Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

παράταιρα, -η

ακούω θλιμμένα το ρολόι να χτυπά.
τακ τακ.
δεν ξέρω αν αυτό χτυπά θλιμμένα ή αν τ'ακούω εγώ θλιμμένα. νομίζω πως δεν βρήκε  τη θέση του στο χώρο, όπως ούτε κι εγώ.
όλα τα πράγματα μου, όλα τα αντικείμενα αγάπης και ανάγκης, ΟΛΑ, μοιάζουν σα να βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής. βολεύτηκαν πρόχειρα όπως- όπως, ακούμπησαν κάπου όπου βρήκαν, ενώ ταυτόχρονα περιμένουν να πάνε κάπου όπου θα δέσουν με τους τοίχους με τους ουρανούς με τα χρώματα και τις γωνίες
όπως και τα βιβλία μου. ακόμη δε μου έγιναν ξένα, αλλά ξέρω πως αν τα αποχωριστώ πολύ στο τέλος δε θα με θυμούνται.
περιμένουν μέχρι να βρουν τη θέση τους κι αυτά  κοντά μου εκεί όπου τα πράγματα θα βρίσκονται σε αρμονία
υπάρχει αυτός ο τόπος ; θα προλάβω να τον βρω ;
ω, μη βιαστεί κανείς ν'απαντήσει με μια μεταδοτική - όπως θα νομίσει- αισιοδοξία.

( μέχρι τώρα  στην πιο πλήρη μου μορφή κατέληξα με δυο βαλίτσες και άπειρους αποχωρισμούς...)

....
στο μεταξύ νιώθω απόλυτα δυστυχισμένη εδώ. Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α
με κυνηγά διαρκώς ένα feeling του πού είναι η έξοδος κινδύνου ;
σ'ένα ιδανικό σενάριο έχω αλλάξει ταυτότητα, διαβατήριο, έχω κλείσει τις υποθέσεις μου με εφορίες και αρχές, κρατώ μόνο τις ρίζες μου
.....
η πόλη είναι πια το φάντασμα του εαυτού της
νεκρή από καιρό, ζει μόνο μέσα από το τοπίο όπου αυτό υπάρχει
ίσως κάποτε να περπάτησα ανέμελα κάτω από το μπλε του ουρανού της,
μα από τότε.... σα να έπαθα αχρωματοψία ένα πράγμα
....

31 σχόλια:

saltapidas είπε...

τέλος δλδ το αμβούργο; προτείνω άμεση διαφυγή όσο αυτό είναι εφικτο...

thinks είπε...

Η αισιοδοξία είναι στο εισιτήριο επιστροφής, αγαπητή μου Scarlett, και σε όλα τα μέρη που μπορεί να βοηθήσει την ψυχή σου να πάει, να στεριώσει εκεί που η ίδια μπορεί να βρει την γαλήνη και το μέλλον. Πάντα υπάρχει μέλλον. Είναι το μόνο που υπάρχει. Κι εδώ περιστοιχίζομαι από δύο οικογενειών και τριών γενεών πράγματα και βιβλία με τα οποία μεγάλωσα, και με τα οποία τώρα αισθάνομαι ακριβώς τις σκέψεις που έγραψες εδώ… ακριβώς.

Άνθρωποι με τόσες αυταπάτες και ψέματα. Που δεν το καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι μέσα από το τελευταίο οχυρό των δικαιολογιών τους.

(Είχα σχεδόν τελειώσει αυτό το σχόλιο όταν έλαβα το δικό σου πριν ένα λεπτό)

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett καλησπέρα,

Είναι φορές που αισθάνομαι ως ιεραπόστολος αισιοδοξίας και ίσως το κάνω αυτό σκόπιμα για να τονώσω και το δικό μου ηθικό.
Μπορεί σχεδόν όλη μου τη ζωή να την έχω βγάλει σε αυτή την πόλη, μπορεί να αποφάσισα κάποια στιγμή ότι εδώ πρέπει να ρίξω ρίζες, όχι γιατί ήθελα σώνει και καλά να ριζώσω κάπου, αλλά γιατί ήθελα να αποκτήσω ένα σημείο αναφοράς γύρω από το οποίο θα μπορούσα να χτίσω μια ζωή και να αντέχω τα καλά και τα κακά της.
Ένα μέρος σε κρατάει κοντά του, όταν σε εκείνο τον τόπο υπάρχουν οι άνθρωποι που αγαπάς, άνθρωποι με τους οποίους ανταλλάσεις μια κοινή φροντίδα.
Το περιβάλλον φυσικά και παίζει το δικό του ρόλο, αλλά σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι δεν διαφέρουμε ως προς τις ανάγκες μας και πολύ μεταξύ μας. Αγάπη και ασφάλεια επιζητάμε ο ένας από τον άλλον, το αν αυτά τα βρεις στην Αθήνα, στο Αμβούργο ή στη Βαγδάτη, ίσως να μην έχει και πολύ σημασία τελικά.
Επίσης, είναι πάλι φορές που σκέφτομαι ότι δεν αποτελώ /ούμε εμείς που ζούμε τόσα χρόνια εδώ μεταλλαγμένους οργανισμούς που συνηθίζουν και προσαρμόζονται σε χαοτικές καταστάσεις...το ίδιο υποφέρουμε, το ίδιο αγχωνόμαστε και έρχεται μετά αυτή η απορία να βρει την απάντησή της στην αρχική μου διαπίστωση, ότι τελικά η διέξοδος και η σωτηρία βρίσκεται πάντοτε στις ανθρώπινες ψυχές, σε όποιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος αυτές βρίσκονται.

Τα φιλιά μου

scarlett είπε...

αυτην την εξοδο διαφυγης αναζητω , Νεστορα

να εισαι καλα!

scarlett είπε...

γενικοτερα, η αισιοδοξια ειναι παντα σ'ενα εισιτηριο για ενα αλλου Δημητρη, οταν το "εδώ" σου δεν σε ικανοποιει

σ'ευχαριστω για την τρυφεροτητα του σχολίου

scarlett είπε...

Τζων Μποη,
η αισιοδοξια σου ειναι παντα ευπροσδεκτη , ακομη και οταν δεν προσεγγιζουμε ενα προβλημα, ενα θεμα με τον ιδιο τροπο

Θα διαφωνησω μαζι σου, οσον αφορα την επιδραση του περιβαλλοντος πανω μας. Οχι με την εννοια οτι εσυ εχεις αδικο κι εγω δικιο, αλλα επειδη απλα , εγω δεν το αντιλαμβανομαι ετσι.

Θα φλυαρησω λιγο για να δικαιολογησω την αποψη μου.
Πριν πολλα χρονια φρεσκοερωτευμενοι με το αγορι μου,επισκεφτηκαμε ενα απο τα νησια μας (δε θελω να το ονομασω γιατι δεν νομιζω οτι εχει καποια σημασια ) η μεταξυ μας σχεση ήταν τελεια,φρεσκια γαρ, οι διακοπες μας παλι εκεινες απο τις πιο αδιαφορες εως και ασχημες. Γιατί; Η αυρα του νησιου. Αυτο το κατι που του ελειπε ή αυτο το κατι λαθος που ειχε.
Χρονια αργοτερα πηγαμε με τον καλο μου, σε μια οχι και τοσο καλη φαση της σχεσης μας, σε ενα άλλο μερος απο αυτα που επιδρουν πολυ θετικα μεσα μου και σ'εκεινον. Περασαμε θαυμασια...κι ας μην ειχαμε και πολλα να μοιραστουμε.

Καταλαβες τι θελω να πω. Ο τοπος για μενα προσωπικα ειναι σημαντικος. Πολυ σημαντικος. Πιστευω μαλιστα πως ο Δημητρης βιωνει αυτο το αισθημα αρμονιας εκει που βρισκεται στα βουνα της Ιταλιας, οχι μονο λογω της Μαργαριτας, αλλα και λογω του τοπου. Πως ειναι ενας τελειος συνδυασμος για εκεινον και ευχομαι να μεινει παντα ετσι(και θα ηθελα να με διαψευσει αν κανω λαθος) Οι ιδιοι ανθρωποι γινομαστε διαφορετικοι στο λαθος μερος και η σχεση μας αποκτα μια άλλη δυναμικη.

Και αγαπημενε μου Τζων Μποη, μπορει να μην εισαστε μεταλλαγμενοι οργανισμοι (αν και αυτο ασε να το κρινει καλυτερα καποιος απ'έξω ;) ) , αλλα ειδικα οι Αθηναιοι και γενικοτερα ολοι οι Ελληνες τα εχουν παρατησει ολα και τα δεχονται ολα.
Μπορει καθε Αθηναιος να εχει χτισει εναν μικροκοσμο προσωπικης ευτυχιας που του επιτρεπει να επιβιωνει και να περνα ακομη και καποιες ηρεμες και ευτυχισμενες στιγμες, αλλα εξω απο αυτον κυριαρχει ενα τεραστιο χαος, απεναντι στο οποιο δεν εχει καμια ισχυ και που αν τον ρωτησεις γιατι το ανεχεται θα σου πει ενα μοιρολατρικο "ετσι ειναι εδώ"

Ε, αν εχεις μαθει και λιγο αλλιως.. δεν το καταπινεις ευκολα αυτο το "ετσι ειναι εδω".
Σε τρωει το γιατι να ειναι ετσι εδω; Γιατι ο κοσμος δεν θελει το δικιο , το σωστο, το νομιμο;
Αυτο που θα κανει πιο ευκολη τη ζωη σου και θα σου δωσει λιγη αξιοπρεπεια

Σ'ευχαριστω για όλη την τρυφεροτητα του σχολιου, αλλα εχω καταλαβει πως δεν μου αρκει το τελειο σπιτι και η αγαπη μου κοντα μου. Θελω να ζω κι ανθρωπινα.
Πιο ανθρωπινα

Τζων Μπόης είπε...

Scarlett, α εδώ θα χαλάσουμε τις καρδιές μας!!!
Μα πηγαίνεις σε μια τέτοια κουβέντα και μου ανακατέβεις τους έρωτες;

Λοιπόν ξεκινώ...και που να πάρει η ευχή, δεν το έχω καθόλου με τη φλυαρία, το ξέρεις άλλωστε!
Επειδή με έχει απασχολήσει το θέμα του έρωτος πολλάκις και ποικιλοτρόπως θα σου απαντήσω ότι όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος, είτε σε έχουν σε σουίτα στο Ελούντα μπητς, είτε στην καλύβα του μπαρμπα Θωμά, το μόνο που θα βλέπεις μπροστά σου είναι τα μάτια του άλλου (και κάτι παρακάτω βέβαια, αλλά αυτά σε ένα άλλο ποστ).
Έχω βρεθεί στο ίδιο αγαπημένο μου μέρος πολλές φορές, άλλοτε ως ερωτοχτυπημένος κι άλλοτε ως απλός επισκέπτης κι ενώ το μέρος είναι το ίδιο απερίγραπτα όμορφο κάθε φορά, εγώ την φορά που ήμουνα στους 7 ουρανούς το έβλεπα με εντελώς άλλα μάτια.
Για να μη σου πω και το άλλο, ότι είναι φορές που νομίζουμε ότι μας χτυπούν τα βέλη του έρωτος, ενώ στην πραγματικότητα είναι η προβολή που κάνουμε μέσα μας της ανάγκης για να ερωτευτούμε!
Σήμερα το απόγευμα μάλιστα ερωτεύτηκα στιγμιαία μπροστά από τον πάγκο με τα τυριά στον Βασιλόπουλο, ήταν δηλαδή ερωτική η κεφαλογραβιέρα και η φέτα Παρνασσού ή μπας και που καλογυάλισε το Κέρυγκολντ λάιτ;
Άσε παιδί μου με τους έρωτες τώρα που τους βάζεις στην κουβέντα μας!

Όσο για την μετάλλαξη που λες, ε λοιπόν δεν είμαστε μεταλλαγμένοι!
Δηλαδή τι να κάνουμε κι εμείς οι ιθαγενείς; να φέρουμε το εξωτερικό μπάχαλο μέσα στο σπίτι μας; ε όχι, την φωλίτσα μας θα την διαφυλάξουμε ως καταφύγιο και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την εσωτερική μας ισορροπία και προα τα έξω, όσοι μπορούμε κι όπως μπορούμε!
Και δεν είμαστε όλοι το ίδιο, μη μας τσουβαλιάζετε όλους εσείς οι επαναπατρισθέντες. Ότι μπορούμε κάνουμε, αλλά όταν π.χ. σήμερα γινόταν της κακομοίρας στους δρόμους εξαιτίας της απεργίας, τι περίμενες να δεις, τάξη και οργάνωση;

Όσο για την τελευαταία σου παράγραφο στο τελευταίο σου σχόλιο, οφείλω να επισημάνω και να στηλιτεύσω κι από πάνω, ότι κι εκεί που βρισκόσουν πάλι γκρίνιαζες!

Τι θέλετε επιτέλους εσείς οι Αιγόκεροι; και στον παράδεισο να σας πάνε πάλι θα τρώγεστε με τα ρούχα σας!!!

(η τελευταία φράση δεν είναι δικιά μου φυσικά, απλά την ακούω, μπίρι μπίρι όλη μέρα στο αφτί μου, νισάφι πιά, εμείς φταίμε που γεννηθήκαμε Γενάρη;)

scarlett είπε...

Αγαπητε μου εστετ

εγω της τα 'ψαλα της μανας μου που με γεννησε Γεναρη
"τοσες εποχες" της ειπα "τοσα ζωδια, χαζοκατσικι βρηκες να με κανεις" ?
"πού να το ξερα, εκεινα τα χρονια παιδι μου ; αν το ξερα θα σε γεννουσα αλλη εποχη"

κι ετσι τη συγχωρεσα, αφου το εγκλημα εγινε απο αγνοια

οσο για το οτι γκρινιαζα κι εκει που ημουν...φυσικα και γκρινιαζα, δεν το αρνουμαι (αν και με την κολαση του εδω καμια σχεση)
αλλα βλεπεις βρεθηκα οχι κατα λαθος, αλλα εσκεμμενα στο λαθος σημειο, στο λαθος ομοσπονδο κρατιδιο ΚΑΙ υπο τις πιο αντιξοες συνθηκες..
αλλα ολα αυτα ειναι μια μεγαλη ιστορια που ποναει


...και οχι, οχι, οχι οι τοποι μου ειναι ανεξαρτητοι απο τους ερωτες μου. ερωτευομαι τοπους , οπως ερωτευομαι ανθρωπους και αυτα τα δυο δεν συνδεονται υποχρεωτικα μεταξυ τους

ο ερωτας χωρα σε καθε κουβεντα, ισως ο ερωτας θα επρεπε να υπαρχει σε καθε εκφανση της ζωης μας (τελικα ποιο τυρι διαλεξες;)
μη με μαλωνεις ΚΑΙ γι'αυτο ;-)

Τζων Μπόης είπε...

Είχε προσφορά ένα λαδοτύρι Μυτιλήνης, αλλά επειδή είμαι και εστέτ πήρα και λίγο καμαμπέρ γιατί έχω και τραπέζι το Σάββατο!

Η Βάδη Βυτεμβέργη είναι καλύτερα λες;

Δηλαδή αν πιάσουμε κουβέντα για τη Μέρκελ θα ανακατέψουμε και το ερωτικό στοιχείο;
μήπως μωρέ γίνουμε λίγο kinky;

scarlett είπε...

Η Βαδη ειναι καλη. Εμενα τουλαχιστον μου ταιριαζει. Πλουσια, συγχρονη, ανετη


Το αν θελεις να ανακατεψεις τους ερωτες σε κουβεντες για τη Μερκελ, εναποκειται στη δικη σου φαντασια.

Αλλα αγαπητε μου Τζων Μποη, για να μιλησουμε και λιγο σοβαρα, ειτε βρισουμε τη Μερκελ ειτε οχι, ειτε φτιαξουμε ανεκδοτα γι'αυτην και γελοιογραφιες, ειτε δεν το κανουμε, το σημερινο αδιεξοδο της Ελλαδας,το μπαχαλο που αντικριζουμε παντου γυρω μας, η ταπεινωση και ο εξευτελισμος μας ειναι εντελως μα εντελως δικα μας κατορθωματα

Τζων Μπόης είπε...

Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι δικό μας κατόρθωμα, αλλά δεν θα αυτομαστιγωθούμε κι από πάνω για να βγάλουμε λάδι και τους ελεεινούς που μας εκβιάζουν !

οκ η Βάδη έκλεισε!

όσο για τη Μέρκελ, ας ασχοληθεί καλύτερα με αυτήν ο σύζυγός της.

Καληνύχτα Scarlett :)

scarlett είπε...

Καλημερα Τζων Μποη!

Νομιζω πως το μαστιγωμα το τρωμε απο τους δικους μας. Περα απο το οτι μας οδηγησαν εδω που ειμαστε, εδω και τρια χρονια επιτιθενται με μοναδική μανια εναντιον των πιο αδυναμων στρωματων της κοινωνιας μας, διατηρωντας ταυτοχρονα ολα τα δικα τους προνομια και των ημετερων . Ασε που δεν έλυσαν κανενα απο τα προβληματα της κακοδαιμονιας μας. Μα κανενα. Δε νομιζεις πως καποιος λογος υπαρχει που τα διατηρουν ;

Τζων Μπόης είπε...

Καλημέρα Scarlett,

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε, αλλά για την κατάστασή μας ευθύνη φέρουν πολλοί.
Αν η επίλυση του προβλήματος (που τελικά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω και ποιο είναι) προϋποθέτει την ταπείνωση και των εξευτελισμό των πολιτών και δη των ενσυνειδήτων και των ασθενεστέρων, καλύτερα να μην "επιλυθεί".
Στον ασθενή δίνεις το κατάλληλο φάρμακο, δεν τον τιμωρείς κι από πάνω που αρρώστησε, στο κάτω κάτω αν δεν θέλει ο ασθενής να πάρει το φάρμακο που του προτείνεις, άφησέ τον να βρει μόνος του την θεραπεία, αν ζήσει ή πεθάνει θα είναι δική του απόφαση...και το επιχείρημα ότι ασθενής παρακαλεί τον γιατρό να του χορηγήσει ένα φάρμακο με λιγότερες παρενέργειες, εγώ τα ακούω βερεσέ, έχω πάψει να πιστεύω ότι μου σερβίρουν ώστε να νιώσω για όλα ένοχος και έτσι να αποδέχομαι οτιδήποτε μου επιβάλλουν ως σωστό!
Έχουμε όλα τα άδικα του κόσμου τούτου, μην χρεωθούμε και το προπατορικό αμάρτημα!

(υ.γ.: ο εκκλησιαστικός φόρος σε ποσοστό αναλογεί; αν δεν τον δεχτεί κανείς, λες να του κρατήσουν μούτρα;)

Jolly Roger είπε...

Καλησπερα, συγνωμη που επεμβαινω λιγο στην κουβεντα σας, αλλά θελω να επισημανω ενα ουσιωδες πραγματακι:
Κανενας, μα κανενας δεν ζητησε την τιμωρια και τον εξευτελισμο των ελληνων.
Ας σταματησουμε αυτες τις αναλογιες με τους γιατρους και τα φραμακα. Κανενας δεν τιμωρει τους ελληνες, ουτε τους δινει θεραπειες.

Οι ξενοι εδιναν (για δικους τους λογους) επι δεκαετιες λεφτα στους ελληνες. Στα τελη του 2009 (παλι για δικους τους λογους) μας τα ζητησαν πισω.
Το ποιοι ακριβως ειναι αυτοι οι "ξενοι" και ποια ηταν τα κινητρα τους ωστε πρωτα να μας δινουν και μετά να τα ζητανε πισω, ειναι μια μακρυα και πονεμενη ιστορια. Εχει να κανει με θεωριες συνωμοσιας, γεωπολιτικα σχεδια, παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα και άλλα πολλά (γνωστα και αγνωστα).

Η ελληνικη κοινωνια φταιει παρα πολυ για δυο τερατωδη συλλογικα λαθη.
Το πρωτο λαθος ειναι οτι δεν αξιοποιησε αυτον τον πακτωλο χρηματων που ερχονταν επι δεκαετιες. Το να χτιζεις βιλες και τζακουτζι σε ιδιωτικο επιπεδο, φαραωνικα εργα (με βαση παντα τα μπετα / ντουβαρια) και ρεμουλες σε κρατικο επιπεδο ΔΕΝ ειναι αξιοποιηση ολων αυτων των χρηματων που παιρναμε.
Αν τα ειχαμε κανει υποδομες και τεχνολογια, τωρα θα ειχαμε την Μερκελ κατω απο την μποτα μας, να μας ζητιανευει δανεικα.

Το δευτερο λαθος (και ειναι αυτο που κανει την Scarlett να γκρινιαζει στο ποστ) ειναι οτι οταν μας ζητησαν πισω τα λεφτα, εμεις τα πηραμε απο τους πιο αδυνατους.

Οι ξενοι μας ζητησαν λεφτα. Στις αρχες δεν μας επεβαλλαν το πως θα τα βρουμε. Το 2010 - πολυ πριν το δντ - το κρατος μας ακομα σκορπαγε σαν να μην υπαρχει αυριο.
Τοσο το κρατος, οσο και η κοινωνια μας σαν συνολο αγωνιζεται λυσσαλεα εδω και 3 χρονια να μην αλλαξει τιποτα.
Θα μπορουσαμε να καταργησουμε αχρηστες επιτροπες (ουτε ΜΙΑ), να πιασουμε την φοροδιαφυγη. Χιλιαδες άλλες αποφασεις θα μας ειχαν φερει απιθανοδισεκατομμυρια. Αρκετα για να ξεπληρωσουμε την Μερκελ και να μας περισσεψουν κι απο πανω.

Αλλά εμεις σταθηκαμε ανικανοι ακομα και στο να απελευθερωσουμε το επαγγελμα του φορτηγατζη (αντιθετα, τους αφηνουμε ασυδοτους να κανουν λαθρεμποριο ξυλειας, καταστρεφοντας την Πατριδα μας).
Ε, οκ, μετα απο 3 χρονια αναμονης, ηρθαν οι ξενοι και απαιτουν συνταξη στα 67. Αφου περιμενουν εδω και 3 χρονια να γινουν διαθρωτικες αλλαγες, τις οποιες εμεις λυσσαλεα αρνιομαστε, τι άλλη μεθοδος τους απομενει για να παρουν τα λεφτα τους;

Για να τελειωνω με το διπλοσεντονο: οπως ειπε και η Κυρια Καγκελαριος, ματωνει η καρδια μας με τους ελληνες συνταξιουχους που πεινανε. Αλλά οταν οι ιδιοι οι ελληνες εχουν την επιλογη αναμεσα σε διαρθρωτικες αλλαγες και περικοπες συνταξεων και συνειδητα επιλεγουν τις περικοπες, τι περιμενεις να κανουν οι ξενοι;

Κανενας λοιπον δεν θελει να φορτωσει στους ελληνες το προπατορικο αμαρτημα. Ουτε καμμια άλλη τιμωρια. Κανενας δεν θελει να τους εξευτελισει (εκτος απο τους ιδιους που εξευτελιζουν διαρκως τους εαυτους τους).

Οι ξενοι ζητανε λεφτα. Ολοι ξερουμε πως μπορουν να βρεθουν αυτα τα λεφτα (φοροδιαφυγη + διαρθρ. αλλαγες). Αλλά επιμενουμε να μην το εφαρμοζουμε.
Προβλημα μας.
Ας τα παρουμε λοιπον απο τους συνταξιουχους και τους χαμηλομισθους. Αλλά οχι να μας φταει η Μερκελ μετά που δηθεν θελει να μας τιμωρησει για το προπατορικο αμαρτημα.

Τζων Μπόης είπε...

Πειρατή, λείπει η Scarlett από την παρέα, μην της κάνουμε ρημαδιό το "σπιτάκι" :))

Προσυπογράφω σε ότι ακριβώς γράφεις, αυτά φωνάζω κι εγώ συνέχεια, έτσι είναι και ακόμα περισσότερα!

Όμως, όπως έχει γίνει λίγο καραμέλα η θεωρία περί τιμωρίας, άλλο τόσο φαντάζει κλισέ και η θεωρία των κακών Ελλήνων που κοροϊδεύουν το σύμπαν!
Επειδή εμείς είμαστε παντελώς ανίκανοι να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας, αυτό δεν νομιμοποιεί και τους δανειστές μας στο να χρησιμοποιούν πρακτικές που χαρακτηρίζονται ιταμές για μια ολόκληρη κοινωνία.
Πολύ απλά αν είχανε λίγο μυαλό παραπάνω δεν θα διέλυαν την παραγωγική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας (συνεπικουρούμενοι φυσικά από τα δικά μας τα σαίνια), μόνο και μόνο για να επιτύχουν ένα λογιστικό, ή έστω προσωρινά εισπρακτικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια να χάσουν τα πολύ περισσότερα που έχουν να λάβουν!
Αν αυτό δεν είναι τσαρλατανισμός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και ως ύποπτο.
Αυτά τα κάνουν κάτι άπειροι λογιστές επιχειρήσεων που προσπαθούν να φτιάξουν λίγο τα βιβλία της επιχείρησης προτού πάρουν μετεγγραφή σε άλλη! Ούτε καν οικονομολόγοι δεν μοιάζουν να είναι!
Επαναλαμβάνω ότι η δική μας ανικανότητα είναι που έχει δημιουργήσει μια εικόνα ακόμα και δικαιολόγησης των πρακτικών των δανειστών!
Εκεί φτάσαμε!
Πειρατή, οι λύσεις δεν είναι λογιστικού τύπου, το αντιλαμβάνεσαι. Οι λύσεις είναι ζήτημα πολιτικής, πνοής και οράματος κι αυτά ούτε εδώ τα βλέπω (καλά εδώ είμαστε για τα μπάζα) κι ακόμα περισσότερα ούτε στις φάτσες και στις πρακτικές των ξένων.

Την καλησπέρα μου :)

scarlett είπε...

πειρατη, σ'ευχαριστω , πανω κατω θα διατυπωνα τις ιδιες σκεψεις

Τζων Μποη, ουτε κι εγω πιστευω πως οι ξενοι ειναι αυτοι που μας ταπεινωνουν και μας εξευτελιζουν. Λιγο καιρο να παρακολουθησεις δελτια ελληνικων ειδησεων , την βλεπεις την ξεφτιλα να ξεδιπλωνεται μπροστα στα ματια σου, σε ολο της το μεγαλειο.
Παντου διαφθορα, παρανομιες, φοροδιαφυγη. Παντου ολοφανερες λυσεις, που ομως κανενας , αλλα κανενας δεν προβαινει σ'αυτες.
Μπορεις να μου πεις πιο απλο τροπο απο την αφαιρεση αδειας εξασκησης επαγγελματος σε γιατρο που παιρνει φακελακια ή που παρανομει με οποιοδηποτε τροπο ; Αντι γι'αυτο, τον κυριο δοκτορα που εβγαλε τυφλη τη μιση Ζακυνθο, συνεχιζουμε να τον πληρωνουμε με χρηματα του ελληνικου κρατους.(Πηρε ,λεει, μεταθεση στον Πυργο...ακομη και να το γραψεις ντρεπεσαι)



Τωρα μολις εφτασε το νεο σου σχολιο Τζων Μποη...
Συμφωνω μαζι σου πως :
"Οι λύσεις είναι ζήτημα πολιτικής, πνοής και οράματος"

Αλλα επειδη σ'αυτους εκει μεσα στη Βουλη μαλλον τους λειπει και η πνοη και το οραμα
Θα ηθελα - ίσως για να εμπνευστουν λιγακι - να πληρωνονται κατα τη διαρκεια της θητειας με το ενιαιο μισθολογιο (στο κατω κατω τι ενιαιο ειναι οταν δεν ισχυει για ολους τους κρατικους λειτουργους ;),θα ηθελα να μην εχουν κανενα παραπανω προνομιο και ειδικη μεταχειριση, επισης να ειναι υποχρεωμενοι να επισκεπτονται αποκλειστικα γιατρους του ΕΟΠΥΥ (πώς να φτιαξεις το Συστημα Υγειας οταν το αγνοεις;) ,τις μερες των απεργειων να χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ (για να ερχονται λιγο κοντα στο λαο τους που στο κατω κατω κυβερνουν) και η βουλευτικη τους θητεια να εχει οπωσδηποτε μα οπωσδηποτε ημερομηνια ληξης και να ειναι υποχρεωμενοι μετα απο αυτην να εργαστουν όπως όλοι μας μεχρι τα 67, τα 70 ή οποτε τελος παντων.

Αυτα ειναι μερικα απλα πραγματακια που εντελως προχειρα σκεφτηκα, οπως βλεπεις την Τροικα δεν την ανακατεψα καθολου, γιατι δεν με ενδιαφερει η Τροικα. Η Τροικα ζηταει κι αυτοι που διαπραγματευονται μαζι της, διαπραγματευονται με βαση ζωες αλλωνων που δεν τους ενδιαφερουν. Ε...αυτο το τελευταιο θα ηθελα να αλλαξω

..και ισως τοτε να μην "διέλυαν την παραγωγική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της χώρας"

Jolly Roger είπε...

Για να ξαναγυρισω στο θεμα του αρχικου ποστ.
Κανενας μας δεν ζει σε μια φυσσαλιδα κενου. Η σκεψη οτι αρκει ο/η συντροφος μας και θα ειμασταν ευτυχισμενοι ακομα και στην καλυβα του μπαρμπα Θωμα ειναι ρομαντικη μεν, μη ρεαλιστικη δε.

Στην πραγματικοτητα, αν εξω απο την καλυβα του μπαρμπα Θωμα βιωνω καθημερινα την κολαση, καποια μερα θα γυρισω στην καλυβα και θα στειλω την αγαπημενη μου στον αγυριστο.

Τα προβληματα της ελληνικης κοινωνιας ηταν γνωστα απο την εποχη των πατεραδων μας. Η κοινωνια ειχε αρχισει να σαπιζει απο τα 60's. Οι λυσεις (διαφορετικες καθε εποχη) ηταν επαρκως γνωστες.

Η διαφορά της ελληνικης κοινωνιας με τις ευρωπαικες ηταν οτι οι ευρωπαικες κοινωνιες θεσπισαν εναν κοινωνικο διαλογο που παντα κατεληγε σε καποιο consensus. Μια κοινη παραδοχη δλδ. που γινεται σεβαστη απο ολους.

Στην Ελλαδα ποτέ στα τελευταια 50 χρονια δεν υπηρξε κοινωνικος διαλογος. Ο τελευταιος διαλογος που εγινε αναμεσα σε ελληνες ηταν το '49 - με τα οπλα στα χερια και την γνωστη καταληξη.

Το αποτελεσμα ηταν να περιχαρακωνονται οι ελληνες σε επαλληλους κυκλους. Πρωτα εγω, μετα η οικογενεια μου, μετα η συντεχνια μου.

Η έλλειψη διαλογου, μας αναγκασε να υπερασπιζει ο καθενας το οικογενειακο ειτε το επαγγελματικο του χαρακωμα. Μερικες φορες κερδιζαμε εμεις, μερικες φορες κερδιζαν οι άλλοι.

Δεν μαθαμε ποτέ τι ειναι δικο μου και τι ειναι δικο σου. Η καταληξη ειναι, οτι μπορω να αποκτησω τα παντα, αν τα παρω απο εσενα. Εσυ μπορεις να μου παρεις τα παντα, αν διαθετεις αρκετο θρασος και αρκετες "ακρες" στο γκουβερνο (γι αυτο το ρουσφετι ανθει και θαλλει).

Στην Ελλαδα πρεπει διαρκως να υπερασπιζομαι την αξιοπρεπεια μου. Ακομα και τα πιο αυτονοητα, τα πιο στοιχειωδη (π.χ. να περιμενεις την σειρα σου στο κοκκινο φαναρι) αμφισβητουνται διαρκως.

Γι' αυτο και η ελληνικη κοινωνια τα τελευταια 40 χρονια ειναι η πιο επιθετικη που εχω γνωρισει.

Οι πιο ευαισθητοι περιχαρακωνονται οσο μπορουν. Καμμια σχεση με τους "εξω", καμμια συνδιαλλαγη. Μην τολμησεις να ανοιξεις παρτιδες με το κρατος, μην τολμησεις να ζητησεις τιποτα. Μην δινεις στοχο. Η ζωη σου περιοριζεται σε εσενα, τον/την συντροφο σου, το διαμερισματακι σου και 2 αγαπημενους φιλους. Οι σχεσεις με τους πολλους, την κοινωνια ειναι οσο πιο λιγες γινεται.

Αυτος ο ελληνικος τροπος ζωης ηταν εφικτος οσο υπηρχε μια επιπλαστη οικονομικη ευμαρεια με δανεικα. Οσο ειχες το αυτοκινητακι σου και το διαμερισματακι σου, απλα δεν ασχολιοσουν με την κοινωνια.
Live and let live. Ας πανε να γ....θουνε ολοι, αρκει εγω και η οικογενεια μου να ειμαστε καλα.

Ετσι εξηγειται και η πολυσυζητημενη ανοχη των ελληνων απεναντι στην διαφθορα. Το περιβοητο μαζι τα φαγαμε.
ΟΛΟΙ ξεραμε για τα λαμογια, για τις ρεμουλες, για τους διορισμους απο το παραθυρο. ΟΛΟΙ τα ξεραμε ΟΛΑ.
Στις ευρωπαικες κοινωνιες θα τους ειχαν κρεμασει απο τα @@ - επειδη παραβηκαν το consensus. Εμας μας αρκουσε το να μην πειραζουν το δικο μας χαρακωμα (οικογενεια), την δικη μας ψευδαισθηση ευτυχιας.

Τωρα που τα δανεικα μας τα ξεκοψε η Μερκελ, ο ενας μας προσπαθει να στριψει το λαρυγγι του άλλου. Τωρα πια αυτο το μοντελο ζωης δεν λειτουργει. Τωρα ειναι αργα για να συζητησουμε νηφαλια και να βρουμε εναν κοινο τοπο.

Δεν ξερω για τους άλλους ανθρωπους, αλλά αυτο δεν ειναι ποιοτητα ζωης για μενα. Οσο και να εχω την αγαπημενη μου διπλα μου, χωρις αυτο δεν μπορω να ζησω.
Αυτο το consensus το απαιτω. Θελω να ξερω ξεκαθαρα τα δικαιωματα μου και τις υποχρεωσεις μου. Θελω να ζω ΧΩΡΙΣ να χρειαζεται να υπερασπιζομαι τα αυτονοητα απεναντι σε καθε κερατά ανεγκεφαλο που νομιζει οτι ειναι μαγκας και νταης.

Τζων Μπόης είπε...

Ίσως να μην έγινα σαφής.
Οι κυβερνώντες μας μου μοιάζουν βδελυροί, δυστυχώς.
Η πραγματική τους βούληση είναι να κρατηθούν από ένα σκαρί που βουλιάζει αδιαφορώντας για τον κόσμο και ακόμα χειρότερα για τους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνίας μας.
Ο λαός φέρει μεγάλη ευθύνη για όσα έχουν συμβεί, αλλά και για αυτά που συμβαίνουν.
Νομίζω ότι με αυτό το κεφάλαιο έχουμε κλείσει.
Μαστιγωνόμαστε από τους αυτούς που διαλέξαμε κι αυτομαστιγωνόμαστε επίσης εξαιτίας της δικής μας αβλεψίας και βούλησης να αλλάξουμε τα της χώρας.

Απλά, δεν αντέχω άλλο να βρίσκουμε κάθε φορά έναν αποδιοπομπαίο τράγο, που είτε αυτός λέγεται Κυβέρνηση, είτε λέγεται πολιτικοί (στο σύνολό τους), είτε λέγεται λαός, είτε λέγονται ξένοι δανειστές και να του φορτώνουμε τα κρίματα του κόσμου τούτου.

Είναι βολική αυτή η θεωρία και βαθύτατα αποπροσανατολιστική.
Είναι μια θεωρία που δεν χρειάζεται να σκεφτείς και πολύ, έχουν σκεφτεί άλλοι για σένα πιο πριν και ως εκ τούτου σου έχουν έτοιμη και τη λύση.

Αν δεχτούμε την πλύση εγκεφάλου ότι "μαζί τα φάγαμε", τότε δεν έχουμε - από ηθικής άποψης - άλλη εναλλακτική από το να ακολουθήσουμε την πρακτική του "μαζί τα πληρώνουμε".
Ε όχι!
Αν δεχτούμε τη λογική των κακών ξένων που επιβουλεύονται τις περιουσίες μας και τη δόλια χώρας μας, οιμέ, τότε θα πρέπει να καταφύγω στο σάπιο πολιτικό μας σύστημα και να βρω αποκούμπι σε ότι πιο πολύ σιχαίνομαι στη ζωή μου.
Ε όχι!
Αν δεχτούμε τη λογική του παντελώς ανίκανου πολιτικού μας συστήματος, αλλά και του σάπιου λαού, τότε δεν έχουμε άλλη εναλλακτική από τα να δεχόμαστε την οποιαδήποτε πρακτική μας επιβάλλουν παράγοντες οι οποίοι βρίσκονται εκτός χώρας.
Ε όχι, επίσης!

Αυτές τις θεωρίες δεν θα τις φάω.

Αν εσύ ως χώρα εξευτελίζεις το λαό σου, γιατί να μην το κάνουν και οι ξένοι, που στο κάτω κάτω έχουν έρθει εδώ για να πάρουν τα χρωστούμενα!
Ωραία εικόνα, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα...πρέπει τώρα εγώ να νιώσω συμπάθεια για κάποιους από όλους αυτούς και να τους δικαιολογήσω κι από πάνω;

Δεν θα ακολουθήσω τον δρόμο που μου δείχνουν πότε οι μεν και πότε οι δε, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, δεν θέλω να αποδεχτώ την μοναδική τους αλήθεια κι αν ο δρόμος για να νοικοκυρέψουμε τη χώρα μας περνά μέσα από την εξαθλίωση των πολιτών, δεν θα τον ακολουθήσω τουλάχιστον με την βούλησή μου.

Είναι καλή η Βάδη ε;

Τζων Μπόης είπε...

Πειρατή, δεν είπαμε να ζήσεις εσαεί στην καλύβα του μπαρμπα Θωμά, μόνο και μόνο επειδή είσαι ερωτευμένος...
Ο έρωτας λένε κρατάει πάνω κάτω 6 μήνες.

Στα υπόλοιπα που έχουν σχέση με τη διαβίωση συμφωνούμε...εκτός κι αν ο στόχος είναι η συνεχής αναζήτηση ερώτων καιη συνεχής παραμονή σε ένα ροζ συννεφάκι...
Το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός, όπως ξέρεις...

scarlett είπε...

πειρατη η τελευταια σου παραγραφος τα λεει ολα
και φυσικα με βρισκει συμφωνη
(δε θελω να επαναλαμβανω τα ιδια)

scarlett είπε...

Τζων Μποη
"Είναι καλή η Βάδη ε;"

στα λογια μου ερχεσαι...
:)

(ραντεβου στην Königstrasse)

Τζων Μπόης είπε...

χαχα! δεν μου απάντησες για τον εκκλησιαστικό φόρο όμως

Jolly Roger είπε...

Υ.Γ. Τωρα ειδα τα σχολια σας.

Τζων Μποη, το (ανοητο ετσι κι αλλιως) κλισε οτι οι ελληνες ειναι δηθεν τεμπεληδες και δηθεν κοροιδεψαν τους αγνους και αμολυντους γερμανους εχει παψει να χρησιμοποιειται εδω και 2 χρονια.
Αρα πρεπει να βρουμε κατι καινουργιο να τους προσαψουμε.

Συμφωνω μαζι σου οτι οι λυσεις δεν μπορει να ειναι λογιστικες. Αυτο το ξερου οι γερμανοι και η τροικα καλυτερα απο εσενα και απο εμενα. Το ξερουν πολυ καλα οτι οι συνταγες του μνημονιου ειναι καταδικασμενες. Αλλά δεν τους αφηνουμε άλλη επιλογη.

Τι άλλο θα μπορουσαν να κανουν; Δηλαδη αν συνεχιζαν να μπουκωνουν δισεκατομμυρια την καραδιεφθαρμενη πολιτικη / οικονομικη μας ελιτ, θα το θεωρουσες λυση;

Τι άλλο μπορουν να κανουν οι ξενοι - στα πλαισια μιας αστικης δημοκρατιας και μιας εθνικης κυριαρχιας παντα;
(εκτος αν τους ζηταμε να ερθουν εδω οι γκαουλαιτερ και να μας επιβαλλουν το ποσον αερα θα αναπνεουμε).

Εχει μαλλιασει η γλωσσα ολων των ευρωπαιων ηγετων να επαναλαμβανουν σε καθε ευκαιρια τα αυτονοητα. Φτιαξτε υποδομες, τσακιστε την γραφειοκρατια και την φοροδιαφυγη. Δεν περναει μερα που να μην το διαβαζω σε καποιο ευρωπαικο εντυπο, διατυπωμενο σε ολους τους τονους απο ολους τους επισημους (και μη) ευρωπαιους.
Διαρθρωτικες αλλαγες ειναι το Α και το Ω που ζηταει η Μερκελ.

Αφου δεν θελουμε να αλλαξει τιποτα σ' αυτην την χωρα, τι άλλη αντιδραση τους μενει; Εδω και 3 χρονια παιζουμε το κρυφτουλι. Το ΜΟΝΟ που θελουμε ειναι η επιστροφη στο 2004. Ε, καποτε πρεπει να το εμπεδωσουμε, οτι το 2004 δεν θα ξαναρθει.

Λες (και μαζι σου η ελληνικη πλειοψηφια) οτι το μνημονιο δεν θα αποδωσει. Ωραια, τι ζηταει ο ελληνικος λαος; Εκτος απο την επιστροφη στο 2004 φυσικα.
Επιμηκυνση; Αναδιαρθρωση; Διαπραγματευση; Τινος πραγματος; Με τι ελπιδες επιτυχιας;

Αντε, εστω οτι θα μεσολαβησω εγω στην Μερκελ και θα μας χαρισει ΟΛΑ τα χρεη. Τι θα γινει μετα; Θα αρχισουν οι υδραιοι να κοβουν αποδειξεις; Θα σταματησουν οι γιατροι να παιρνουν φακελακια και οι εργολαβοι να καινε τα δαση;

Ηρθε πριν 1 χρονο ο υπουργος οικονομικων της Γερμανιας (Ρεσλερ) στην Ελλαδα. Στην κουστωδια του ειχε 20 γερμανους επιχειρηματιες με τα εκατομμυρια στο χερι, προκειμενου να κανουν επενδυσεις.
Ξερεις τι λενε οι ανθρωποι αυτοι σημερα: "την ιδια μερα που εμεις μπαιναμε στην χωρα για να κανουμε επενδυσεις, συναντησαμε τους ελληνες επιχειρηματιες που εβγαζαν τα λεφτα τους στην Ελβετια".

Πες μου σε παρακαλω αγαπητε Τζων, τι θα εκανες εσυ στην θεση της Μερκελ και του Ρεσλερ και του Σοιμπλε;

Καλο και σωστο ειναι να λεμε οτι τα μετρα του μνημονιου δεν θα αποδωσουν. Μηπως ξερεις εσυ καποια μετρα που θα αποδωσουν και να ΘΕΛΕΙ ο ελληνικος λαος να τα εφαρμοσει;

scarlett είπε...

για τον εκκλησιαστικο φορο σε παραπεμπω στον πειρατη
(κι εσενα αυτος ο φορος σου εκατσε ; αυτα που πληρωνουμε εδω και δεν ξερουμε σε ποια μαυρη τρυπα χανονται δε σ'απασχολουν;)

Jolly Roger είπε...

Βρε σε καλο σας, εσεις πληκτρολογειτε σαν πολυβολα ;-)

Αυτο ειναι το τελευταιο σχολιο απο μεριας μου για σημερα. Οχι οτι περιφρονω την παρεα σας, αλλά εχω εναν γερμανο πελατη πανω απο το κεφαλι μου, που περιμενει αποτελεσαματα για τα λεφτα που με πληρωνει ;-)

Για τον εκκλησιαστικο φορο των γερμανων (για να μην μενουν αποριες).

Ο καθε γερμανος δηλωνει στην εφορια, αν ανηκει σε καποια εκκλησια. Χωρις καμμια γραφειοκρατικη διατυπωση. Απλα βαζει ενα Χ σε καποιο τετραγωνακι στην δηλωση. Η εφορια διασταυρωνει (αν θελει) τα στοιχεια με τις λιστες που κρατανε οι εκκλησιες για τους πιστους τους.

Απο εκει και μετα, η εφορια εισπραττει καποιον *προσθετο* φορο πανω στο εισοδημα σου. Ο προσθετος φορος κυμαινεται αναλογα με το κρατιδιο, αναμεσα στο 8% και το 9% του εισοδηματος σου.
Οποιοδηποτε εισοδημα κι αν εχεις (υπαλληλοι, ελευθεροι επαγγ. κλπ. ).

Προφανως, εγω που εχω δηλωσει αθεος (βαζω Χ στο καταλληλο κουτακι της δηλωσης) δεν πληρωνω ποτέ εκκλησιαστικο φορο.

Η εφορια παιρνει αυτο το επιπροσθετο 8% - 9% πανω στον φορο εισοδηματος και το δινει στις εκκλησιες που ανηκει ο καθε πιστος.

Ολο; Οοοοοοχι ολο! Η εφορια (το γερμ. κρατος) παρακρατει μια αμοιβη για τους κοπους της, δηλαδη την συλλογη των φορων και την τηρηση βιβλιων ;-)
Οι εκκλησιες κανουν με την σειρα τους οτι θελουν με τα λεφτα των πιστων τους (ελεγχονται ομως απο τους πιστους μεσω διαφορων επιτροπων κλπ.).

Οι εκκλησιες πληρωνουν με αυτο το 8-9% (μειον την αμοιβη της εφοριας) ΟΛΑ τους τα εξοδα. Αμοιβες κληρικων, χτισιμο και συντηρηση εκκλησιων κλπ.
Και τους μενουν και ΠΑΡΑ πολλα υπολοιπο, ωστε να κανουν και τις αγαθοεργιες τους (νοσοκομεια, σχολεια, φτωχοκομεια κλπ. ).

* * * *
Συγγενες θεμα:
το κρατος ενισχυει με μια επιδοτηση 30% ολα τα κοινωνικα εργα. Αν δηλαδη φτιαξεις ενα γηροκομειο (και αν πληρεις τις κρατικες προδιαγραφες που ειναι αυστηροτατες και ελεγχονται διαρκως), τοτε το κρατος θα σε πληρωσει το 30% των εξοδων κατασκευης. Συν το 30% των τρεχοντων εξοδων λειτουργιας.
Εννοειται οτι πρεπει να πληρωσεις εσυ το 70% απο την τσεπη σου.

Οι εκκλησιες παιρνουν λοιπον λεφτα απο το κρατος μεσω αυτης της οδου. Αλλά προκειται για διαφανή διαδικασια, επειδη οι εκκλησιες αντιμετωπιζονται οπως ολοι οι αλλοι ιδιωτες (και ειναι ΠΑΡΑ πολλοι) που κανουν το ιδιο πραγμα - δλδ. την λειτουργια ενος κοινωφελους ιδρυματος.

Τζων Μπόης είπε...

Άρα αγαπητέ Πειρατή, έρχεσαι στα λόγια μου και μου λες ότι επειδή είμαστε για...(να μην την πω την έκφραση ε;) κάτσε να τους πηδήξουμε μπας και συνετιστούν.

Μην με βάζεις στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών δυνάμεων που απορρίπτουν κάθε υποδιαστολή του Μνημονίου. Αν στο Μηνημόνιο υπάρχουν 100 καλά πράγματα, υπάρχουν κι άλλα 20 τα οποία ενδεχομένως αναιρούν τα 100 καλά που θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει.
Αν επίσης το πρόβλημα ήταν καθαρά ελληνικό θα σου έλεγα και να μας πηδήξουν και να μας παρατήσουν κι από πάνω, αλλά αμ δε!
Η ίδια συνταγή για όλες τις αμαρτωλές χώρες, ενώ παραδέχονται ότι η Ελλάδα είναι μια εντελώς ειδική περίπτωση (το έχει πει κι ο Σόιμπλε προσφάτως), πίστεψέ με δεν θα πιάσει. Από τη στιγμή μάλιστα που επιμένουν ενώ βλέπουν την ανεργία στο 25% (είναι περισσότερη), την κατάρρευση της οικονομίας και την αύξηση του ρατσισμού/εθνικισμού, απορώ εάν πραγματικά θέλουν τα χρωστούμενα πίσω ή κάτι άλλο.
Σου επαναλαμβάνω και πάλι ότι εάν αυτοί είναι τσαρλατάνοι δεν θα βρω εγώ αποκούμπι στη δική μας εγχώρια φαιδρότητα!

Μου ζητάς μια εναλλακτική σε σχέση με τα όσα εφαρμόζονται.
Δεν την γνωρίζω κι ούτε η λύση είναι πιο πολλά λεφτά στον σπάταλο. Ξέρω όμως, ή μάλλον το βιώνω ότι η λύση που μου εφαρμόζουν είναι τοξική, ειδικά όταν βλέπουν το εγχώριο σύστημα να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Έπρεπε να μας είχαν εγκαταλείψει. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι την σπουδή που δείχνουν για παροχή βοήθειας στη χώρα και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Μάλλον διακυβεύονται πολλά..

Αν θες να μου εκμαιεύσεις κάποια δήλωση περί μείωσης του σπάταλου Δημοσίου θα σου πω αυτό που φωνάζω στα μούτρα πολλών (και στη συνέχεια με βρίζουν), ότι το Δημόσιο θα πρέπει να κλείσει για 6 μήνες, να απολυθούν όλοι, να επαναπροσληφθούν οι κατάλληλοι και όσοι χρειάζονται και εάν αποκαλυφθεί ότι Δημόσιος λειτουργός παραβίασε τον όρκο του, να προβλέπεται δήμευση περιουσίας και άμεση ρευστοποίηση κι από πάνω δημόσια διαπόμπευση του.
Ε δεν ζητάω και να τον πηδήξουμε κιόλας, έχω ένα επίπεδο!!!

Τζων Μπόης είπε...

Πειρατή, με τα της εκκλησίας έχω καλυφθεί και σε ευχαριστώ!

Ούτως ή άλλως κολασμένος είμαι!

Ραντεβού, όπως λέει και η Sacrlett, στην Königstrasse για μπύρες...θα φοράω μια μπλούζα που λέει "είμαι το νούμερο 8" :))

Jolly Roger είπε...

Αντε, με τσακισατε.

Μια πικαντικη λεπτομερεια για τον εκκλησιαστικο φορο στην Γερμανια.

Οσα εγραψα πιο πανω ισχυουν φυσικα για ολες τις αναγνωρισμενες εκκλησιες, αναμεσα τους και την ελληνικη ορθοδοξη.

Με μια διαφορά: η Χ.Ο. εκκλησια ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ απο το δικαιωμα που εχει στον εκκλησιαστικο φορο. Με άλλα λογια, ειτε δηλωσεις αθεος, ειτε Χ.Ο. δεν πληρωνεις εκκλησιαστικο φορο.

Στην Γερμανια εργαζονται 900.000 ελληνες (δεν μετραω παιδια, γιαγιαδες, φοιτητες κ.α.). Με εναν μεσο ορο εισοδηματος 1500 / μηνα, θα ειχαμε γυρω στα 120 εκατομμυριακια καθε μηνα για την Χ.Ο. εκκλησια. Η γερμ. εφορια θα μπορουσε να τα μαζεψει για παρτη τους και να τους τα δωσει - οπως με ολες τις αλλες εκκλησιες.
Γιατι δεν τα παιρνουν;

Πρωτον επειδη ετσι κι αλλιως τους τα δινει το ελληνικο κρατος. Γιατι να τα ζητησουν απο το γερμανικο; Μηπως εχει η Χ.Ο. εκκλησια κανενα συμφερον να διευκολυνει το ελληνικο κρατος;

Δευτερον επειδη ξερουν οτι αν τα ζηταγαν απο τους ελληνες "πιστους", οι τελευταιοι θα αποχωρουσαν σωρηδον απο τους στοργικους κολπους της Χ.Ο. εκκλησιας.

Προτιμανε λοιπον να τα τρωνε απο τους πιστους για τους γαμους και τα βαφτισια.
Ετσι βγαζουν προφανως περισσοτερα απο 1.5 δις / ετος, συν οτι προκειται για αδηλωτα και αφορολογητα λεφτα.

Ελληνικη μαγκιά.
Οχι παιζουμε.

Υ.Γ. Αυτες τις μερες διαβαζω οτι τσακωνεται ο σαχλαμαρας με την τροικα για 2 ψωροδις. Απο τον εκκλησιαστικο φορο της Γερμανιας θα μπορουσε να παρει 1.5 και δεν το κανει.
Προτιμαει να ποδοπατησει για άλλη μια φορα τους συνταξιουχους και τους δασκαλους.
Ειπατε τιποτα;

Jolly Roger είπε...

Τσατ ρουμ το καναμε εδω μεσα ;-)

Δυστυχως πρεπει να σας αφησω.
Οι απαντησεις αυριο.

Φυσικα και θα συναντηθουμε. Στην Königstrasse η στα Πετραλωνα.

Εγω θα φοραω ενα μπλουζακι που θα λεει "όλες με θελουν για το κορμι μου" :-)

Roadartist είπε...

"στο μεταξύ νιώθω απόλυτα δυστυχισμένη εδώ. Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Α
με κυνηγά διαρκώς ένα feeling του πού είναι η έξοδος κινδύνου ;"

Πάμπολλοι άνθρωποι αισθάνονται ακριβώς έτσι όπως εσύ και μάλιστα τυχαίνει να ζουν σε χώρες με πολύ καλό ποιοτικό επίπεδο και όμως αν δεις οι αυτοκτονίες είναι αρκετά υψηλές...

Πως λοιπόν να μην αισθάνεται έτσι κάποιος στην Ελλάδα του 2012, σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Με μια πολύπλευρη βαθιά κρίση αξιών; Αυτή τη στιγμή νοσεί το ίδιο το σύστημα.

Χρειάζεται δύναμη, πρώτα από όλα ψυχική, επαναπροσδιορισμός αξιών, αντιστάσεις και άνθρωποι κοντά.
Πάνω από όλα Άνθρωποι. Εύχομαι να είσαι καλά, κοντά σε ανθρώπους που σε αγαπούν. Καλό απόγευμα να έχεις.

scarlett είπε...

Καλως την Roadartist!

Σ'ευχαριστω για την ενθαρρυνση που μου δινεις.
Η αληθεια ειναι πως ασχετα απο το τι κανει ανθρωπους σε άλλα μηκη και πλατη να νιωθουν δυστυχισμενοι,
η παρουσα κατασταση , αλλα και το μελλον μας στην Ελλαδα (κυριως αυτο) δεν μας αφηνει πολλα περιθωρια αισιοδοξιας

Οταν καθημερινα αγωνιας για το ποσο χειροτερο μπορει να γινει το "αυριο" σου, δεν υπαρχουν και πολλα περιθωρια για να κανεις ανεμελα ονειρα και σχεδια.
Απο την αλλη χωρις αυτα η ζωη μας καταντα μονοτονα μιζερη