Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Οι άλλοι (3)

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το σημερινό κείμενο του Ν. Δήμου. Και όσοι έχουνε μια εμπειρία ζωής στη Δ. Ευρώπη νομίζω πως επίσης θα συμφωνήσουνε μαζί του. Για τους υπόλοιπους είμαστε απλά ανθέλληνες που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τα καλά της φυλής μας. Το "φιλότιμο" τη "γενναιοδωρία", την "παλικαριά".....Τόσες λέξεις-έννοιες των οποίων κατέχουμε το κοπυράιτ.
Αναφέρθηκα στο κείμενο του Δήμου που διάβασα πριν από λίγο, γιατί σήμερα ήθελα να γράψω για την Κ. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που μου την θύμισε, θα περάσανε και 15 χρόνια από τότε που την είδα για τελευταία φορά, αλλά η Κ ήταν σίγουρα ένα από εκείνα τα άτομα που θα κάνανε ανθρώπους σαν τον Δήμου να αναρωτιούνται τι το κοινό έχουν μαζί τους.
Καπάτσα, συμφεροντολόγα, κουτσομπόλα, θρασύς και αγενής σε όσους θεωρούσε ιεραρχικά κατώτερους, ικανή να ελίσσεται σ'αυτό που ονομάζουμε ελληνική κοινωνία με πλάγιους τρόπους και να υπερηφανεύεται γι'αυτήν της την ικανότητα. Και διπρόσωπη. Αυτό ήταν μάλλον το χαρακτηριστικό της εκείνο που δεν μου επέτρεψε ποτέ να τη συμπαθήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: