Κυριακή 14 Απριλίου 2013

απλά πράγματα

Τελικά ο Απρίλης μοιάζει να είναι ο αγαπημένος μου μήνας. Ίσως πάλι να μου είχε λείψει πολύ αυτή η άνοιξη, έτσι όπως φέτος ξεδιπλώνεται.
Ο ουρανός φοράει γαλάζια με λευκά συννεφάκια, οι νεραντζιές σε μεθάνε με το άρωμά τους, το καλοκαίρι είναι  μόλις δυο βήματα μακριά.
Όλα μοιάζουν με μια υπόσχεση. Ακόμη κι αν οι τωρινές συνθήκες μας κάνουν να νιώθουμε σαν σχοινοβάτες σε λεπτό σχοινί, όλα μοιάζουν με μία υπόσχεση.
Κι αυτό το αίσθημα της ανεξήγητης προσμονής, άσχετα από το τι θα φέρει το αύριο (που στο κάτω κάτω ποτέ δε μας ρωτάει), ίσως να είναι το πιο ακριβό μας.

Μαζί με μια αγκαλιά που ξυπνάς το πρωί και που κάνει όλα τα άλλα να μοιάζουν ασήμαντα . Τις τρυφερές κουβέντες με κείνους που πιο πολύ αγαπάς, ακόμη κι αν μοιάζουν τρομερά συνηθισμένες. Το ικανοποιημένο βλέμμα του Πορτοκαλή που γλείφεται χορτάτος. Την ομολογία του Γ πως αγαπάει την Ν.
Απλά πράγματα.

4 σχόλια:

thinks είπε...

Ο Απρίλιος είναι πάντα υπέροχος γιατί ξυπνάει η φύση και δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την καινούργια ζωή. Καλή Άνοιξη Scarlett :-)

scarlett είπε...

Καλη Ανοιξη και σε σας, Δημητρη, που σιγουρα την νιωθετε πολυ πιο εντονα και με ολες τις αισθησεις στα ομορφα εξοχικα σας μερη!

Τζων Μπόης είπε...

Ωραίος ο Απρίλιος, αλλά τώρα θυμήθηκα τρία γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα και τη σημάδεψαν ακριβώς μέσα σε αυτόν τον μήνα:

α) Η εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο
β) Η Χούντα των Συνταγματαρχών
γ) Το διάγγελμα του ΓΑΠ από το Καστελόριζο το 2010, από το οποίο ανήγγειλε την ενεργοποίηση του λεγόμενου μηχανισμού στήριξης (τρε σικ διατύπωση)

Βέβαια, ενώ σε έναν τόσο όμορφο μήνα έχουν συμβεί τόσο ζόρικα γεγονότα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στον Απρίλιο "συλλαμβάνονται" οι περισσότεροι Αιγόκεροι κι έτσι ο κόσμος γίνεται καλύτερος :))

scarlett είπε...

Α, ρε Τζωνυ Μποη!
:)))
Ετσι πλατια χαμογελασα οταν διαβασα το σχολιο σου, και σκεφτηκα δε γινεται, επιτηδες το κανει :)
Να σ'ακουγα μια φορα τον τελευταιο καιρο να αναφερθεις στο ποτηρι μισογεματο και οχι μισοαδειο...και τι στο καλο!

Ναι, η αλήθεια ειναι πως ο Απριλης για τους Ελληνες ειναι πολυ μαυρος μηνας!
Αλλα οκ σε 15 μερες θα τον ξεπεταξουμε κι αυτον και θα ερθουν οι αλλοι οι πιο ευκολοι μηνες ;)

Υ.Γ Το τελευταιο για τους Αιγοκερους μην το πεις στη μανα μου σε παρακαλω, γιατί την εχω κατηγορησει ουκ ολιγες φορες, που απ'όλα τα άλλα αναλαφρα , χαρουμενα και γεματα αυτοπεποιθηση ζωδια εκεινη διαλεξε να με κανει Αιγοκερω. Ευτυχως που δε με παιρνει και πολυ στα σοβαρα, οταν της λεω κατι τετοια.... :)