπορτάζ απ΄όλα τα γράμματα...
καλησπέρα:)

scarlett είπε...

Δημητρη σε λιγο όλοι σ'ένα μικρό σπιτάκι στην επαρχία θα καταλήξουμε. Για ξυλα δεν ξερω που θα βρουμε

Καλή σου εβδομαδα!
:)

scarlett είπε...

Ασ΄τα αυτα για την παρελαση, Τζων Μποη!
Στη Σιενα τους πηγες, όπως ο ιδιος ομολογησες. Και μπορει να μην νιωσατε εθνικη αναταση αλλα ειμαι σιγουρη πως γεμισατε απο αλλα πιο ενδιαφεροντα αισθηματα ;)

Αν επαναλαβω στις Ν,Χ,Σ τις δηλωσεις του Βενιζελου το μονο που θα πετυχω θα ειναι να τις στειλω με προωρο εγκεφαλικο ή να μη μου ξαναμιλησουν ποτέ.
Αλλα δεν έχει ενδιαφερον το ποσο μοιαζουν αυτα τα κενα λογια με το παντεσπανι της Αντουανεττας ; Αραγε θυμουνται οι ηγετες μας και την καταληξη του παραμυθιου ;

scarlett είπε...

τα γραμματα ειναι όλα στην πρωτη γραμμη, katabran.καθημερινα στελνουν ανταποκρισεις

Νέστορας είπε...

Οικονομία, ταξίδια στην εξοχή και δωρεάν σκληραγώγηση. Τι αχαριστία είναι αυτή;

υ.γ. η ειλικρίνια του χθεσινού εξαφανισμένου με τσάκισε.

scarlett είπε...

Ε , για να μην ειμαστε τοσο αχαριστοι, εγω θα σε ευχαριστησω για το σχολιο σου.

(μπηκε στο φακελο προσωπικα, οπου ισως έπρεπε να τοποθετηθει απο την αρχη...)