Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Νεύρα

Τελευταία έχω τσακωθεί με πολύ κόσμο αν και σαν χαρακτήρας είμαι ήπιος άνθρωπος.
Αιτία ;
Κανείς δεν θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του.
Από την εταιρεία Κούριερ με την οποία αδύνατον να συνεννοηθείς έως τον υπάλληλο του γυμναστηρίου που με 6 βαθμούς έξω δεν βάζει λίγη θέρμανση, θεωρώντας προφανώς πως επειδή όποιος γυμνάζεται ιδρώνει, μπορεί να γυμνάζεται και με το παλτό.

Όσες φορές κάποιος θέλει να θίξει τα στραβά στη χώρα μας, αναφέρεται στο δυσλειτουργικό δημόσιο. Δεν έχω σκοπό να το υποστηρίξω, ούτε κι εγώ είμαι ευχαριστημένη από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον πολίτη και την απαράδεκτη πολλές φορές νοοτροπία των λειτουργών του, αλλά βρε παιδιά....το μόνο που δεν λειτουργεί σωστά είναι το δημόσιο; Δλδ από τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες είστε όλοι ευχαριστημένοι ;
Μόνο εγώ επισκέπτομαι τον γιατρό που όχι μόνο δεν με θεραπεύει αλλά θέλει και να πληρωθεί για την άγνοιά του ;
Μόνο εγώ μπαίνω σε ταξί με αγενείς ταξιτζήδες;
Μόνο εγώ τσακώνομαι με την υπάλληλο της εταιρείας Κούριερ επειδή δεν μπορώ να είμαι στο σπίτι 9 με 4 για να παραλάβω ένα δέμα; Που ακόμη και όταν κανονίζω να είμαι στο σπίτι τις συμφωνημένες ώρες, αυτό έρχεται σε άσχετη ώρα μια μέρα μετά;
Είστε δλδ όλοι ευχαριστημένοι από υπαλλήλους των ιδιωτικών εταιρειών και από ελεύθερους επαγγελματίες που συν τοις άλλοις είναι οι πρώτοι στη φοροδιαφυγή;

Μακάρι το μόνο που δε λειτουργεί σωστά σ'αυτή τη χώρα να ήταν το δημόσιο.
Το κακό είναι πως δε λειτουργεί τίποτα. Αλλά κανείς δεν αναφέρεται στο μέγεθος του προβλήματος, γιατί δε συμφέρει κι είναι πιο εύκολο να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος.


3 σχόλια:

thinks είπε...

Δυστυχώς αγαπητή μου Scarlett, οι παρατηρήσεις που κάνεις ισχύουν σε πλανητικό επίπεδο και όχι απλά στο Ελλαδιστάν. Και η Μαργαρίτα και εγώ παρατηρούμε την παγκόσμια συνεχή κατρακύλα προς ένα καινούργιο όχλο που θα δολοφονήσει την Υπατία, ξανά, και θα κάψει την βιβλιοθήκη, ξανά.

Εμείς δεν «τσακωνόμαστε» ακριβώς (όπως υποθέτω ότι εννοείς και εσύ) αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ο κύκλος τον οποίον δεχόμαστε μικραίνει συνεχώς καθώς άνθρωποι που πιστεύαμε ότι ήταν πολύ σωστοί αρχίζουν να δείχνουν ξαφνικά συμπτώματα της εν λόγω ψυχικής ασθενείας –η οποία και επηρεάζει άμεσα τον χαρακτήρα, κρίση και δείκτη νοημοσύνης (και όσοι έχουν ακόμα αρκετές σταγόνες «όρασης» για να κατανοήσουν ότι δεν πάνε καλά, αιτιολογούν την αλλαγή όχι σε ατομική ευθύνη, φυσικά, αλλά στο ότι τους …ψεκάζουνε).

Οι κούριερ είναι το λιγότερο. Πάντως, όσον αφορά τους κούριερ ειδικά, βλέπω τον δικό σου και σου κάνω ρεβάνς τους δικούς μας που σημειώνουν στο ίντερνετ ότι ήρθαν και δε μας βρήκαν ενώ τους περιμέναμε, και την επομένη μέρα, την στιγμή που το δέμα αναφέρεται στο ίντερνετ ξανά ως «στο αυτοκίνητο για δεύτερη προσπάθεια παράδοσης» εμείς κάνουμε ντου στο γραφείο τους στην πόλη και βρίσκουμε το δέμα να κάθεται στην αποθήκη… Μετά , η άμαζον-ιτάλια μας επιστρέφει τα λεφτά αποστολής με ταπεινές συγγνώμες, και η ιστορία επαναλαμβάνεται ακριβώς ίδια με το επόμενο πακέτο…

Έν πάμε καλά, Scarlett! Καλή σου ‘βδομάδα :-)

scarlett είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη,
το παράδειγμα με την εταιρεία Κουριερ ήταν απλά ενδεικτικό. Σχεδόν τίποτα δε λειτουργεί σωστά. Αλλά ενώ για τον δημόσιο τομέα γκρινιάζουμε συνεχώς, για τον ιδιωτικό δε μιλάει κανείς στην Ελλάδα.
Τον έχουνε αγιοποιήσει. Ενώ είναι αυτός που ΚΑΙ φοροδιαφεύγει ΚΑΙ προσφέρει τις χειρότερες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους που φυσικά στη συνέχεια θα σε εκδικηθούν μην κάνοντας καλά τη δουλειά τους.
Να μην μιλήσω για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους,ταξιτζήδες κλπ

Και όχι, δε θα συμφωνήσω ότι είναι το ίδιο παντού. Στη Γερμανία πχ κανένας ταξιτζής δεν καπνίζει μέσα στο ταξί του, είτε έχει πελάτη μέσα, είτε όχι. Ούτε σου κάνει πολιτική ανάλυση με την οποία αν δε συμφωνείς σου μιλάει και αγενέστατα.

thinks είπε...

Καλησπέρα σου και πάλι Scarlett,
Και βέβαια τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Ούτε στην Ιταλία. Στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει ενδείξεις μη-λειτουργικότητας που ποτέ δεν περίμενε κανείς.
Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα… έν ηξεύρω, άρα το δέχομαι όπως το λες, και το ένστικτο μου λέει ότι πρέπει να είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες.
Πάντως για τον ταξιτζή που καπνίζει και τέτοιου είδους παραδείγματα… θα έλεγα ότι δεν φταίει ο ταξιτζής αλλά το ότι ο ρωμιός έχει μάθει ότι στο Ελλαδιστάν που ζει δεν υπάρχει αστυνόμευση. Σε τίποτα που να έχει σημασία. Ούτε στην Ιταλία υπάρχει αστυνόμευση. Σε τίποτα.