Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

σκόρπια

"Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών"
Η ξεθωριασμένη πινακίδα στην παλιά πολυκατοικία μοιάζει ταυτόχρονα επίκαιρη και άκαιρη με την εποχή.
Ταχυδακτυλουργός....
Πάντως......από το γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής, υπάλληλος καλύτερο ακούγεται.
Όταν ένσημα δεν θα κολλήσεις πουθενά, τουλάχιστον ρίξε τα ζάρια σου προς όποια κατεύθυνση θέλεις.
///
Τα πρωινά κάνει πια κρύο. Αυτό το 10-12 πρωινιάτικα δεν είναι το καλύτερό μου.Σε άλλα μέρη δε μ'ενοχλεί, αλλά εδώ απουσιάζει εντελώς η φθινοπωρινή μαγεία.
Η Ελλάδα είναι μόνο για καλοκαίρι. Και για την άνοιξη.
Γι'αυτό και οι περισσότεροι ζουν εδώ με το όνειρο του καλοκαιριού. Και μόνο.
///
Οι ειδήσεις μ'αφήνουν αδιάφορη, το ίδιο και τα νέα των εφημερίδων. Μια διαρκής  πλύση εγκεφάλου για να μπορούν  να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους.
Τι θα ήταν η σύγχρονη Ελλάδα δίχως τα ΜΜΕ ?
///
Αν ξεκινούσα τώρα, δεν ξέρω αν στις αποσκευές μου κουβαλούσα τα τρικ του ταχυδακτυλουργού ή κάτι ανάλογα εξωτικό, ξέρω πως αυτή η μη πίστη σε τίποτα και η έλλειψη προσδοκιών σου δίνει τεράστιες ελευθερίες.


6 σχόλια:

Τζων Μπόης είπε...

Καλησπέρα Scarlett,

Ταχυδακτυλουργικά όλοι μας κάνουμε καθημερινά ακόμα και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, οπότε όλοι είμαστε ταχυδακτυλουργοί και ζογκλέρ (εγώ βέβαια κάνω τέλεια και τον κλόουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Η επίκληση στην "μη πίστη" εκδηλώνεται συνήθως όταν όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει, η μη πίστη μπορεί να μεταφραστεί και ως παραίτηση, ή μπορεί και ως αναδύπλωση βέβαια, αυτή την ερμηνεία την προτιμώ περισσότερο.
Συνήθως διαχωρίζω την πίστη από τους πιστούς, με την πρώτη έχω καλή σχέση, με τους πιστούς κρατιέμαι σε απόσταση.

Όσο για τα ΜΜΕ, μόλις χτες ενημερώθηκα από κάποιο "σοβαρό" κανάλι, ότι οι προσφάτως προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό γευμάτισαν γίγαντες, ταραμοσαλάτα και μια ελφαριά σουπίτσα, δεν πρόλαβα να ακούσω για το κρασί, αλλά φαντάζομαι θα ήταν κανένα Ξινόμαυρο...

Καληνύχτα (μας) Scarlett...

scarlett είπε...

Καλησπέρα Τζων Μπόη

για το τελευταίο που γράφεις, έχω την εντύπωση πως αν δεν βομβαρδιζόμασταν καθημερινά απ'όσα θεωρούν τα ΜΜΕ ότι πρέπει να ξέρουμε, μπορεί και να ήμασταν ένας άλλος λαός και να γράφαμε μια διαφορετική ιστορία.
Δε λέω καλύτερη ή χειρότερη...λέω διαφορετική

Με την μη πίστη, εννοώ όλες αυτές τις διαψεύσεις που δεχτήκαμε εμείς που ηλικιακά η κρίση μας πέτυχε στη μέση.
Ενώ όταν ξέρεις από την αρχή πως δεν αξίζει να σπουδάσεις το άλφα ή το βήτα...ή να περιμένεις να βρεις δουλειά (σ'αυτον τον τόπο)...ή να αποκτήσεις δική σου στέγη, όταν ξέρεις πως δεν πρόκειται να πάρεις σύνταξη ή να βρεις γιατρό αν δεν έχεις λεφτά να τον πληρώσεις...όσο να'ναι πορεύεσαι διαφορετικά.
Οι πολύ νέοι τελικά έχουν πλεονέκτημα (κι ασ' τους να γκρινιάζουν)

Καλή μας νύχτα και καλή βδομάδα Τζων Μπόη!

Τζων Μπόης είπε...

...με την ίδια λογική που η BILD και η SUN βομβαρδίζουν το κοινό τους με ανάλογη θεματολογία...
Ακόμα και τα σοβαρά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, μια κάποια γραμμή περνούν.

Σκέφτομαι ότι είναι εύκολο - κι αυτό το κάνουμε όλοι μας τελικά - να δείχνουμε με το δάχτυλο το ένα ή το άλλο ως την αιτία του κακού, είναι ανακουφιστικό, αλλά αυτό μας αποπροσανατολίζει και μας υπνωτίζει.

Όσο για τους νέους - ή έστω τους νεόερους από εμάς - αυτοί είναι εκ των πραγμάτων τυχεροί, γιατί έχουν μια ολόκληρη ζωή μπροστά τους για να κάνουν και τα δικά τους λάθη, αλλά και για να ανατρέψουν όσα εμείς φτιάξαμε, ή χαλάσαμε.
Δεν είναι κι αυτό μια κάποια πίστη;

scarlett είπε...


Δεν είναι το ίδιο Τζων Μπόη αυτό που γράφεις για την Bild ή την Sun.
Αυτές είναι φυλλάδες που έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό,που μάλιστα πρέπει να τις αγοράσει κάποιος για να τις διαβάσει. Οι ελληνικές ειδήσεις όμως (μέσω της τηλεόρασης) μπαίνουν στα σπίτια ολονών μας και είναι το ίδιο μονοθεματικές, ακολουθούν την ίδια γραμμή πάνω κάτω και είναι τεράστιας διάρκειας σε όλα τα κανάλια.
Με άλλα λόγια δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να έχεις μια διαφορετική ενημέρωση. Το μονο που μπορείς να κάνεις είναι να κλείσεις τα αυτιά σου στην υπάρχουσα (κάτι που επίσης δεν κάνεις όταν ζεις εδώ πέρα...γιατί λίγο πολύ θέλεις να ξέρεις τι γίνεται γύρω σου)

Δεν προσπαθώ να δείξω κανέναν με το δάχτυλο,αλλά με έχει κουράσει αυτή η διαρκής προσπάθεια να κατευθύνουν τη σκέψη του κόσμου εκεί που συμφέρει

Για τους νέους συμφωνούμε, έχουν τη ζωή μπροστά τους και θα βρουν το δρόμο τους.

Τζων Μπόης είπε...

...δεν αντιλέγω, αξίζει όμως να σκεφτεί κανείς την αναγνωσιμότητα αυτών των εφημερίδων, πόσοι τελικά πληρώνουν για να τις αγοράσουν κι αν έχουν συγκεκριμένο κοινό, τότε αυτό ειναι πολύ μεγάλο.

Πάντως αυτό που λέω είναι ότι το κοινό χειραγωγείται παντού στον κόσμο, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αυτό.

Για το αν επηρεάζεται ο κόσμος στην Ελλάδα από όσα βλέπει κι ακούει τι να πω...υπάρχουν πολλοί ακόμα που πιστεύουν ότι ο σωστός δρόμος είναι αυτός που ήδη ακολουθούμε, γιατί υπάρχει και το φόβητρο των "άλλων" που θα έρθουν και θα τα κάνουν όλα πιο μπάχαλο...είναι βέβαια κι εκείνοι που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν.

Λες να είναι μόνο, ή κυρίως ζήτημα ΜΜΕ όλο αυτό; ή μήπως ένα ολόκληρο σύστημα, στο εσωτερικό αλλά και έξω από εδώ, ποντάρει στον φόβο των νοικοκυραίων που το ίδιο δημιούργησε;

scarlett είπε...

Το ότι όλοι μας θέλουν υπάκουα προβατάκια στα παιχνίδια τους (μέσα κι έξω) αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας.
Αλλά δεν νομίζω να υπαγορεύει κάποιος στους εντός να επαναλαμβάνει 5 φορές την ημέρα, μέσα από εκπομπές που φέρουν τον "ευγενή" τίτλο "Ειδήσεις", τον διάλογο που έκανε ο Χ με τον Ψ μέσω κινητού για το άλφα, βήτα ή γάμα θέμα.
Όλοι παντού θα ήθελαν να κατευθύνουν τις συνειδήσεις, αλλά αυτό που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στα ελληνικά κανάλια δε νομίζω να συμβαίνει σε πολλά προηγμένα κράτη.

Καλή μας βδομάδα Τζων Μπόη και Καλημέρα !