Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

για όσα δεν καταλαβαίνω

απ'όταν επέστρεψα, όποτε έχω κάποιο μικροπρόβλημα υγείας, αντί να πηγαίνω στο γιατρό, πηγαίνω κατ'ευθείαν στο φαρμακείο και παίρνω απ'έκεί ότι μου φαίνεται πιο κατάλληλο. οι γιατροί κοστίζουν πολύ ακριβά και στον εοπυυ δεν βρίσκω κανέναν απ'όσους ήξερα κι εμπιστευόμουν.

με πιάνει απελπισία όταν σκέφτομαι πως δουλεύω μόνο για να πληρώνω λογαριασμούς και πως αν μου τύχει κάτι , δε θα μπορώ να μου προσφέρω μια στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αν και πληρώνω γι'αυτήν πάνω από 20 χρόνια.

κάθε μέρα εδραιώνεται μέσα μου η πίστη πως  η ελλάδα  είναι πια τόπος μόνο για τους πολιτικούς, για τους μαυρολεφτάδες και για όσους έχουν τεράστιες περιουσίες

.....
προχτές έπεσα πάνω σε μία εκπομπή για τον Ελύτη. για λίγη ώρα αισθάνθηκα διαφορετικά. μια άλλη γλώσσα, άλλα ιδανικά, ένας άλλος άνεμος.  ταυτόχρονα συνειδητοποιούσα πως αυτή η χώρα δεν υπάρχει πια. και όση σχέση έχει ο νεοέλληνας με τον αρχαίο κάτοικο αυτού του τόπου, άλλη τόση έχει και με τον Ελύτη και την εποχή του.
.....
ο καιρός περνά, η άνοιξη πλησιάζει, μα εμένα μου φαίνεται η Ελλάδα παγωμένη. νομίζω πως και το καλοκαίρι πάλι παγωμένη θα μου φαίνεται
.....
μόλις άκουσα πως ο κατώτατος μισθός των 500 μικτών είναι πολύ υψηλός στην Ελλάδα. σωστά. όσο οι μισθοί θα είναι μόνο νούμερα στην ατζέντα των υπουργών οικονομικών,  θα μπορούν να  δέχονται κάθε είδους τέτοιων χαρακτηρισμών. άλλωστε το απαραίτητο εισόδημα για ένα επίπεδο διαβίωσης, ακόμη και δίπλα στα όρια της φτώχειας, μοιάζει με άσκοπη φιλολογία, εντελώς άσχετη με το παραπάνω θέμα.
προσωπικά θα πρότεινα να καταργηθεί εντελώς ο κατώτατος και γενικά  μισθός. προσφορά εργασίας με ανταλλαγμα  δελτία για ψωμί, γάλα και ρύζι θα ήταν ίσως η ιδανικότερη λύση.
.....
από την άλλη το λαιφ στάιλ κρατά γερά στη χώρα. κάτι δεν καταλαβαίνω καλά

4 σχόλια:

Jolly Roger είπε...

Δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβαινεις.

Ταχουμε ξαναπει αυτα. Οι τιμιοι, οι ευαισθητοι και οι αδυναμοι περνανε ολο και χειροτερα στην Ελλαδα.
Οι ανικανοι, οι τεμπεληδες, οι μαυρολεφταδες και τα ξεκωλα περνανε το ιδιο καλα με πριν - αν οχι καλυτερα.

Οχι μονο αυτο, ετοιμαζονται να κανουν επιδρομη στα "φιλετα". Ολο αυτο που ονομαζουμε κριση δεν ειναι παρα μια τεραστια αναδιανομη εισοδηματος.
Απο τους τιμιους προς τα λαμογια.

Απλα πραγματα.

Υ.Γ. και στο βαθος οι ναζιστες ξεσαλωνουν

scarlett είπε...

Μακαρι να μπορουσα να σου δωσω αδικο, πειρατη.

Με τρομαζει η εικονα της Ελλαδας μετα απο 10 χρονια.
Πολυς κοσμος θα πεθανει για τους πιο απλους λογους, επειδη το συστημα υγειας θα εχει καταρρευσει εντελως.
Καθε χρονο οι δαπανες μας θα πηγαινουν ολο και στα πιο απαραιτητα. Παιδεια και πολιτισμος θα περασουν στη ληθη για τη μικρομεσαια ταξη.
Αλλα τουλαχιστον θα εχουμε σωσει τις τραπεζες και τα συμφεροντα εκεινα, εγχωρια και μη, που επιβαλλουν την παγκοσμια ταξη

Τζων Μπόης είπε...

"Είδα το μέλλον μου"
Έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί το σχόλιο του Πειρατή, το οποίο είναι το πιο εύστοχο σχόλιο που έχω διαβάσει εδώ και πολλούς μήνες για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Είναι η κατάσταση αναστρέψιμη;
Ρεαλιστικά σκεπτόμενος, η απάντηση είναι ένα μεγάλο "ΟΧΙ".
Ρομαντικά σκεπτόμενος, η απάντηση είναι "ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ".

Δεν λύνονται όλα ούτε όμως με τον ρεαλισμό, αλλά ούτε και με τον ρομαντισμό.
Γόρδιος Δεσμός.

scarlett είπε...

Δυστυχως, Τζων Μποη, νομιζω πως δεν ειναι αναστρεψιμη.
Έχω προσφατη την εμπειρια της Γερμανιας πισω μου και σκεφτομαι πως αν μια ολοκληρη Γερμανια μ'εναν τοσο πειθαρχημενο λαο, εμεινε στασιμη μια 20ετια και σε πολλους τομεις πηγε και πισω λογω της ενωσης της με την ανατολικη, εμεις που ειμαστε το μπαχαλο προσωποποιημενο πού θα παμε;

Δεκαετιες και δεκαετιες συνηθισαμε στην σπαταλη και σημερα που πρεπει να γινει ενας εξορθολογισμος παντου, βλεπεις οτι αδυνατουν να ξεχωρισουν το σοβαρο απ'το γελοιο.
Πώς αλλιως εξηγεις οτι δεν υπαρχουν χρηματα για φαρμακα και γαζες στα νοσοκομεια, τα οποια πρεπει να τα φερνουν μαζι τους οι συγγενεις των ασθενων, αλλα υπαρχουν χρηματα για πανηγυρακια τυπου Eurovision ;