Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

... στο φεύγα

Αυτός ο Οκτώβρης φέτος είναι τόσο γλυκός ακόμη και στο φεύγα του , που μερικές φορές σκέφτομαι πως με κάποιον τρόπο θέλει να μας παρηγορήσει. Πως μας λυπάται και μας χαρίζει όλον αυτόν τον ήλιο και τη ζεστασιά.
....

Πέρα από τον καλό καιρό όμως νιώθω κάθε μέρα σαν τον σκλάβο που τραβάει κουπί στη γαλέρα.
Δε με μαστιγώνουν όπως ίσως στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.Οι μέθοδοι έχουν αλλάξει, το ζητούμενο όμως είναι το ίδιο. Οι σκλάβοι πρέπει να διατηρούν και να δίνουν ζωή στο σύστημα. Αν τους κάνεις να πιστέψουν ότι το κουπί είναι και ελεύθερη επιλογή τους, γλιτώνεις και τις εξεγέρσεις.
Σε κάποιες χώρες οι σκλάβοι ζουν λίγο καλύτερα. Σε κάποιες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.
Σε κάποιες άλλες έχουν χάσει ακόμη και αυτό το δικαίωμα της σκλαβιάς. Και περιφέρονται σαν φαντάσματα ανάμεσα στους ζωντανούς.
....

Ακούω διαρκώς "ο λαός δεν αντέχει άλλο"...Και ο λαός αντέχει.  Βέβαια πέφτουν μερικοί και το γέλιο φεύγει.... Αλλά αντέχει. Και η ρήση επαναλαμβάνεται από τους επιτήδειους. Εδώ και χρόνια. Και ο λαός αντέχει. Γιατί δεν πέφτουν όλοι μονομιάς. Και η εξαθλίωση έχει δρόμο πολύ ακόμη. Και σε 10 χρόνια από τώρα πάλι κάποιοι θα λένε "ο λαός δεν αντέχει άλλο".
Αλλά κάποιοι θα έχουν αντέξει.
Δε θέλω να φανταστώ τη ζωή τους.

3 σχόλια:

thinks είπε...

Πάρα πολύ ωραίο, και πραγματικό, και απάντηση σε πολλά και πολλούς!

Καλημέρα Scarlett!

scarlett είπε...

Σ'ευχαριστώ Δημήτρη!

Θα προτιμούσα να μην είναι αληθινό, όπως και η πρόβλεψή μου για το μέλλον, αλλά το λιγότερο κακό που περιμένει αυτόν τον τόπο είναι οι απαισιόδοξες προβλέψεις κάποιων από μας.
Μακάρι να διαψευστούμε....

Unknown είπε...


thank you

سعودي اوتو