Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

το λάθος μαύρο

Το γιατί έπρεπε να σταματήσει να εκπέμπει δημόσια το Mega... είναι κι αυτό ένα από τα πράγματα που δε θα καταλάβω. Όχι γιατί έπρεπε ή δεν έπρεπε να συνεχίσει να εκπέμπει στην κατάσταση που είχε περιέλθει. Αλλά επειδή  απ'ότι έχω καταλάβει τα "δημόσια πράγματα" γίνονται όταν εξυπηρετούν έναν σκοπό. Και η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχω καταλάβει με ποιον τρόπο ωφελεί ή ζημιώνει κάποιον.
 Θα μου πεις, δεν έδειχνε και τίποτα. Επαναλήψεις των επαναλήψεων. Αλλά μήπως τα υπόλοιπα τι δείχνουν ;
Έχουμε γεμίσει από εκπομπές μαγειρικής (που δεν κοστίζουν τίποτα στα κανάλια), άλλες με wannabe τραγουδιστές, μοντέλα και την επόμενη shopping star, κουτσομπολίστικες εκπομπές που εκτός από το ποιος-τι-πού-με ποιαν αναλύουν και την πολιτική ή οικονομική πραγματικότητα, αλλά και το αστυνομικό δελτίο (πάντα με ύφος ειδήμονα)
και
ΦΥΣΙΚΑ
αυτοαποκαλούμενα "δελτία ειδήσεων" που ανάλογα με τον ιδιοκτήτη του καναλιού το παίζουν φιλοκυβερνητικά ή το αντίθετο και προβάλλουν με ιδιαίτερη σπουδή το φιλανθρωπικό έργο του καναλάρχη τους.
Γιατί μπορεί η κυβέρνηση - η κάθε κυβέρνηση - να μπαίνει στο στόχαστρο της κριτικής (εννοείται με τον τρόπο που βολεύει κάθε φορά), αλλά με το ιερό και άγιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ δεν τόλμησε ποτέ να τα βάλει κανείς.

Ε, ανάμεσα στα παραπάνω, προτιμώ να ξαναδώ κάποια στιγμή που θα κάτσω στην τηλεόραση για να ξεχαστώ από όσα έζησα για άλλη μια μέρα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, την 50η επανάληψη του Παρά Πέντε.

2 σχόλια:

thinks είπε...

Το «γιατί» είναι απλό. Δεν θέλησαν να πληρώσουν την μαφία για την «προστασία». Σε κάθε καθώς-πρέπει μαφία πρέπει να πληρώνει κανείς για να τους επιτρέπει να έχουν μαγαζί στη γειτονιά. Και η πρώτη-φορά-μαφία των παλιάτσων του τυχοδιώκτη τα παίρνουν αυτά στα σοβαρά. Αν κάθε χρόνο δεν τους πληρώνεις, δεν υπάρχεις.

Όσο για το περιεχόμενο των καναλιών, αυτό καθρεπτίζει το περιεχόμενο των ακροατών, σαν φίδι και αυγό. Ή κότα και αυγό. Κάτι τέτοιο.

Καλή βδομάδα Scarlett :-)

scarlett είπε...

Τι να πω, Δημήτρη...
Οι ίδιοι που ήταν συν- μέτοχοι σε αυτό το κανάλι, τώρα έχουν άλλα κανάλια. Γιατί προτίμησαν τα άλλα και αυτό δεν ήθελαν να το αγοράσουν ?...άγνωστο για εμάς τους αδαείς.
Τέσπα...έτσι κι αλλιώς την ελληνική τηλεόραση την έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους και το μόνο που αξίζει να δει κανείς είναι καμιά ξένη ταινία.
Καλή εβδομάδα, Δημήτρη!