Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

shopping...ή απλά μια βόλτα

τα Σάββατα μου αρέσει συχνά να κάνω βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στα μαγαζιά. μπορεί η μικρή επαρχιακή μου πόλη να μην προσφέρει τις πολλές και άπειρες διαφορετικές δυνατότητες, αλλά ας πούμε πως είναι ικανοποιητικές.
δεν είναι πάντα τα ψώνια ο στόχος. περισσότερο είναι η βόλτα. όπως μου είπε και τελευταία ένας φίλος "ας ήμουν εκεί κι ας μην ψώνζα"
μου αρέσει η εναλλαγή των παραστάσεων σ'αυτές τις βόλτες. ο κόσμος που κοιτάζει, δοκιμάζει, ψωνίζει, σχολιάζει. οι πλανόδιοι μουσικάντηδες που όσο φτιάχνει ο καιρός τόσο πολλαπλασιάζονται.
τα σμήνη των τουριστών που φωτογραφίζουν, στήνονται σε ουρές για όσα αποτελούν τη δική σου καθημερινότητα.
μου αρέσει η ζωντάνια, ο χαρούμενος παλμός του Σαββάτου.

στα μαγαζιά μ'αρέσει να κοιτώ τις νέες αφίξεις. γι'αυτό και μαγαζιά σαν το στοκατζίδικο TK Maxx, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο,  τραβούν πάντα το ενδιαφέρον. καθημερινά νέες εισαγωγές, καθημερινά αλλαγές στην πραμάτεια (το concept του zara που δημιουργεί shopaholics) όχι  μόνο σε ρούχα, αλλά και σε είδη σπιτιού , διακόσμησης και ταξιδιού
πάντως έχει τα καλύτερα δοκιμαστήρια ever. ευρύχωρα με σύρτη που κλείνουν και δύο καθρέφτες από τους οποίους ο ένας διαγώνια για να βλέπεις με μία ματιά και την πίσω όψη.
το slogan της αλυσιδας είναι εως 60% πιο κάτω. ψέμα . έχω δει αρκετές φορές και 70% και 80% πιο κάτω. βέβαια υπάρχει πολλή σαβούρα αλλά βρίσκεις και emilio pucci και calvin klein της τρέχουσας σεζόν, αν είσαι τυχερός και αν φυσικά σε ενδιαφέρει

συχνά μ'αρέσει να παρακολουθώ τον κόσμο. το τι κοιτάζουν, το τι ψωνίζουν. κάποιες φορές θα  ήθελα να κάνω προτάσεις σε κοπέλες που κάνουν πολύ συντηρητικές και αδιάφορες επιλογές. είναι οι φορές που μιλάει το μεσογειακό μου αίμα, που ζητά λίγη παραπάνω τόλμη, φαντασία και κυρίως ιδιαιτερότητα.
σήμερα χάιδεψα, ανάμεσα στα άλλα ωραία υφάσματα -  πάντα μου αρέσει να χαιδεύω τα ρούχα, να νιώθω την υφή, την ποιότητά τους- ένα απλό μαύρο μακό φόρεμα στο zara. τίποτα δεν είχε, μόνο οι τιράντες του σταύρωναν σε ένα κομψό χ στην πλάτη.  αυτά τα πολύ απλά κομμάτια είναι πάντα αυτά που ζηλεύω περισσότερο. είναι αυτά που μπορεί να φορέσει μόνο ένα όμορφο δεκαεξάχρονο- εικοσάχρονο και να λάμψει (αν είναι αρκετά συνετό να μην σπαταλήσει το σφρίγος της ηλικίας του σε περιττά μπιχλιμπίδια και περίπλοκους χρωματικούς συνδυασμούς) 
ακόμη θυμάμαι μια καλοκαιρινή μέρα στο μετρό της Αθήνας μια κοπελίτσα τόσο εκθαμβωτική στο σύνολο της, που όμως είχε τη σύνεση να φοράει ένα απλό μακό φορεματάκι που της πήγαινε εκπληκτικά και κομψές σαγιοναρούλες κι ήταν ελάχιστα μακιγιαρισμένη. οτιδήποτε επιπλέον πάνω της θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο αφαιρετικά σε σχέση με το φυσικό της κάλλος.
νομίζω πως η μεγαλύτερη στυλιστική επιτυχία είναι η φροντισμένη λιτότητα.
είναι η αντίθεση που φέρνω στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι τις κυρίες που ψωνίζουν τα ρούχα τους στο Μιλάνο ή στο Λονδίνο, συνήθως από διάσημους μόδιστρους ή με το λογότυπο κάποιας ακριβής μάρκας και καμαρώνουν μετά σαν τα παγώνια.
αυτό που θέλουν να πετύχουν και κατά τη γνώμη μου δεν...., το πετυχαίνει το όμορφο εικοσάχρονο με ένα φορεματάκι των 20 ευρώ

δεν είναι καιρός για κατανάλωση θα μου πει κάποιος. είναι όμως ακόμη καιρός για βόλτες, για αναζήτηση του ωραίου , για επανεκτίμηση των όσων έχουμε.
συχνά κάτι ασήμαντο μας δίνει την πιο μεγάλη χαρά...και φυσικά τα πιο πολύτιμα δεν αγοράζονται καν.

10 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Εσεις οι γυναικες εχετε το προνομιο να μπορειτε να μαγευετε τον κοσμο γυρω σας μ' ενα χαμογελο και μονο. Με δυο γελαστα μάτια.

Δεν εχει απολυτως καμμια σημασια αν ειστε 20 ειτε 80. Εχω δει μαγευτικες γιαγιαδες. Το ποσες ρυτιδες εχει το δερμα ειναι 100% αδιαφορο. Το πόσο φωτεινά ειναι τα μάτια, αυτο μετραει.

Προτιμω τις γυναικες γυρω μου (ολες) χωρις μακιγιαζ και χωρις ρουχα. Η - αν τα ρουχα δεν γινεται να λειψουν - προτιμω να ειναι οσο λιγοτερα και οσο πιο απεριττα γινεται. Δεν το λεω σεξιστικα αυτο, προκειται καθαρα για αισθητικη προτιμηση.

Το πιο ομορφο ρουχο ειναι το δερμα μας (αυτο τουλαχιστον ισχυει και για τους αντρες). Και εκεινο που μετραει πιο πολυ σ' ενα ρουχο, ειναι το περιεχομενο του ;-)

ΥΓ Ναι, οι ανεμελες βολτες με λιακαδα αναμεσα σ' εναν χαρουμενο κοσμο που ψωνιζει ειναι και δικη μου αγαπημενη απασχοληση. Μια απο τις πολλες ;-)

scarlett είπε...

Τα γελαστα ματια μαγευουν ανεξαρτητως φύλου, πειρατη.

Για τα υπολοιπα που μου γραφεις , πρεπει μαλλον να ήσουν φιλος του
Yves Saint Laurent...δεν εξηγειται αλλιώς τέτοια ταυτιση αποψεων ;)

"The most beautiful clothes that can dress a woman are the arms of the man she loves. But for those who haven't had the fortune of finding this happiness, I am there."

"Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it"

για την αναβροχια ομως (της αγκαλιας) και για το κρυο...καλο ειναι να εχουμε και μερικα ρουχαλακια στην ντουλαπα μας. τωρα βεβαια μπορει να μην ειναι YSL...αλλα αυτο δεν πειραζει

ΥΓ και μια ενσταση : δε δεχομαι οτι οι αντρες προτιματε τις γυναικες γυμνες (εκτος απο ορισμενες στιγμες) και αφτιασιδωτες, αν κρινω απο το τι σας θαμπωνει καθε φορα που βλεπετε μια ωραια γυναικα

Τζων Μπόης είπε...

Λογοτέχνες μου εσείς!!!
Ποίηση γράφετε εδώ...
...που πας ρε Καραμήτρο Τζων Μπόη, όταν η Scarlett, ο Κάπταιν Χουκ και ο ΥSL υμνούν με αυτό τον τρόπο τις χάρες του ανθρώπινου σώματος και της ψυχής;
Άντε να ανοίξουν τα μαγαζιά αύριο να πάω σπρώξω μερικά ευρώ να αναθαρρύσω!

scarlett είπε...

Αυτο με τη λογοτεχνια μην το ξανα-αναφερεις, Τζων Μποη, γιατι θα'μου ρθει μετα κι εδω ο ανωνυμος και ποιος με σωζει!
Θα πρεπει μετα να το κλεισω το καημενο το μπλογκακι, αφου ποτε δε γραφτηκε σ'αυτο κατιτις το λογοτεχνικο.

Κι ακομη τι τον θελεις εσυ ενας εστετ, τον Καραμητρο ; Ας τον να βοσκει τα κοπαδια του.

Ενα ερωτημα κληθηκες να απαντησεις εδω, κι αυτο δεν..
Τις προτιματε τις γυναικες φτιασιδωμενες και καλοντυμενες ή οχι;
Προσεξε τι θα απαντησεις γιατι παραμονευει και η Σαρλιζ ;)

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett, πιστεύεις ότι ως εστέτ θα μπορούσα να απαντήσω στο ερώτημα, έτσι όπως το θέτεις;
Δεν μπορώ να βρίσκομαι αντιμέτωπος με άλλα διλήμματα, μόλις έσωσα τη χώρα μου, είμαι σε θέση ο χρεοκοπημένος να σώσω και την τιμή του life style;
Εννοείται μόνο με το άρωμά της!

scarlett είπε...

Άλλη ήταν η ερωτηση...αλλα αφου τιθεται θεμα σοβαρων προτεραιοτητων...

Μια απορια: την χωρα την εσωσες με την εκλογη του νεου προεδρου στο Πασοκ ?
Για να ξερουμε δλδ

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett, από τη μεγάλη μου συγκίνηση τα έγραψα τσάτρα πάτρα και τα ξαναγράφω.

Λοιπόν, φαντάζομαι ότι είσαι κι εσύ πεπησμένη ότι θα τον (ξανα) μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι!
Έκανα ότι μπορούσα για την χώρα μου, μπροστά όμως στον ανώνυμο Έλληνα, στην ανώνυμη Ελληνίδα, στα περήφανα γηρατειά, στη γεμάτη σφρίγος και αγνωνιστικό παλμό νεολαία μας, μπροστά στους 200 χιλ. και πλέον συνανθρώπους μας, που με αυτόν τον υπέρλαμπρο ήλιο που ξανά ανατέλλει στην υπέροχη χώρα μας, συνωστίστηκαν για την εκλογή, απλά υποκλίνομαι!
Σκουπίζω ένα δάκρυ συγκίνησης από το αριστερό μου μάτι και ελπίζω σε ακόμα καλύτερες ημέρες. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.

Σας κάλυψα ή να προσπαθήσω περισσότερο;

scarlett είπε...

Μπορει σαν νουμερο το 200.000 να φαινεται κάπως...αλλα επι συνολου πληθυσμου αποτελει μολις ενα χλωμο 2%.
Για σκεψου λιγο...ολοι αυτοι οι βουλευταδες εκει μεσα (εστω της μιας αποχρωσης) δεν εχουν αδερφια, ξαδερφια, συγγενεις, φιλους στο χωριο της οποιας καταγωγης τους. Νατοι οι 200.000 νοματαιοι.

Ειμαι επισης πεπεισμενη ότι τα "μεσα" εκει κατω σ'αυτην την ηλιολουστη χωρα, θα φροντισαν να τονισουν με τον δικο τους τροπο την σπουδαια αυτη συμμετοχη του ελληνικου λαου...τη "νικη"

Εχω παρατηρησει ότι στην Ελλαδα όλα τα θεματα που απτονται της πολιτικης παρουσιαζονται ως "νικες"

Τζων Μπόης είπε...

...μια απορία μόνο έχω...
στα αδέρφια, στα ξαδέρφια και στους συγγενείς, η λοβοτομή γίνεται πριν τον διορισμό ή μετά;

scarlett είπε...

δε χρειαζεται λοβοτομη, αγαπητε Τζων Μποη.
"βολεματακι" χρειαζεται (όπως σωστα παρατηρεις κι εσυ με το διορισμο)
κι ειμαι σιγουρη πως περα απο μερικους ηλιθιους γιατι θα υπαρχουν κι αυτοι δεν μπορει...οι υπολοιποι δε συρθηκανε σημερα εκει περα, αν δεν ειχανε τα "διαφορα συμφεροντα" τους

δυσκολα αλλαζουν οι νοοτροπιες Τζων Μποη

και των μεν και των δε