Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ομίχλη

Έχει πολλή ομίχλη έξω. Βέβαια χάρη σε αυτήν την υγρασία δεν πιάσαμε ακόμη εκείνα τα μονοψήφια νούμερα κοντά στο μηδέν, Νοέμβρη μήνα.
Αυτή η εβδομάδα είναι , όπου και να κοιτάξεις. γεμάτη πεσμένα φύλλα όλων των αποχρώσεων.Περισσότερο μου αρέσουν τα πιο σπάνια, τα κόκκινα. Το καλοκαίρι πρέπει να είναι ελληνικό, αλλά το φθινόπωρο πρέπει να κουβαλά τα χρώματα που έχει εδώ στο Βορρά. Μου αρέσει να περπατάω πάνω στα φύλλα με την τρελή χαρά του Μπουσκάλια και να ακούω εκείνο το χαλαρωτικό φρρρ φρρρ φρρρ που κάνουν με το σύρσιμο των παπουτσιών μου, μου αρέσει να τα μαζεύω και να τα χώνω ανάμεσα στα βιβλία μου, μου αρέσει να ξεκλέβω λίγα δευτερόλεπτα από τη δουλειά μου και να τα χαζεύω καθώς στροβιλίζονται όταν πέφτουν







.......

Σήμερα ξύπνησα με μια διάθεση "αλλού". Μετά η μέρα συνάντησε την πραγματικότητα με παράξενα διλήμματα.
Έχω μια φυσική αταλαντοσύνη στο να αντιμετωπίζω το απρόοπτο.
Όμως όταν σχεδιάζω στο μυαλό μου όλες τις πιθανές εκδοχές, τότε κάπως μπαίνει ο κόσμος μου σε τάξη, ακόμη και ο διαλυμένος.

......
Μη μου αρχίσετε τα είσαι αλλού. Η "εδώ" έκφραση δεν μπορεί να αναπαράγει διαρκώς τα δελτία ειδήσεων, την αγωνία και την μονομερή θεώρηση της ζωής μας.

 Κλείνω με έναν πίνακα του Giovanni Segantini ενός χειμωνιάτικου τοπίου



 

8 σχόλια:

Τζων Μπόης είπε...

Σήμερα το πρωί σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να εξαφανιστώ έξω από εδώ και να ζήσω το φετινό φθινόπωρο όπως του αξίζει κι όπως φαίνεται στις ωραίες εικόνες σου...
εδώ βλέπεις έχουμε βαρυχειμωνιά εδώ μαι πολλούς μήνες...

scarlett είπε...

Δεν έχεις κι άδικο Τζων Μπόη. Καθημερινά τα ίδια και τα ίδια, και όλο και χειρότερα.

Πάντως ασχέτως πολιτικής βαρυχειμωνιάς (αν πούμε πως την αγνοούμε για λίγο) είναι μαγευτικό να ζεις σε μια πόλη με τόσα ποτάμια, κανάλια, γεμάτη φυλλοβόλα, ειδικά τώρα το φθινόπωρο. Ήταν κάτι που πάντα μου έλειπε στην Αθήνα.

Τζων Μπόης είπε...

έχουμε άλλα εμείς εδώ που δεν έχεται εσείς...βγες μια βόλτα σήμερα στο Κολωνάκι και θα δεις η ζωή να κυλά όπως παλιά, γαλήνια, ήσυχα και καταναλωτικά.

scarlett είπε...

κοιτα , καταναλωτικοι ειμαστε κι εμεις (δεν εχουμε μονο πλατυφυλλα φυλλοβολα)
απλα ως "χωριο" και έλλειψης στυλ, ειμαστε φτηνιαρηδες, ενω εσεις ειστε upper class

και μετα μου λες δεν έχετε να φατε!

Τζων Μπόης είπε...

Πρώτα θα κόψουμε το ψωμί και μετά τις Balenciaga!
Το παν είναι το στυλ, ακόμα στη χρεοκοπία.

...πάω τώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ψάχνουν λέει για Πρωθυπουργό, θα μείνω που θα μείνω άνεργος, ας έχω κι εγώ μια απασχόληση να μου περνά η ώρα.

scarlett είπε...

Σωστός! Διχως Gucci το παπουτσι δεν μπορει η Ελληνιδα που την ιδια στιγμη διαμαρτυρεται πως δεν εχει λεφτα για πετρελαιο θερμανσης

Καλή επιτυχια στο Υ.Σ.!
Σιγά που θα ήσουν εσυ αργόσχολος!

katabran είπε...

αναζήτησε ένα τραγούδι που δεν μπορώ να σου αφήσω εξαιτίας του γιουγκντουπ!
είναι απο το αλμπουμ bad as me του ΤOM Waits και λέγεται last leaf...
είναι ποιήμα...σαν κι εσένα!

scarlett είπε...

Καλημερα katabran!

Το τραγουδι δεν μπορεσα να το ακουσω το ειχε λεει κατεβασει ο χρηστης , αλλά εψαξα για τους στιχους και ειναι εξαιρετικοι.
Σ'ευχαριστω, πολύ!

(και για τα καλά σου λόγια)