Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ενώ περιμένεις... (ή μήπως αυτό είναι το λάθος; )

Ήθελα να 'ξερα τα πιστεύουν στ'αλήθεια ή μας περνάνε για τόσο πολύ ηλίθιους. ;

Ο μόνος λόγος αυτής της αναφοράς εδώ -  που  είναι ένα σοβαρό ιστολόγιο για να ασχολείται με τα πρόσωπά τους- είναι γιατί ο Μάιος δεν είναι μακριά, ούτε και ο Ιούνιος είναι μακριά, ούτε καν τα 3 χρόνια.
Τα λόγια τους θα διαψευστούν πολύ γρήγορα από την πραγματικότητα κι αυτό δεν προσφέρει κανένα αίσθημα ικανοποίησης (δικαίωσης για την ορθότητα της πρόβλεψης),  αντίθετα δημιουργεί ένα αίσθημα βαθύτατου προβληματισμού "πώς θα πάμε παρακάτω ;"
Κυρίως, χωρίς αυτούς
Μπορούμε ; Ή είμαστε τόσο "χαλασμένοι" πια σαν λαός, που αυτό είναι πρακτικά αδύνατο ;


4 σχόλια:

Marina είπε...

Σαν λαός αποχαυνωμένοι μέσα στο φόβο μας προβληματιζόμαστε για ένα μέλλον που θα μας ξεπερνάει κατά πολύ.
Κυρίως χωρίς αυτούς. Μπορούμε όμως μόνοι μας να αλλάξουμε νοοτροπία; To ψάρι έχει βρωμίσει απο το κεφάλι ώς την ουρά.Η βρώμα μεταδόθηκε στη θάλασσα και μας αποφεύγουν τα υπόλοιπα είδη μαζί με τους ψαράδες.

Το αν είμαστε τόσο ηλίθιοι και χειραγωγήσιμοι όσο τα κόμματα/ΜΜΕ πιστεύουν ότι είμαστε, έχει ήδη αποδειχθεί. Όι εκλογές απλά θα βγάλουν τα νούμερα.

Τζων Μπόης είπε...

Το μόνο που σκέφτονται διαβάζοντας όλα τούτα, είναι το βαριεστημένο ύφος των αξιωματούχων της Τροϊκα.

"Να πάρει, τελειώνει η άδεια και πρέπει να χτυπήσουμε πάλι κάρτα στις 7 Μαίου...και πως θα τους ξαναβάλουμε σε τάξη.
Ξεσάλωσαν τόσες ημέρες, άσε που τους φούσκωσε τα μυαλά κι ο Φρανσουά!"

scarlett είπε...

Μαρινα, φοβομαστε και θλιβομαστε γιατι αγκυστρωνομαστε σε μια πραγματικοτητα που δε θελουμε να αλλαξει.
Από την άλλη , η ζωή πάντα προχωρα με αλλαγες, όχι πάντα επιθυμητες.

Ρωτας αν μπορουμε να αλλαξουμε νοοτροπια. Από μονοι μας, δε νομιζω. Αυτη την ωρα μου θυμιζουμε κακομαθημενα παιδια, που επειδη δεν τα εμαθε κανενας τα "πρεπει και τα μη", και δεν τιμωρηθηκαν ποτέ όταν κανανε αταξιες, νομιζουμε ό,τι μπορουμε να κανουμε ό,τι θελουμε.
Αγννουμε βασικους κανονες συνυπαρξης σε μια ανθρωπινη κοινωνια (επειδη αυτο βολευε επι δεκαετιες τις εκαστοτε κυβερνησεις μας)
Γι'αυτο και χτιζουμε αυθαιρετα, γι'αυτο και παρκαρουμε παρανομα , γι'αυτο και όταν και όπου μπορούμε αγνοουμε το νομο και το θεωρουμε και μαγκια μας, αποδειξη ευφυιας και καπατσοσυνης.

Υπάρχει - υπαρχουν άραγε πολιτικοι που αντι να ταζουν λαγους με πετραχηλια και ασχετα απο το πολιτικο κοστος για τους ιδιους, θα πουνε κατι πολυ απλο, οπως ας πουμε :" απο εδω και περα οι νομοι θα εχουν καθολικη ισχυ και οι παραβατες θα τιμωρουνται χωρις εξαιρεση" ???

υπάρχουν πολιτικοί που θέλουν να βάλουν σε μια τάξη την κοινωνία μας, ασχετα απο προσωπικες φιλοδοξιες και συμφεροντα?

Δε λέω πως αυτο θα αρεσε στο μεγαλο συνολο της κοινωνιας μας, αλλα σε ποιο κακομαθημενο παιδι αρεσει να του θετεις ξαφνικα ορια, οταν εχει μαθει πως ο κοσμος ειναι μια απεραντη παιδικη χαρα και του ανηκει ?

scarlett είπε...

Τι να κάνει και η Τρόικα, Τζων Μπόη, μας βαρέθηκε κι αυτή.